MADO

Devlet Hastanesi Büyük Bir Eksikliği Giderdi

Gündem 09.10.2022 - 22:44, Güncelleme: 10.10.2022 - 08:27
 

Devlet Hastanesi Büyük Bir Eksikliği Giderdi

Heyecanımızı paylaşan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim" açıklamasını yaptı.

Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Macit YALÇIN Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi ve Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesini ziyaret etti. Ziyarette başhekim yardımcısı Uzm.Dr. Ömer Ertuğrul, Sağlık bakım hizmetleri müdürü Adem ÖZTÜRK ve müdür yardımcısı Nural SÖZATMAZ eşlik etti. Yoğun bakımların eksiklikleri hakkında sorumlu hemşirelerden bilgi alan başhekim Uzm.Dr. Macit YALÇIN şunlara değindi; Çocuk yoğun bakım ünitemiz açıldığı günden beri kesintisiz hizmet veriyor. 6 aylık sürede çocuk yoğun bakıma 150 çocuk hasta yatışı yapıldı. Yoğun bakım doluluk oranımız %91. Bu oldukça iyi bir rakam. Nevşehir’in önemli bir ihtiyacı idi bu yoğun bakım. Burası açılmadan önce bu hastaları il dışına sevk etmek zorunda kalıyorduk. İlerleyen dönemlerde 3. Basamak çocuk yoğun bakım açılması ve yatak sayısının artırılması ile bir adım daha öteye gidilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bu hizmetin yürümesinde Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarımızın emeği çok büyük. Bir takım mazeretleri nedeniyle hastanemizden ayrılan uzmanlarımız oldu. Çocuk hekimi sayımız plansız bir şekilde azaldı. Ancak geride kalan arkadaşlar büyük bir özveri ile yenidoğan yoğun bakım, çocuk yoğun bakım ve acil servis gibi hayati öneme sahip hizmetlerde aksamaya mahal vermeden canla başla çalışmaya devam ettiler. Bir yenidoğan yandal uzmanının ataması yapıldı ve yakın bir zamanda hastanemizde çalışmaya başlayacak. Bu sayede 3. Seviye yeni doğan küvözlerimizi de işletmeye başlayacağız ve il dışına yenidoğan hasta sevkeden bir kurumdan il dışından hasta sevk alan bir kurum haline geleceğiz. Yıl sonuna kadar yapılacak atamalar ile inşallah çocuk hekimi açığımızda kapanmış olacak. Emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca sağlık bakım hizmetleri müdürlüğümüzde çok iyi bir yoğun bakım hemşire ekibi kurdu. Çocuk hasta tecrübesi olan ve yoğun bakım tecrübesi olan hemşire arkadaşlarımızdan oluşan bu ekip hiçbir aksaklığa mahal vermeyecek şekilde yoğun bakımızın işleyişini sağladılar. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Yenilikleri hayata geçirmek her zaman kolay değildir. Karşı çıkanlar, engel olmaya çalışanlar olduğu gibi bazen imkânlarda kısıtlı olabilir. Önemli olan kararlı bir şekilde ne yaptığından emin olarak planlama yapmaktır. Bu şehrin insanlarına en iyi hizmeti sunmak için gece gündüz elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz. Hep daha iyisini hedefliyoruz ve daha iyisi için çalışıyoruz. Heyecanımızı paylaşan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim" açıklamasını yaptı.
Heyecanımızı paylaşan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim" açıklamasını yaptı.
Nevşehir Devlet Hastanesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Macit YALÇIN " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Nevşehir Devlet Hastanesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Macit YALÇIN Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi ve Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesini ziyaret etti.

Ziyarette başhekim yardımcısı Uzm.Dr. Ömer Ertuğrul, Sağlık bakım hizmetleri müdürü Adem ÖZTÜRK ve müdür yardımcısı Nural SÖZATMAZ eşlik etti. Yoğun bakımların eksiklikleri hakkında sorumlu hemşirelerden bilgi alan başhekim Uzm.Dr. Macit YALÇIN şunlara değindi;

Çocuk yoğun bakım ünitemiz açıldığı günden beri kesintisiz hizmet veriyor. 6 aylık sürede çocuk yoğun bakıma 150 çocuk hasta yatışı yapıldı. Yoğun bakım doluluk oranımız %91. Bu oldukça iyi bir rakam.

Nevşehir’in önemli bir ihtiyacı idi bu yoğun bakım. Burası açılmadan önce bu hastaları il dışına sevk etmek zorunda kalıyorduk. İlerleyen dönemlerde 3. Basamak çocuk yoğun bakım açılması ve yatak sayısının artırılması ile bir adım daha öteye gidilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

Bu hizmetin yürümesinde Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarımızın emeği çok büyük. Bir takım mazeretleri nedeniyle hastanemizden ayrılan uzmanlarımız oldu. Çocuk hekimi sayımız plansız bir şekilde azaldı.

Ancak geride kalan arkadaşlar büyük bir özveri ile yenidoğan yoğun bakım, çocuk yoğun bakım ve acil servis gibi hayati öneme sahip hizmetlerde aksamaya mahal vermeden canla başla çalışmaya devam ettiler. Bir yenidoğan yandal uzmanının ataması yapıldı ve yakın bir zamanda hastanemizde çalışmaya başlayacak.

Bu sayede 3. Seviye yeni doğan küvözlerimizi de işletmeye başlayacağız ve il dışına yenidoğan hasta sevkeden bir kurumdan il dışından hasta sevk alan bir kurum haline geleceğiz.

Yıl sonuna kadar yapılacak atamalar ile inşallah çocuk hekimi açığımızda kapanmış olacak. Emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Ayrıca sağlık bakım hizmetleri müdürlüğümüzde çok iyi bir yoğun bakım hemşire ekibi kurdu. Çocuk hasta tecrübesi olan ve yoğun bakım tecrübesi olan hemşire arkadaşlarımızdan oluşan bu ekip hiçbir aksaklığa mahal vermeyecek şekilde yoğun bakımızın işleyişini sağladılar.

Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Yenilikleri hayata geçirmek her zaman kolay değildir. Karşı çıkanlar, engel olmaya çalışanlar olduğu gibi bazen imkânlarda kısıtlı olabilir. Önemli olan kararlı bir şekilde ne yaptığından emin olarak planlama yapmaktır.

Bu şehrin insanlarına en iyi hizmeti sunmak için gece gündüz elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz. Hep daha iyisini hedefliyoruz ve daha iyisi için çalışıyoruz. Heyecanımızı paylaşan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim" açıklamasını yaptı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.