MADO

Müze Kent Ürgüp

Nevşehir 03.12.2022 - 22:41, Güncelleme: 03.12.2022 - 22:41
 

Müze Kent Ürgüp

Ürgüp ülkemizde her vatandaşımızın ikinci adresi, ikinci memleketi olmalıdır.

Kapadokya gezisinde neden Ürgüp'te kalınır? Merkezidir. Balonlar sadece 8 km mesafeden kalkarlar. Rüzgar bize doğru estiğinde zaten hepsi de buraya doğru gelir. Yakında Ürgüp'ten de kalkacağının sinyalleri oldukça güçlü. Ürgüp çarşısı en büyük çarşıdır ve geç kapanır. A'dan Z'ye her şeyi bulabilirsiniz çarşımızda. Turistlerin alış-veriş yaptığı dükkanlar yanında Ürgüplü'nün alış-veriş yaptığı çarşı bölgesi de vardır. Her dükkan turistlere yönelik değildir. Otantiktir. Ihlara, Göreme Vadisi ve Soğanlı turlarının (Kırmızı, Mavi, Yeşil turlar) başlangıç noktasıdır. Rehber, ulaşım araçlarına rahat ulaşılabilir, günlük ve özel tur düzenleyen seyahat acentaları çoktur. Her keseye uygun, her türden otel bulunur. Tarihi evlerin restorasyonu ile elde edilen butik tipte oteller ilgi çekicidir. Yerel halk ile karşılaşma fırsatıdır. Bunun yanında her kategoriden yıldızlı otelde seçenekler arasındadır. Her türlü yemeğin bulunduğu çok sayıda restoran ve birçok eğlence mekanı Ürgüp'tedir. Yemekler güzel, yöremize has ve fiyatlar makuldür. Ürgüp'te hemen bütün bankaların şubesi, döviz bürosu, PTT, hastane, karakol, turizm enformasyon ofisi vb. her daim hizmete hazırdır. Kapadokya, Ürgüp'ten başlayarak atla, ATV ile, jiple, günübirlik turlarla ya da yaya olarak kolaylıkla gezilebilir. Ürgüp halkı turizmi bilir ve misafirperverdir. Yani, Ürgüp'te konaklayıp Kapadokya'yı gezmek zaman kazandırır ve geziniz daha ucuza gelir. Ortahisar Kalesi (Ürgüp'ün Batısı) sadece 5 km' dir. Sinason (Mustafapaşa) da (Ürgüp'ün Güneyi) sadece 5 km'dir. Devrent Hayal Vadisi (Ürgüp'ün Kuzeyi) de 5 km'dir. Ürgüp'ün 15 km Güneyinde Taşkınpaşa (Damsa) peribacalarının en yoğun bulunduğu bir bölgemizdir. Doğusunda ise bölgenin hiç bilinmeyen, insanların halen tarihi mağara ve taş evlerde oturdukları köylerimiz bulunmakta ve bu bölgenin jeolojisi hiç bozulmamış, bakir halde ziyaretçisini beklemektedir. Örneğin Yeşilöz Köyü'ne bilen birisi ile giden ziyaretçi köy hayatına, yeryüzü şekillerine ve tarihine hayran kalacak ve ayrılmak istemeyecektir. Kaya kiliseleri ile bilinen Göreme'ye, çanak-çömlek merkezi Avanos'a, Hacıbektaş Müzesi'ne, yeraltışehirlerine, üç şapkalı peribacaları olan Paşabağları'na, mağara evleri olan Zelve Müzesi'ne halk otobüsleri ile Ürgüp'ten gitmek kolay. Ürgüp'ün suyunu içen ya burada kalırmış yada Ürgüp'ü bağ yolu yapar, hep gelirmiş. Ürgüp her mevsim en ideal kafa dinleme, rahatlama imkanlarını ziyaretçisine sunacaktır. Kültürel, tarih ve doğa turlarının mevsimi olmaz. Kayak severler için Kayseri Erciyes kayak turizmini de Kapadokya ile birleştirmek akıllıca olabilir. Kapadokyayı özümseyebilmek için önerilen süre her gelişte en az 4 gün olmalıdır. Ürgüp merkez olmak koşulu ile Kayseri, Kırşehir, Aksaray ve Niğde'ye kadar mesafe yaklaşık 70 km'dir ve Kapadokya olarak adlandırılır. Yani her canı sıkılan, vakti olan için gezecek çok yer var. Kapadokya ve Ürgüp ülkemizde her vatandaşımızın ikinci adresi, ikinci memleketi olmalıdır.
Ürgüp ülkemizde her vatandaşımızın ikinci adresi, ikinci memleketi olmalıdır.
Kapadokya gezisinde neden Ürgüp'te kalınır? Merkezidir. Balonlar sadece 8 km mesafeden kalkarlar. Rüzgar bize doğru estiğinde zaten hepsi de buraya doğru gelir. Yakında Ürgüp'ten de kalkacağının sinyalleri oldukça güçlü.

