MADO
Oğuz ÖZDEM (BAŞ YAZAR)
Köşe Yazarı
Oğuz ÖZDEM (BAŞ YAZAR)
 

YANDAŞ VE YALAKA

Takip edenler bilecektir, yıllardır gerek televizyon ekranlarında, gerek gazete köşelerinde gerekse şimdi olduğu gibi dijital platformlarda ne cenahtan olursa olsun yapılan doğru ve güzel işleri takdir edip alkışlamış bir kişiyim.     Bu hareketim çoğu zaman hem yadırgandı hem de eleştirildi. Yağcılık yaptığım da söylendi, menfaat karşılığı olduğu da.      Şimdi sizlere aralarında 20 yıl fark olan ama aynı hamlelerin inanılmaz benzerliğini sunacağım. Yıllar önceydi hiç unutmam yıl ya 2002 ya 2003 o zamanlar yerel televizyonlar oldukça revaçta ve ben GÜNDEM adıyla programlar yapıyorum. Nevşehir belediye başkanı YALÇIN DEMİR Nevşehir’in kronikleşmiş su sorununun giderilmesi için önemli bir adım atıyor ve Niğde Demirkazık’tan su getirilmesi projesini, hayata geçirmek için inanılmaz çaba sarf ediyor, muhalefeti ikna etmeye çalışıyor, projenin sağlamlığından söz ediyor, su gelecek mercide ve kanalın geçeceği yollarda incelemeler yapıyor, heyetler gidiyor geliyor.     O zaman bu projenin oldukça önemli olduğunu, gerek televizyonda programlarda gerekse gazete köşelerindeki yerimde anlatmaya çalıştım. Bir süre sonra şahsıma yönelik hemen her yerden eleştiriler gelmeye başladı. “hocam hayırdır çıkarın ne ki başkanı savunuyorsun? Sen farklı siyasi görüştesin niye başkanı destekliyorsun?” gibi daha onlarca hatta hakarete varan sözler geldi.  Bu eleştirileri yapanların çoğu meselenin özüne bakmadı bile.     Yirmi yıl sonra bu meseleyi can özünden yakalayan ve Nevşehir’in geleceği için bu projenin hayati bir mesele olduğunu söyleyen sevgili dostum Nevşehir milletvekili YÜCEL MENEKŞE de vekilliği süresince bu konuda çaba harcadı. Aynı şekilde hemen her yerde bu meselenin öneminden bahsettiğimde yine benzer sesler çıktı sağdan soldan.        “çıkarın ne de destekliyorsun?”      Şunu haset bitmediği sürece ilerleyemeyeceğiz bu kesin.      Şimdi başka bir şey daha söyleyeyim biliyorum yine yalakalıkla, yağcılıkla ya da çıkar meselesini söyleyerek beni eleştirenler olacaktır.  Göze alıyorum.      MHP’den milletvekili seçilen saygıdeğer hocam FİLİZ KILIÇ hanımefendiyi yürekten kutluyorum. Şu ana kadar pek çok milletvekili geldi geçti. Hemen hepsinin de Nevşehir’e katkıları oldu ama ilk defa bir KADIN vekil şehrimizden meclise giriyor, Hocamın kadın olması yanında Genel başkan yardımcısı olması, profesör ünvanlı bir akademisyen olması, deneyimli birikimli ve liyakat sahibi olması artı bir değerdir.      Ben değerli hocamın Nevşehir için bir şans olduğunu, bunu çok iyi değerlendirmek gerektiğini, üstelik yeni vekillerle uyu içerisinde çalışacaklarını düşünüyor kendisine başarılar diliyorum.     İyi, doğru ve güzel şeylerin nereden gelirse gelsin alkışlanacağı bir dünya özlemiyle.      
Ekleme Tarihi: 25 Mayıs 2023 - Perşembe
Oğuz ÖZDEM (BAŞ YAZAR)

YANDAŞ VE YALAKA

Takip edenler bilecektir, yıllardır gerek televizyon ekranlarında, gerek gazete köşelerinde gerekse şimdi olduğu gibi dijital platformlarda ne cenahtan olursa olsun yapılan doğru ve güzel işleri takdir edip alkışlamış bir kişiyim.

    Bu hareketim çoğu zaman hem yadırgandı hem de eleştirildi. Yağcılık yaptığım da söylendi, menfaat karşılığı olduğu da.

     Şimdi sizlere aralarında 20 yıl fark olan ama aynı hamlelerin inanılmaz benzerliğini sunacağım.

Yıllar önceydi hiç unutmam yıl ya 2002 ya 2003 o zamanlar yerel televizyonlar oldukça revaçta ve ben GÜNDEM adıyla programlar yapıyorum. Nevşehir belediye başkanı YALÇIN DEMİR Nevşehir’in kronikleşmiş su sorununun giderilmesi için önemli bir adım atıyor ve Niğde Demirkazık’tan su getirilmesi projesini, hayata geçirmek için inanılmaz çaba sarf ediyor, muhalefeti ikna etmeye çalışıyor, projenin sağlamlığından söz ediyor, su gelecek mercide ve kanalın geçeceği yollarda incelemeler yapıyor, heyetler gidiyor geliyor.

    O zaman bu projenin oldukça önemli olduğunu, gerek televizyonda programlarda gerekse gazete köşelerindeki yerimde anlatmaya çalıştım. Bir süre sonra şahsıma yönelik hemen her yerden eleştiriler gelmeye başladı. “hocam hayırdır çıkarın ne ki başkanı savunuyorsun? Sen farklı siyasi görüştesin niye başkanı destekliyorsun?” gibi daha onlarca hatta hakarete varan sözler geldi.

 Bu eleştirileri yapanların çoğu meselenin özüne bakmadı bile.

    Yirmi yıl sonra bu meseleyi can özünden yakalayan ve Nevşehir’in geleceği için bu projenin hayati bir mesele olduğunu söyleyen sevgili dostum Nevşehir milletvekili YÜCEL MENEKŞE de vekilliği süresince bu konuda çaba harcadı. Aynı şekilde hemen her yerde bu meselenin öneminden bahsettiğimde yine benzer sesler çıktı sağdan soldan.

       “çıkarın ne de destekliyorsun?”

     Şunu haset bitmediği sürece ilerleyemeyeceğiz bu kesin.

     Şimdi başka bir şey daha söyleyeyim biliyorum yine yalakalıkla, yağcılıkla ya da çıkar meselesini söyleyerek beni eleştirenler olacaktır.

 Göze alıyorum.

     MHP’den milletvekili seçilen saygıdeğer hocam FİLİZ KILIÇ hanımefendiyi yürekten kutluyorum.

Şu ana kadar pek çok milletvekili geldi geçti. Hemen hepsinin de Nevşehir’e katkıları oldu ama ilk defa bir KADIN vekil şehrimizden meclise giriyor, Hocamın kadın olması yanında Genel başkan yardımcısı olması, profesör ünvanlı bir akademisyen olması, deneyimli birikimli ve liyakat sahibi olması artı bir değerdir.

     Ben değerli hocamın Nevşehir için bir şans olduğunu, bunu çok iyi değerlendirmek gerektiğini, üstelik yeni vekillerle uyu içerisinde çalışacaklarını düşünüyor kendisine başarılar diliyorum.

    İyi, doğru ve güzel şeylerin nereden gelirse gelsin alkışlanacağı bir dünya özlemiyle.

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.