MADO

Dikkat Gribal Enfeksiyonlarda Önemi Bir Artış Var

Gündem 10.12.2022 - 20:15, Güncelleme: 11.12.2022 - 06:40
 

Dikkat Gribal Enfeksiyonlarda Önemi Bir Artış Var

Nevşehir Devlet Hastanesi yetkililerinden elde edilen bilgilere görei Gribal enfeksiyon ve Üst solunum yolu enfeksiyonlarında ciddi bir artış var ançak bu kontrol edilemez bir halde değil.

Tüm Türkiye genelinde bugünlerde özllikle çocuklarda hastalıklar oldukca artmış vaziyette.Ancak bu aşırı rakamlar seviyesinde değil. Nevşehir Devlet Hastanesi yetkililerinden elde edilen bilgilere görei Gribal enfeksiyon ve Üst solunum yolu enfeksiyonlarında ciddi bir artış var ançak bu kontrol edilemez bir halde değil. Kamuoyunda dillendirilen ''Ortalık Hastalık'tan Kırılıyor'' gibi ifadelerin abartı olduğunu söyleyen yetkililer, maske ve mesafe kurallarının terk edilmesi ile zaten beklenen bir artış vardı rakamsal olarak o yaşanıyor şeklinde ifadede bulundular. Rakamsal olarak ise 09 aralık 2022 saat 18 ile 10 Aralık 2022 Cumartesi saat 18 arasında Nevşehir Devlet Hastanesi Tüm acil bölümlerine toplam 1100 kişi başvuruda bulumuş durumda, bunların çoğunluğu da bu şikayetlerle başvuruda bulunmuş hastalardan oluşuyor. Peki bu Enfeksiyondan kendimizi ve çocuklarımızı nasıl koruyabilir ne gibi tedbirler alabiliriz. Yetkililer bu konuda bilinçli olunmasını, Düzenli bir uyku ve sağıklı bir beslenme ve özellikle mevsime uygun giysilererin tercih edilmesini önerirken, Bilimçsiz Antibiyotik Kullanımı ve Hasta Çocukların Okullara gönderilmemesi önerilerinde bulundular..
Nevşehir Devlet Hastanesi yetkililerinden elde edilen bilgilere görei Gribal enfeksiyon ve Üst solunum yolu enfeksiyonlarında ciddi bir artış var ançak bu kontrol edilemez bir halde değil.

Tüm Türkiye genelinde bugünlerde özllikle çocuklarda hastalıklar oldukca artmış vaziyette.Ancak bu aşırı rakamlar seviyesinde değil.

Nevşehir Devlet Hastanesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Nevşehir Devlet Hastanesi yetkililerinden elde edilen bilgilere görei Gribal enfeksiyon ve Üst solunum yolu enfeksiyonlarında ciddi bir artış var ançak bu kontrol edilemez bir halde değil.

Kamuoyunda dillendirilen ''Ortalık Hastalık'tan Kırılıyor'' gibi ifadelerin abartı olduğunu söyleyen yetkililer, maske ve mesafe kurallarının terk edilmesi ile zaten beklenen bir artış vardı rakamsal olarak o yaşanıyor şeklinde ifadede bulundular.

Rakamsal olarak ise 09 aralık 2022 saat 18 ile 10 Aralık 2022 Cumartesi saat 18 arasında Nevşehir Devlet Hastanesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Nevşehir Devlet Hastanesi Tüm acil bölümlerine toplam 1100 kişi başvuruda bulumuş durumda, bunların çoğunluğu da bu şikayetlerle başvuruda bulunmuş hastalardan oluşuyor.

Peki bu Enfeksiyondan kendimizi ve çocuklarımızı nasıl koruyabilir ne gibi tedbirler alabiliriz. Yetkililer bu konuda bilinçli olunmasını, Düzenli bir uyku ve sağıklı bir beslenme ve özellikle mevsime uygun giysilererin tercih edilmesini önerirken, Bilimçsiz Antibiyotik Kullanımı ve Hasta Çocukların Okullara gönderilmemesi önerilerinde bulundular..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.