MADO

Yolunuz Yol Degil

Nevşehir 11.08.2022 - 09:31, Güncelleme: 11.08.2022 - 09:31
 

Yolunuz Yol Degil

Doğalgaz getireceğim diye yol yapıyoruz, bir manastırın lafı mı olur? Tam da bu. Yuh olsun sizin cahilliğinize, cehaletinize.!!!

Peribacası kıtlığımı var diyenleri duyar gibi oluyorum. Utanmazlıkta ve cahillikte sınırlar zorlanıyor. Ucuza doğal gaz gelsin diye bir manastır yok olacakmış canım, no'olacak? Manastır kıtlığı mı var hemi. Göremeli kardeşlerimden de bir hamle bekliyoruz. Bu yolun titreşimi Saklı Kilise'yi örseler. Bu kilisede diğerlerinde olmayan sahneler var. Diğer yol revize edilerek, Tokalı'dan uzaklaştırılarak Ürgüp-Ortahisar yolu kullanılmaya devam edilmelidir. Ortahisar Belediyesi maalesef hırsına esir düşmüş durumda. Bölgeye de Kapadokyaya da kendilerine de geri dönüşümü mümkün olmayan zararlar verdiklerini farketmeliler. Şimdi de Ortahisar'da şu ucube, çirkin, tosbaaya benzeyen binalarla uğraşıyoruz. Kapadokya'da ipin ucu kaçmıştır. Ajwa otelle başlayan kanuna uymayan, sorgulanamayan, savcılığa suç duyurularına cevap dahi verilmeyen, Kapadokya'yı hiçe sayan bir yapılaşma furyası başlamıştır. Ürgüp'te yapılan çirkin, şehir güzelliği hiçe sayılarak inşa edilen, son derece riskli dükkan binaları ile devam edilirken, şimdi de Ortahisar'da bu kafasız tosbaa binalar ve manastırları yok etme pahasına inşa edilen yol inşaatı başladı. Bölgemizin milli park statüsü tüm itirazlarımıza rağmen durup dururken kaldırılmadı. Değersizleştirme algı operasyonu gibiydi bu hamle. Anıtlar kurulu kaldırıldı ve siyasilerin doğrudan müdahale edebildikleri Alan Yönetimi sistemi getirildi. Bu kurul diğerinden daha etkisiz kaldı, diğerini çoook arattı. Kapadokya Allah'ın lutfu değil mi bizlere? Kapadokya hepimizin ekmek kapısı değil mi? Turistler bu tosbaaları mı görmeye gelecekler? Yoksa etrafındaki dünyanın başka hiç bir yerine nasip olmamış kayasal oluşumları mı? Binlerce irili ufaklı bağ evini neden yıktınız bunlara izin verecektiniz de demezler mi adama? Bağ evleri (mekan) çiftçinin hayatını kolaylaştıran, aşırıya kaçılmadığı müddetçe eskiden beri her bağda bulunan minik binalardır. Bölgemizde tarım yapılmasını neden istemiyorsunuz? Balonlara iniş kalkış alanı mı lazım? Burada kurulacak bir işletmenin, bu inşaatların Kapadokya'da bir çevre felaketi olduğunu göremeyenler, görüp de bile bile izin verenlerin içi gerçekten rahat mı? İlginç bir yerde işletme açalım, paraya para demeyelim, öyle mi? Ne pahasına? Tüm Kapadokyalıyı salak yerine koyuyorsunuz. Bu saçma sapan binalar ve yer seçiminden sonra nerede neye başlayacaksınız merak ediyorum. Doğalgaz getireceğim diye yol yapıyoruz, bir manastırın lafı mı olur? Tam da bu. Yuh olsun sizin cahilliğinize, cehaletinize.!!!
Doğalgaz getireceğim diye yol yapıyoruz, bir manastırın lafı mı olur? Tam da bu. Yuh olsun sizin cahilliğinize, cehaletinize.!!!
Peribacası kıtlığımı var diyenleri duyar gibi oluyorum. Utanmazlıkta ve cahillikte sınırlar zorlanıyor.

Ucuza doğal gaz gelsin diye bir manastır yok olacakmış canım, no'olacak? Manastır kıtlığı mı var hemi.

Göremeli kardeşlerimden de bir hamle bekliyoruz. Bu yolun titreşimi Saklı Kilise'yi örseler. Bu kilisede diğerlerinde olmayan sahneler var.

Diğer yol revize edilerek, Tokalı'dan uzaklaştırılarak Ürgüp-Ortahisar yolu kullanılmaya devam edilmelidir. Ortahisar Belediyesi maalesef hırsına esir düşmüş durumda. Bölgeye de Kapadokyaya da kendilerine de geri dönüşümü mümkün olmayan zararlar verdiklerini farketmeliler.

Şimdi de Ortahisar'da şu ucube, çirkin, tosbaaya benzeyen binalarla uğraşıyoruz.

Kapadokya'da ipin ucu kaçmıştır. Ajwa otelle başlayan kanuna uymayan, sorgulanamayan, savcılığa suç duyurularına cevap dahi verilmeyen, Kapadokya'yı hiçe sayan bir yapılaşma furyası başlamıştır.

Ürgüp'te yapılan çirkin, şehir güzelliği hiçe sayılarak inşa edilen, son derece riskli dükkan binaları ile devam edilirken, şimdi de Ortahisar'da bu kafasız tosbaa binalar ve manastırları yok etme pahasına inşa edilen yol inşaatı başladı.

Bölgemizin milli park statüsü tüm itirazlarımıza rağmen durup dururken kaldırılmadı. Değersizleştirme algı operasyonu gibiydi bu hamle. Anıtlar kurulu kaldırıldı ve siyasilerin doğrudan müdahale edebildikleri Alan Yönetimi sistemi getirildi. Bu kurul diğerinden daha etkisiz kaldı, diğerini çoook arattı.

Kapadokya Allah'ın lutfu değil mi bizlere? Kapadokya hepimizin ekmek kapısı değil mi? Turistler bu tosbaaları mı görmeye gelecekler? Yoksa etrafındaki dünyanın başka hiç bir yerine nasip olmamış kayasal oluşumları mı?

Binlerce irili ufaklı bağ evini neden yıktınız bunlara izin verecektiniz de demezler mi adama? Bağ evleri (mekan) çiftçinin hayatını kolaylaştıran, aşırıya kaçılmadığı müddetçe eskiden beri her bağda bulunan minik binalardır. Bölgemizde tarım yapılmasını neden istemiyorsunuz? Balonlara iniş kalkış alanı mı lazım?

Burada kurulacak bir işletmenin, bu inşaatların Kapadokya'da bir çevre felaketi olduğunu göremeyenler, görüp de bile bile izin verenlerin içi gerçekten rahat mı? İlginç bir yerde işletme açalım, paraya para demeyelim, öyle mi? Ne pahasına? Tüm Kapadokyalıyı salak yerine koyuyorsunuz.

Bu saçma sapan binalar ve yer seçiminden sonra nerede neye başlayacaksınız merak ediyorum.

Doğalgaz getireceğim diye yol yapıyoruz, bir manastırın lafı mı olur? Tam da bu. Yuh olsun sizin cahilliğinize, cehaletinize.!!!
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.