MADO

NEVŞEHİRLİ ÇOCUK YAZAR'IN KİTABI ÇIKTI

Nevşehir 07.04.2023 - 16:18, Güncelleme: 07.04.2023 - 16:24
 

NEVŞEHİRLİ ÇOCUK YAZAR'IN KİTABI ÇIKTI

Şehit Semih Turgut orta okulu 7. Sınıf öğrencisi Halil Algan Özkan'ın yazdığı "Uzayın Dengesi" adlı kitap okurları ile buluştu.

Olağanüstü bir hayal gücü ile konusu uzayda geçen,kahramanları Türk olan "Uzayın Dengesi "adlı kitap için yazarı Halil Özkan "ilkokul 1. Sınıftan beri uzay konusu hep ilgimi çekmiştir. Uzay ile ilgili kitaplar okuyarak,filmler izleyerek,merakımı gidermeye çalışırken bir gün aklıma kitabımdaki konular geldi. Bunları nasıl hikayeye dönüştürebilirim diye düşündüm ve ortaya böyle bir kitap çıktı. Kitabımı Yazdıktan sonra okul müdürümüz Ahmet Koçak'tan,Türkçe öğretmenimiz Tahsin Gedik'ten ve Nevşehirli yazarlarımızdan Oğuz özdem'den yardım aldım" dedi.      Küçük yazar ayrıca kitabın editörlüğünü yapan gazeteci yazar Oğuz özdem'e,kapak çalışmasını yapan KYD( Kapadokya Yazarlar Derneği) yazarlarından Fatma Gümüş Tekin'e,sponsorlar Güzelyurt Mahallesi Muhtarı Halit Yüncü 'ye ve büyük bir fedakarlıkla kitabın basımını gerçekleştiren  gazeteci ve Yolbaşı kitabevi sahibi Bilal Altunbaş'a teşekkür etti.    Kitabın tanıtımı ve teslimi için Şehit Semih  Turgut ortaokulda Küçük bir tören düzenlendi. Kitabın sponsorlarından Bilal Altunbaş "ülkemizin geleceğinin uzayda ve göklerde olduğunu bu yaşta idrak ederek düşüncelerini ve duygularını kağıda döken bu yürekli delikanlıya küçük de olsa bir katkı sağlamışsam kendimi mutlu sayarım. Kardeşimize başarılar diliyorum." Dedi      Güzelyurt Mahallesi Muhtarı Halit Yüncü ise " Nevşehir'de her zaman ilklere imza atan mahallemiz bu konuda da liderliği elden bırakmadı ve Mahallemiz okulundan bir yazarın çıkması hepimizi gururlandırmıştır " Dedi.     Kitabın kapak dizaynını yapan öğretmen-yazar Fatma Gümüş Tekin ise "kitap önüme geldiğinde keyifle okudum ve cok heyecanlandım. O heyecanla da akıma ilk gelen kompozisyonu uyguladım. Ortaya da böyle güzel bir eser çıktı " Dedi.
Şehit Semih Turgut orta okulu 7. Sınıf öğrencisi Halil Algan Özkan'ın yazdığı "Uzayın Dengesi" adlı kitap okurları ile buluştu.

Olağanüstü bir hayal gücü ile konusu uzayda geçen,kahramanları Türk olan "Uzayın Dengesi "adlı kitap için yazarı Halil Özkan "ilkokul 1. Sınıftan beri uzay konusu hep ilgimi çekmiştir. Uzay ile ilgili kitaplar okuyarak,filmler izleyerek,merakımı gidermeye çalışırken bir gün aklıma kitabımdaki konular geldi. Bunları nasıl hikayeye dönüştürebilirim diye düşündüm ve ortaya böyle bir kitap çıktı. Kitabımı Yazdıktan sonra okul müdürümüz Ahmet Koçak'tan,Türkçe öğretmenimiz Tahsin Gedik'ten ve Nevşehirli yazarlarımızdan Oğuz özdem'den yardım aldım" dedi. 

    Küçük yazar ayrıca kitabın editörlüğünü yapan gazeteci yazar Oğuz özdem'e,kapak çalışmasını yapan KYD( Kapadokya Yazarlar Derneği) yazarlarından Fatma Gümüş Tekin'e,sponsorlar Güzelyurt Mahallesi Muhtarı Halit Yüncü 'ye ve büyük bir fedakarlıkla kitabın basımını gerçekleştiren  gazeteci ve Yolbaşı kitabevi sahibi Bilal Altunbaş'a teşekkür etti.
   Kitabın tanıtımı ve teslimi için Şehit Semih  Turgut ortaokulda Küçük bir tören düzenlendi. Kitabın sponsorlarından Bilal Altunbaş "ülkemizin geleceğinin uzayda ve göklerde olduğunu bu yaşta idrak ederek düşüncelerini ve duygularını kağıda döken bu yürekli delikanlıya küçük de olsa bir katkı sağlamışsam kendimi mutlu sayarım. Kardeşimize başarılar diliyorum." Dedi 
    Güzelyurt Mahallesi Muhtarı Halit Yüncü ise " Nevşehir'de her zaman ilklere imza atan mahallemiz bu konuda da liderliği elden bırakmadı ve Mahallemiz okulundan bir yazarın çıkması hepimizi gururlandırmıştır " Dedi.
    Kitabın kapak dizaynını yapan öğretmen- yazar Fatma Gümüş Tekin ise "kitap önüme geldiğinde keyifle okudum ve cok heyecanlandım. O heyecanla da akıma ilk gelen kompozisyonu uyguladım. Ortaya da böyle güzel bir eser çıktı " Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.