MADO

Eğtiimci Hamza Koçak'ın Gözünden Çanakkale

Gündem 18.03.2022 - 16:34, Güncelleme: 18.03.2022 - 20:11
 

Eğtiimci Hamza Koçak'ın Gözünden Çanakkale

1979 yıllarda Nevşehir Ticaret lisesinde Edebiyat Öğretmenliği yapan şu anda emekli olup Konya'da ikamet eden Hamza Koçak hocamızın kaleminden Çanakkale;

1979 yıllarda Nevşehir Ticaret lisesinde Edebiyat Öğretmenliği yapan şu anda emekli olup Konya'da ikamet eden Hamza Koçak hocamızın kaleminden Çanakkale; Bugün 18 Mart 2022.18 Mart sadece bir tarih değil,tarihin yazıldığı gündür. Bugün Çanakkale Zafer'inin 107.yılı... Şanlı zaferlerimiz kutlu olsun! 'Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna ne güneşler batıyor." Çanakkale Zaferi'nin 107.yıl dönümünü kutlamaktan gurur duyar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Ruhları şad,mekânıları cennet olsun! Bu millet size minnettardır! Bu vatan size minnettardır! Bu anlamlı günde hizmete açılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. "Şu boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi? En kesif orduların yükleniyor dördü beşi, Tepeden yol bularak geçmek için Marmara'ya, Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya. Ne hayasızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı! Nerde gösterdiği vahşetle bu:Bir Avrupalı! Dedirir, yırtıcı his yoksunu, sırtlan kümesi, Varsa gelmiş,açılıp mahbesi,yahud kafesi. " Tarihin en eski milletlerinden biri olan Türk milleti, ateşten geçerek, kan içinde bir daha uyumamak, benliğimizi unutmamak, sömürülmemek,ezilmemek ve ölmemek üzere çığlık çığlığa Çanakkale'de diriliştir. Çanakkale:Gururdur, Çanakkale:Şuurdur, Çanakkale:Ufuktur, Çanakkale:Diriliştir, Çanakkale:Vurulup düşmeyenlerin. Çanakkale:Düşüp ölmeyenlerin, Çanakkale:Şehit olup dönmeyenlerin, Çanakkale:Şahit olup geri çekilmeyenlerin, Çanakkale:Kınalı kuzuların şeref madalyası, Çanakkale:Milli Mücadele 'nin ilk kalesi, Çanakkale:Vatan aşkının zaferi, Çanakkale:Şehitlerimizin zafer emanetidir. Çanakkale Savaşı, Balkan Savaşı'nda uğradığımız yenilgiyi örtmüş,Milli Mücadele'nin ruhunu ortaya çıkarmıştır. Çanakkale Savaşı, hiçbir devletin, hiçbir ordunun, hiçbir silâhın, vatan sevgisinden, millî onurdan daha güçlü olamayacağını göstermiştir. "Dur yolcu ! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğilde kulak ver, bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığını yerdir. " Türk milletinin essiz cesaretini kutluyorum. Bir Türk ve Türk milliyetçi olarak gurur duyuyorum. Nice bayram çoşkusunda, birlik ve beraberlik içinde yaşamasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Çanakkale geçilmez ! Vatan bölünmez! Tarih bilmezsek tarih oluruz! "Ne Mutlu Türküm diyene!"
1979 yıllarda Nevşehir Ticaret lisesinde Edebiyat Öğretmenliği yapan şu anda emekli olup Konya'da ikamet eden Hamza Koçak hocamızın kaleminden Çanakkale;

1979 yıllarda Nevşehir Ticaret lisesinde Edebiyat Öğretmenliği yapan şu anda emekli olup Konya'da ikamet eden  Hamza Koçak hocamızın kaleminden Çanakkale;

Bugün 18 Mart 2022.18 Mart sadece bir tarih değil,tarihin yazıldığı gündür. Bugün Çanakkale Zafer'inin 107.yılı...

Şanlı zaferlerimiz kutlu olsun!

'Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna ne güneşler batıyor."

Çanakkale Zaferi'nin 107.yıl dönümünü kutlamaktan gurur duyar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Ruhları şad,mekânıları cennet olsun!

Bu millet size minnettardır!
Bu vatan size minnettardır!

Bu anlamlı günde hizmete açılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

"Şu boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?
En kesif orduların yükleniyor dördü beşi,
Tepeden yol bularak geçmek için Marmara'ya,
Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya.
Ne hayasızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı!
Nerde gösterdiği vahşetle bu:Bir Avrupalı!
Dedirir, yırtıcı his yoksunu, sırtlan kümesi,
Varsa gelmiş,açılıp mahbesi,yahud kafesi. "

Tarihin en eski milletlerinden biri olan Türk milleti, ateşten geçerek, kan içinde bir daha uyumamak, benliğimizi unutmamak, sömürülmemek,ezilmemek ve ölmemek üzere çığlık çığlığa Çanakkale'de diriliştir.

Çanakkale:Gururdur,
Çanakkale:Şuurdur,
Çanakkale:Ufuktur,
Çanakkale:Diriliştir,
Çanakkale:Vurulup düşmeyenlerin.
Çanakkale:Düşüp ölmeyenlerin,
Çanakkale:Şehit olup dönmeyenlerin,
Çanakkale:Şahit olup geri çekilmeyenlerin,
Çanakkale:Kınalı kuzuların şeref madalyası,
Çanakkale:Milli Mücadele 'nin ilk kalesi,
Çanakkale:Vatan aşkının zaferi,
Çanakkale:Şehitlerimizin zafer emanetidir.

Çanakkale Savaşı, Balkan Savaşı'nda uğradığımız yenilgiyi örtmüş,Milli Mücadele'nin ruhunu ortaya çıkarmıştır.

Çanakkale Savaşı, hiçbir devletin, hiçbir ordunun, hiçbir silâhın, vatan sevgisinden, millî onurdan daha güçlü olamayacağını göstermiştir.

"Dur yolcu ! Bilmeden gelip bastığın
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğilde kulak ver, bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığını yerdir. "

Türk milletinin essiz cesaretini kutluyorum. Bir Türk ve Türk milliyetçi olarak gurur duyuyorum. Nice bayram çoşkusunda, birlik ve beraberlik içinde yaşamasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Çanakkale geçilmez !
Vatan bölünmez!
Tarih bilmezsek tarih oluruz!

"Ne Mutlu Türküm diyene!"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.