MADO

TD- IHK Genel Sekreteri Özoğlu, NTB'yi Ziyaret Etti

Nevşehir 16.09.2023 - 13:46, Güncelleme: 16.09.2023 - 13:46
 

TD- IHK Genel Sekreteri Özoğlu, NTB'yi Ziyaret Etti

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Genel Sekreteri Okan Özoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Sevgi Kalaycı, Nevşehir Ticaret Borsasını (NTB) ziyaret etti.

Nevşehir Ticaret Borsası ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle ticaret borsası toplantı salonunda ‘Almanya’da Ticaret ve Yatırım Fırsatları’ konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Meclis, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreter Uslu Tombalak ile bir araya gelen, TD-IHK Genel Sekreteri Özoğlu, Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesine yönelik sürdürdükleri faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Genel Sekreteri Okan Özoğlu, ‘Oda’nın misyonu ve vizyonu, kuruluş amacı, faaliyetleri,  Türk-Alman Ticari İlişkileri, Son yıllardaki Türkiye-Almanya Ticaret Hacminin Genel Değerlendirmesi, Neden TD-IHK? Üyelik Avantajları, Almanya pazarına giriş, şirket kurulumu ve ihracat’ konularında detaylı bilgiler verdi. Ardından söz alan TOBB Danışmanı ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Dr. Öğretim Üyesi Kıvılcım Erkan'da  Nevşehir'de Tarımsal Üretim ve İhracat hakkında bir sunum yaptı. Erkan, yaptığı sunumunda, İl Ekonomisi Genel Yapısı, Başlıca İhraç Edilen Tarım Ürünleri, Depolama Faaliyeti, Ticari Faaliyetler, konularında bilgilendirdi. 'Almanya ile aramızda köprüyü kurmalıyız' TD-IHK’nın, Türkiye ve Almanya arasındaki ticaret hacmin artırılmasına yönelik önemli bir misyon üstlendiğini kaydeden Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Başkanı İbrahim Salaş, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın iş dünyası için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi. Salaş, özetle şöyle konuştu: “2003 yılından bu yana Almanya’da ülkemizi temsil eden Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye ve Almanya arasında gelişen her türlü ticari konuda şirketler, resmî kurumlar ve sivil toplum örgütleri için bir temas noktası, arabulucu olarak rol oynamaktadır. Avrupa Birliği’nin en büyük gücü olan Almanya’da iş dünyasını yakından ilgilendiren böylesine bir sivil toplum kuruluşunun yer alması, iş dünyamız açısından bulunmaz bir fırsattır. Bizler, Nevşehir iş dünyası olarak bu fırsatı en iyi şekilde kullanmalı ve Almanya ile aramızdaki köprüyü Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odamızla kurmalıyız. Bu bağlamda ziyaret ve bilgilendirme için TD-IHK Genel Sekreteri Sayın Okan Özoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Sevgi Kalaycı'ya teşekkür ediyorum. Nevşehir Ticaret Borsası olarak Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Oda’mızla ortak hareket ediyor ve istişarelerde bulunuyoruz. Zaten hemşerimiz Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Hanau Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı (IHK) Salih Taşdirek de bizimle sürekli temas halinde. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi. Toplantı sonunda heyet NTB Toprak Tahlil ve Gıda Tahlil Laboratuvarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaret günün anısına hediye ve plaket takdimi ile sona erdi.
Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Genel Sekreteri Okan Özoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Sevgi Kalaycı, Nevşehir Ticaret Borsasını (NTB) ziyaret etti.

nevşehir haberleri">Nevşehir Ticaret Borsası ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle ticaret borsası toplantı salonunda ‘Almanya’da Ticaret ve Yatırım Fırsatları’ konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Meclis, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreter Uslu Tombalak ile bir araya gelen, TD-IHK Genel Sekreteri Özoğlu, Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesine yönelik sürdürdükleri faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Genel Sekreteri Okan Özoğlu, ‘Oda’nın misyonu ve vizyonu, kuruluş amacı, faaliyetleri,  Türk-Alman Ticari İlişkileri, Son yıllardaki Türkiye-Almanya Ticaret Hacminin Genel Değerlendirmesi, Neden TD-IHK? Üyelik Avantajları, Almanya pazarına giriş, şirket kurulumu ve ihracat’ konularında detaylı bilgiler verdi.

Ardından söz alan TOBB Danışmanı ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Dr. Öğretim Üyesi Kıvılcım Erkan'da  Nevşehir'de Tarımsal Üretim ve İhracat hakkında bir sunum yaptı. Erkan, yaptığı sunumunda, İl Ekonomisi Genel Yapısı, Başlıca İhraç Edilen Tarım Ürünleri, Depolama Faaliyeti, Ticari Faaliyetler, konularında bilgilendirdi.

'Almanya ile aramızda köprüyü kurmalıyız'

TD-IHK’nın, Türkiye ve Almanya arasındaki ticaret hacmin artırılmasına yönelik önemli bir misyon üstlendiğini kaydeden Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Başkanı İbrahim Salaş, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın iş dünyası için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi. Salaş, özetle şöyle konuştu:

“2003 yılından bu yana Almanya’da ülkemizi temsil eden Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye ve Almanya arasında gelişen her türlü ticari konuda şirketler, resmî kurumlar ve sivil toplum örgütleri için bir temas noktası, arabulucu olarak rol oynamaktadır. Avrupa Birliği’nin en büyük gücü olan Almanya’da iş dünyasını yakından ilgilendiren böylesine bir sivil toplum kuruluşunun yer alması, iş dünyamız açısından bulunmaz bir fırsattır. Bizler, Nevşehir iş dünyası olarak bu fırsatı en iyi şekilde kullanmalı ve Almanya ile aramızdaki köprüyü Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odamızla kurmalıyız.

Bu bağlamda ziyaret ve bilgilendirme için TD-IHK Genel Sekreteri Sayın Okan Özoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Sevgi Kalaycı'ya teşekkür ediyorum. Nevşehir Ticaret Borsası olarak Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Oda’mızla ortak hareket ediyor ve istişarelerde bulunuyoruz. Zaten hemşerimiz Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Hanau Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı (IHK) Salih Taşdirek de bizimle sürekli temas halinde. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi. Toplantı sonunda heyet NTB Toprak Tahlil ve Gıda Tahlil Laboratuvarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaret günün anısına hediye ve plaket takdimi ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.