MADO

AYVALI KÖYÜNDE KÖY YAŞAM MERKEZİ AÇILDI

Nevşehir 04.02.2023 - 17:53, Güncelleme: 05.02.2023 - 09:24
 

AYVALI KÖYÜNDE KÖY YAŞAM MERKEZİ AÇILDI

Ürgüp ilçesine bağlı Ayvalı köyünde Köy Yaşam Merkezi açıldı.

Açılış törenine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Ürgüp Kaymakamı Cüneyt Caner, kursiyer ve vatandaşlar katıldı . Vali Becel, Nevşehir'de  36.' sının açıldığı Ayvalı Köyü Yaşam Merkezi kapsamında açılan aşçılık, okuma-yazma kurslarını ziyaret etti. Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ziyarette yaptığı açıklamada; “Bugün itibariyle açtığımız farklı bir köy yaşam merkezindeyiz. Eski okullarımızı ve  eğitimi olmayan okullarımızı aynı zamanda büyüklerinde hayat boyu eğitim görecekleri birer merkez haline getiriyoruz.Köy Yaşam Merkezleri çocukların sayısına bakılmaksızın, okul öncesi eğitim almalarına da imkan sağlıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Ayvalı köyü bölgemiz için önemli bir köy. Kapadokya’nın güzellikleri saymakla bitmiyor. Fakat bu güzelliklere her gün bir yenisini eklemek gerekiyor. Ayvalı köyümüze bu konuda hızlı ilerliyor. Kadınlar her zaman üretimin içinde, fakat ürettikleri şeyi ekonomiye kazandırmaları, buna marka değeri katmaları, reklam, tanıtım ve pazarlama noktasında bu tür kurslara gelmelerinin bu konuda faydalı olacağına inanıyoruz. Köyde ki vatandaşlarımız hangi alanda ihtiyaç duyuyorsa, burada o alanda kurslar açıyoruz ”dedi.
Ürgüp ilçesine bağlı Ayvalı köyünde Köy Yaşam Merkezi açıldı.

Açılış törenine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Ürgüp Kaymakamı Cüneyt Caner, kursiyer ve vatandaşlar katıldı .

Vali Becel, Nevşehir'de  36.' sının açıldığı Ayvalı Köyü Yaşam Merkezi kapsamında açılan aşçılık, okuma-yazma kurslarını ziyaret etti.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ziyarette yaptığı açıklamada; “Bugün itibariyle açtığımız farklı bir köy yaşam merkezindeyiz. Eski okullarımızı ve  eğitimi olmayan okullarımızı aynı zamanda büyüklerinde hayat boyu eğitim görecekleri birer merkez haline getiriyoruz.Köy Yaşam Merkezleri çocukların sayısına bakılmaksızın, okul öncesi eğitim almalarına da imkan sağlıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Ayvalı köyü bölgemiz için önemli bir köy. Kapadokya’nın güzellikleri saymakla bitmiyor. Fakat bu güzelliklere her gün bir yenisini eklemek gerekiyor. Ayvalı köyümüze bu konuda hızlı ilerliyor. Kadınlar her zaman üretimin içinde, fakat ürettikleri şeyi ekonomiye kazandırmaları, buna marka değeri katmaları, reklam, tanıtım ve pazarlama noktasında bu tür kurslara gelmelerinin bu konuda faydalı olacağına inanıyoruz. Köyde ki vatandaşlarımız hangi alanda ihtiyaç duyuyorsa, burada o alanda kurslar açıyoruz ”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.