Ürgüp çarşısı en büyük çarşıdır ve geç kapanır. A'dan Z'ye her şeyi bulabilirsiniz çarşımızda. Turistlerin alış-veriş yaptığı dükkanlar yanında Ürgüplü'nün alış-veriş yaptığı çarşı bölgesi de vardır. Her dükkan turistlere yönelik değildir. Otantiktir.

Ihlara, Göreme Vadisi ve Soğanlı turlarının (Kırmızı, Mavi, Yeşil turlar) başlangıç noktasıdır. Rehber, ulaşım araçlarına rahat ulaşılabilir, günlük ve özel tur düzenleyen seyahat acentaları çoktur.

Her keseye uygun, her türden otel bulunur. Tarihi evlerin restorasyonu ile elde edilen butik tipte oteller ilgi çekicidir. Yerel halk ile karşılaşma fırsatıdır. Bunun yanında her kategoriden yıldızlı otelde seçenekler arasındadır.

Her türlü yemeğin bulunduğu çok sayıda restoran ve birçok eğlence mekanı Ürgüp'tedir. Yemekler güzel, yöremize has ve fiyatlar makuldür.

Ürgüp'te hemen bütün bankaların şubesi, döviz bürosu, PTT, hastane, karakol, turizm enformasyon ofisi vb. her daim hizmete hazırdır.

Kapadokya, Ürgüp'ten başlayarak atla, ATV ile, jiple, günübirlik turlarla ya da yaya olarak kolaylıkla gezilebilir. Ürgüp halkı turizmi bilir ve misafirperverdir. Yani, Ürgüp'te konaklayıp Kapadokya'yı gezmek zaman kazandırır ve geziniz daha ucuza gelir.

Ortahisar Kalesi (Ürgüp'ün Batısı) sadece 5 km' dir. Sinason (Mustafapaşa) da (Ürgüp'ün Güneyi) sadece 5 km'dir. Devrent Hayal Vadisi (Ürgüp'ün Kuzeyi) de 5 km'dir. Ürgüp'ün 15 km Güneyinde Taşkınpaşa (Damsa) peribacalarının en yoğun bulunduğu bir bölgemizdir. Doğusunda ise bölgenin hiç bilinmeyen, insanların halen tarihi mağara ve taş evlerde oturdukları köylerimiz bulunmakta ve bu bölgenin jeolojisi hiç bozulmamış, bakir halde ziyaretçisini beklemektedir.

Örneğin Yeşilöz Köyü'ne bilen birisi ile giden ziyaretçi köy hayatına, yeryüzü şekillerine ve tarihine hayran kalacak ve ayrılmak istemeyecektir. Kaya kiliseleri ile bilinen Göreme'ye, çanak-çömlek merkezi Avanos'a, Hacıbektaş Müzesi'ne, yeraltışehirlerine, üç şapkalı peribacaları olan Paşabağları'na, mağara evleri olan Zelve Müzesi'ne halk otobüsleri ile Ürgüp'ten gitmek kolay.

Ürgüp'ün suyunu içen ya burada kalırmış yada Ürgüp'ü bağ yolu yapar, hep gelirmiş. Ürgüp her mevsim en ideal kafa dinleme, rahatlama imkanlarını ziyaretçisine sunacaktır. Kültürel, tarih ve doğa turlarının mevsimi olmaz. Kayak severler için Kayseri Erciyes kayak turizmini de Kapadokya ile birleştirmek akıllıca olabilir.

Kapadokyayı özümseyebilmek için önerilen süre her gelişte en az 4 gün olmalıdır. Ürgüp merkez olmak koşulu ile Kayseri, Kırşehir, Aksaray ve Niğde'ye kadar mesafe yaklaşık 70 km'dir ve Kapadokya olarak adlandırılır. Yani her canı sıkılan, vakti olan için gezecek çok yer var. Kapadokya ve Ürgüp ülkemizde her vatandaşımızın ikinci adresi, ikinci memleketi olmalıdır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.