MADO

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Nevşehir 23.03.2023 - 13:10, Güncelleme: 23.03.2023 - 13:10
 

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Nevşehir'de çiftçilere yönelik tohumluk nohut ve fasulye dağıtım programı düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca atıl durumda bulunan ve nadasa bırakılan arazileri tarıma kazandırmak üzere yürütülen, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) Nevşehir'de uygulamaya başladı. Proje çerçevesinde, 2023 Yılı İlkbahar Döneminde Baklagil ve Yağlı Tohumlu Bitkilerin üretiminin artırılmasına yönelik 5,8 milyon TL bütçeli yüzde 75 hibeli (4,4 Milyon TL hibe) tohumların çiftçilere dağıtımı gerçekleştirildi. Nevşehir Tarım İl Müdürlüğünde yapılan tohum teslim törenine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel' de katıldı.   Çiftçilere bereketli bir üretim sezonu geçirmelerini temenni eden Vali Becel, %75 hibe ile tüm ilçelerimizde toplam 693 çiftçimize, kuru fasulye, nohut, aspir, yağlık ayçiçeği ve mercimek üretimini geliştirme projeleri ile 149 ton tohum teslim edildiğini söyledi.
Nevşehir'de çiftçilere yönelik tohumluk nohut ve fasulye dağıtım programı düzenlendi.
Tarım ve Orman Bakanlığınca atıl durumda bulunan ve nadasa bırakılan arazileri tarıma kazandırmak üzere yürütülen, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) Nevşehir'de uygulamaya başladı. Proje çerçevesinde, 2023 Yılı İlkbahar Döneminde Baklagil ve Yağlı Tohumlu Bitkilerin üretiminin artırılmasına yönelik 5,8 milyon TL bütçeli yüzde 75 hibeli (4,4 Milyon TL hibe) tohumların çiftçilere dağıtımı gerçekleştirildi. Nevşehir Tarım İl Müdürlüğünde yapılan tohum teslim törenine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel' de katıldı.
 
Çiftçilere bereketli bir üretim sezonu geçirmelerini temenni eden Vali Becel, %75 hibe ile tüm ilçelerimizde toplam 693 çiftçimize, kuru fasulye, nohut, aspir, yağlık ayçiçeği ve mercimek üretimini geliştirme projeleri ile 149 ton tohum teslim edildiğini söyledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.