MADO

“İlk Potam, İlk Basketim” Tanıtıldı

Nevşehir 05.10.2022 - 19:07, Güncelleme: 06.10.2022 - 08:24
 

“İlk Potam, İlk Basketim” Tanıtıldı

Gençlik Merkezi liderleri tarafından çeşitli sokak oyunları ve yüz boyama etkinlikleri ile eğlenen öğrenciler daha sonra basketbol oyunuyla spor yaptılar.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki işbirliği gereğince gençlerimizin kullanımına sunulmak üzere 10.000 Pota “İlk Potam, İlk Basketim” projesi kapsamında ilimizde dağıtımı yapılacak olan 18 takım basketbol potasının yapım işi Acıgöl 15 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilmeye devam ediyor. Protokol kapsamında basketbolda sporun, toplumun her kesimine yaygınlaştırılması, çocuklar ve gençlerin sporla buluşması, yeni sporcular yetiştirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 10 Bin Pota “İlk Potam, İlk Basketim” projesi kapsamında Nevşehir’de ki okullarımızda pota yerleştirmeye devam ediliyor. Atatürk İlkokulunda tanıtımı gerçekleştirilen “İlk Potam, İlk Basketim” projesine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Gençlik Merkezi liderleri tarafından çeşitli sokak oyunları ve yüz boyama etkinlikleri ile eğlenen öğrenciler daha sonra basketbol oyunuyla spor yaptılar. Sporun tabana yayılması için yapılan bu projelerin artarak devam edeceğini belirten İl Müdürü Muhsin Özdemir; “ Bakanlığımızın yatırımları ülkemizin dört bir yanında ciddi bir gelişim gösteriyor.  10 bin pota “İlk Potam, İlk Basketim” projesi ile yeni dev adamlar yetiştirme noktasında bütün Nevşehir’in merkez ve ilçe okullarında basketbol potasıyla donatma noktasında da çok ciddi bir çabamız var. Bu anlamda spor yatırımlarımız hızla devam ediyor. Acıgöl 15 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından öğrencilerimizin el emekleri birlikte 18 takım potanın montajları devam etmektedir” dedi. Özdemir ayrıca bu proje ile birlikte basketbol potası yapım işinin meslek lisemizden talep edilmesinin meslek lisesi öğrencilerinin bilgi ve becerilerini hayata geçirmeleri, tecrübe kazanmaları ve aranan, kalifiye meslek elemanı olarak yetişebilmeleri için bu tür çalışmaların yararlı olduğunu ve meslek liselerinin eğitim-öğretim ve üretim gücünün desteklenmesi bakımından önemli olduğunu dile getirdi.
Gençlik Merkezi liderleri tarafından çeşitli sokak oyunları ve yüz boyama etkinlikleri ile eğlenen öğrenciler daha sonra basketbol oyunuyla spor yaptılar.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki işbirliği gereğince gençlerimizin kullanımına sunulmak üzere 10.000 Pota “İlk Potam, İlk Basketim” projesi kapsamında ilimizde dağıtımı yapılacak olan 18 takım basketbol potasının yapım işi Acıgöl 15 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Protokol kapsamında basketbolda sporun, toplumun her kesimine yaygınlaştırılması, çocuklar ve gençlerin sporla buluşması, yeni sporcular yetiştirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 10 Bin Pota “İlk Potam, İlk Basketim” projesi kapsamında Nevşehir’de ki okullarımızda pota yerleştirmeye devam ediliyor.

Atatürk İlkokulunda tanıtımı gerçekleştirilen “İlk Potam, İlk Basketim” projesine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Gençlik Merkezi liderleri tarafından çeşitli sokak oyunları ve yüz boyama etkinlikleri ile eğlenen öğrenciler daha sonra basketbol oyunuyla spor yaptılar.

Sporun tabana yayılması için yapılan bu projelerin artarak devam edeceğini belirten İl Müdürü Muhsin Özdemir; “ Bakanlığımızın yatırımları ülkemizin dört bir yanında ciddi bir gelişim gösteriyor.  10 bin pota “İlk Potam, İlk Basketim” projesi ile yeni dev adamlar yetiştirme noktasında bütün Nevşehir’in merkez ve ilçe okullarında basketbol potasıyla donatma noktasında da çok ciddi bir çabamız var. Bu anlamda spor yatırımlarımız hızla devam ediyor. Acıgöl 15 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından öğrencilerimizin el emekleri birlikte 18 takım potanın montajları devam etmektedir” dedi.

Özdemir ayrıca bu proje ile birlikte basketbol potası yapım işinin meslek lisemizden talep edilmesinin meslek lisesi öğrencilerinin bilgi ve becerilerini hayata geçirmeleri, tecrübe kazanmaları ve aranan, kalifiye meslek elemanı olarak yetişebilmeleri için bu tür çalışmaların yararlı olduğunu ve meslek liselerinin eğitim-öğretim ve üretim gücünün desteklenmesi bakımından önemli olduğunu dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.