MADO

YAZAR AYTEKİN M. AVLANMAZ İHO’DA SÖYLEŞİDE BULUNDU

Eğitim 16.02.2024 - 15:37, Güncelleme: 16.02.2024 - 15:37
 

YAZAR AYTEKİN M. AVLANMAZ İHO’DA SÖYLEŞİDE BULUNDU

Gazeteci yazar ressam Osman Aytekin Nevşehir Merkez Makbule Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu’nun konuğu oldu.

Yazar Aytekin, Makbule Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda okul öğrencilerine “Kitaplara Göz Değsin” projesi kapsamında yazarlık üzerine söyleşide bulundu. Okul öğrencilerine yazarlık deneyimlerini aktaran Yazar Aytekin, “Yazar olmak isteyenler Türkçeyi ve dilbilgisini iyi bilmeleri gerekir. İyi ve güzel yazılar yazabilmek için çok kitap okumalı, özellikle de öğrenciler kendi yaş, seviye ve ilgi duydukları konular üzerine usta yazarların kitaplarını okumalılar. Okudukça bilgi artar yazma konusunda da kendilerini geliştirmiş olurlar. Kelime hazneniz gelişir. Farklı kelimelerle, farklı bakış açılarından ve tekrara düşmeden yazarak yazılarını daha da iyi hale getirebilirler. Sizler de sürekli kitaplar okuyun, kitaplardan notlar alın, günlükler tutun”, dedi.” Yazar Aytekin, “yazarların da yazar olmadan önce veya yazar olmaya heveslendikleri zamanlarda çok sıkıntı çekenler olmuştur. Ben de yazar olmaya karar verdiğimde sürekli kitaplar okudum. Okudukça yazdım ve iyi yazmaya çalıştım. Sizler de derslerinizi ve öğretmenlerinizi sevin, çok kitap okuyun. Günde en az otuz sayfa kitap okuyun. Günlükler de tutun. Yaşadıklarınızın çoğu hafızanızda kalmaz. Büyüdüğünüzde o günlükler size anılarınızı hatırlatır”, dedi, Yazar Aytekin daha sonra öğretmen ve öğrencilere kitaplarını imzaladı. Yazar Aytekin, Okul Müdürü Harun Efe’ye, okulun öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.
Gazeteci yazar ressam Osman Aytekin Nevşehir Merkez Makbule Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu’nun konuğu oldu.

Yazar Aytekin, Makbule Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda okul öğrencilerine “Kitaplara Göz Değsin” projesi kapsamında yazarlık üzerine söyleşide bulundu.
Okul öğrencilerine yazarlık deneyimlerini aktaran Yazar Aytekin, “Yazar olmak isteyenler Türkçeyi ve dilbilgisini iyi bilmeleri gerekir. İyi ve güzel yazılar yazabilmek için çok kitap okumalı, özellikle de öğrenciler kendi yaş, seviye ve ilgi duydukları konular üzerine usta yazarların kitaplarını okumalılar. Okudukça bilgi artar yazma konusunda da kendilerini geliştirmiş olurlar. Kelime hazneniz gelişir. Farklı kelimelerle, farklı bakış açılarından ve tekrara düşmeden yazarak yazılarını daha da iyi hale getirebilirler. Sizler de sürekli kitaplar okuyun, kitaplardan notlar alın, günlükler tutun”, dedi.”
Yazar Aytekin, “yazarların da yazar olmadan önce veya yazar olmaya heveslendikleri zamanlarda çok sıkıntı çekenler olmuştur. Ben de yazar olmaya karar verdiğimde sürekli kitaplar okudum. Okudukça yazdım ve iyi yazmaya çalıştım. Sizler de derslerinizi ve öğretmenlerinizi sevin, çok kitap okuyun. Günde en az otuz sayfa kitap okuyun. Günlükler de tutun. Yaşadıklarınızın çoğu hafızanızda kalmaz. Büyüdüğünüzde o günlükler size anılarınızı hatırlatır”, dedi, Yazar Aytekin daha sonra öğretmen ve öğrencilere kitaplarını imzaladı.
Yazar Aytekin, Okul Müdürü Harun Efe’ye, okulun öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.