MADO

Bahçeşehir Koleji, 58 Türkiye Birincisi Çıkardı

Eğitim 26.06.2023 - 12:52, Güncelleme: 26.06.2023 - 12:52
 

Bahçeşehir Koleji, 58 Türkiye Birincisi Çıkardı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 81 ilde gerçekleştiren sınavın sonuçları belli oldu. Millî Eğitim Bakanlığı merakla beklenen LGS sonuçlarını açıkladı

Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, 2023-LGS’de 58 Türkiye birincisi çıkardı. Sınav sonuçlarına göre 562 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birinciliğini paylaştı. 58 Türkiye birincisi ise Bahçeşehir Koleji’nden çıktı. Birinciliği paylaşan öğrencileri tebrik eden ve başarılarıyla gurur duyduklarını söyleyen Bahçeşehir Koleji Ortaokul İdarecisi Emine GÖNEN, “Ancak bu sonuç bizi şaşırtmadı çünkü beklediğimiz bir sonuçtu. Bu çatı altında olan Nevşehir Bahçeşehir Koleji ailesi olarak kurumsal yapımız gereği çok sistemli bir şekilde LGS sürecine hazırlandık. Sadece sekizinci sınıfta başladığımız bir hazırlık değil çok önceki yıllardan başlayarak sınav sistemi konusunda basılı ve dijital yayınlarımız çok güçlü ve bu yayınlarımızla biz öğrencilerimizi hazırlıyoruz. Şu an ki başarı da bu çalışmaların bir sonucu. Bunun yanı sıra sadece 1 ya da 2 yanlış yapan da çok fazla öğrencimiz var. Okulumuz bünyesinde öğrencilerimizin %3’ü, LGS’de %0,01-%0,09 %10’u, LGS’de %0,1-%0,9 aralığında; öğrencilerimizin %12’si, LGS’de %1-%5 aralığında; öğrencilerimizin %15’i ise LGS’de %5-%10; öğrencilerimizin %60’ı, LGS’de %10+ aralığında yer aldı. ” dedi. Tercih süreci ile ilgili de tavsiyelerde bulunan okul yöneticisi, “Bu süreç aslında çok önemli bir süreç. Çünkü sıralamaya göre tercih yapılacak. Öğrencilerimiz ve velilerimize tavsiyemiz çevreden etkilenmeden, öğrenciye uygun liseyi tercih etmeleri… Ayrıca lisenin öğrencinin hayaline, hedefine uygun; akademik başarıyla birlikte sosyal becerilerin de geliştirilebileceği bir lise olması gerekiyor. Buna göre çok yönlü bakılarak tercih yapılmalıdır.” diye açıklamalarda bulundu. Son olarak Nevşehir Bahçeşehir Yönetim Kurulu Başkanı Halis ULUER "Tüm öğrencimizi ve eğitiminde katkısı olan tüm Nevşehir Bahçeşehir Koleji kadromuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz." dileklerinde bulundu.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 81 ilde gerçekleştiren sınavın sonuçları belli oldu. Millî Eğitim Bakanlığı merakla beklenen LGS sonuçlarını açıkladı

Türkiye’nin lider eğitim haberleri">eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, 2023-LGS’de 58 Türkiye birincisi çıkardı. Sınav sonuçlarına göre 562 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birinciliğini paylaştı. 58 Türkiye birincisi ise Bahçeşehir Koleji’nden çıktı. Birinciliği paylaşan öğrencileri tebrik eden ve başarılarıyla gurur duyduklarını söyleyen Bahçeşehir Koleji Ortaokul İdarecisi Emine GÖNEN, “Ancak bu sonuç bizi şaşırtmadı çünkü beklediğimiz bir sonuçtu. Bu çatı altında olan nevşehir haberleri">Nevşehir Bahçeşehir Koleji ailesi olarak kurumsal yapımız gereği çok sistemli bir şekilde LGS sürecine hazırlandık. Sadece sekizinci sınıfta başladığımız bir hazırlık değil çok önceki yıllardan başlayarak sınav sistemi konusunda basılı ve dijital yayınlarımız çok güçlü ve bu yayınlarımızla biz öğrencilerimizi hazırlıyoruz. Şu an ki başarı da bu çalışmaların bir sonucu. Bunun yanı sıra sadece 1 ya da 2 yanlış yapan da çok fazla öğrencimiz var. Okulumuz bünyesinde öğrencilerimizin %3’ü, LGS’de %0,01-%0,09 %10’u, LGS’de %0,1-%0,9 aralığında; öğrencilerimizin %12’si, LGS’de %1-%5 aralığında; öğrencilerimizin %15’i ise LGS’de %5-%10; öğrencilerimizin %60’ı, LGS’de %10+ aralığında yer aldı. ” dedi.

Tercih süreci ile ilgili de tavsiyelerde bulunan okul yöneticisi, “Bu süreç aslında çok önemli bir süreç. Çünkü sıralamaya göre tercih yapılacak. Öğrencilerimiz ve velilerimize tavsiyemiz çevreden etkilenmeden, öğrenciye uygun liseyi tercih etmeleri… Ayrıca lisenin öğrencinin hayaline, hedefine uygun; akademik başarıyla birlikte sosyal becerilerin de geliştirilebileceği bir lise olması gerekiyor. Buna göre çok yönlü bakılarak tercih yapılmalıdır.” diye açıklamalarda bulundu.

Son olarak Nevşehir Bahçeşehir Yönetim Kurulu Başkanı Halis ULUER " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Nevşehir Bahçeşehir Yönetim Kurulu Başkanı Halis ULUER "Tüm öğrencimizi ve eğitiminde katkısı olan tüm Nevşehir Bahçeşehir Koleji kadromuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz." dileklerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.