MADO

ASIL MESELE ADİL OLMAK

Yaşam 19.01.2023 - 14:28, Güncelleme: 19.01.2023 - 14:28
 

ASIL MESELE ADİL OLMAK

Kardeşliğin bir çatı altında birleştiği adil günler dileğimle..

Yıllardır dürüstlük ve adalet hakkında birçok hikaye anlatılmış ve olaylar yaşanmıştır.Buna bir örnek olarak ise İsveç'te yaşanan bir olay çıkar karşımıza. İsveç sosyal demokrat partisi başkanı Mona Sahlin, eve giderken markete uğradı,alışveriş yaparken de gözü çikolatalara ilişti, canı çekti. Piramit biçiminde içinde badem olan ünlü Tablerone çikolatasıdan bir paket aldı fiyatı 10 Euro idi,ödemeyi yaptı. Birkaç hafta sonra maliye müfettişleri kapısına dayandılar.Soruşturma başlatıldı.Çünkü çikolatanın ödemesini devletin verdiği kredi kartı ile yapılmıştı. Ve gözaltına alınarak hesap vermeye koyuldu. Dünya tarihine geçen "Tablerone Davası" başladı. Kendi isteği ile defalarca yargı önüne çıktı.Dalgınlıkla kendi kredi kartı yerine devletin kartını kullandığını ve amacının asla hazineye zarar vermek olmadığını anlattı,tüm yaptığı harcamalar incelendi, mal varlığı didik didik edildi ve sonunda aklandı. Adalet iste böyle bir şey... Kul hakkı yiyen bütün siyasetçilere ibret olması dileğiyle. Burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü aklıma geldi "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır."demiştir, çokta güzel söylemiş. Birde kalplere dokunan adaletin simgesi Hz.Ömer "Doğruluk her ne kadar seni öldürse bile ondan ayrılma..." Kardeşliğin bir çatı altında birleştiği adil günler dileğimle..
Kardeşliğin bir çatı altında birleştiği adil günler dileğimle..
Yıllardır dürüstlük ve adalet hakkında birçok hikaye anlatılmış ve olaylar yaşanmıştır.Buna bir örnek olarak ise İsveç'te yaşanan bir olay çıkar karşımıza.

İsveç sosyal demokrat partisi başkanı Mona Sahlin, eve giderken markete uğradı,alışveriş yaparken de gözü çikolatalara ilişti, canı çekti.

Piramit biçiminde içinde badem olan ünlü Tablerone çikolatasıdan bir paket aldı fiyatı 10 Euro idi,ödemeyi yaptı.

Birkaç hafta sonra maliye müfettişleri kapısına dayandılar.Soruşturma başlatıldı.Çünkü çikolatanın ödemesini devletin verdiği kredi kartı ile yapılmıştı. Ve gözaltına alınarak hesap vermeye koyuldu.

Dünya tarihine geçen "Tablerone Davası" başladı. Kendi isteği ile defalarca yargı önüne çıktı.Dalgınlıkla kendi kredi kartı yerine devletin kartını kullandığını ve amacının asla hazineye zarar vermek olmadığını anlattı,tüm yaptığı harcamalar incelendi, mal varlığı didik didik edildi ve sonunda aklandı.

Adalet iste böyle bir şey... Kul hakkı yiyen bütün siyasetçilere ibret olması dileğiyle.

Burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü aklıma geldi "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır."demiştir, çokta güzel söylemiş.

Birde kalplere dokunan adaletin simgesi Hz.Ömer "Doğruluk her ne kadar seni öldürse bile ondan ayrılma..."

Kardeşliğin bir çatı altında birleştiği adil günler dileğimle..
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.