MADO

Süne İle Mücadele Sürüyor

Gündem 22.06.2022 - 20:46, Güncelleme: 23.06.2022 - 14:06
 

Süne İle Mücadele Sürüyor

Buğdayların başaklarında yaptığı emgi zararı ile verimde ve kalitede azalmaya neden olmaktadır. Zarar gören daneler tohumluk olarak kullanılamayacağı gibi hamur olma özelliğini de kaybetmektedir.

​Son yıllarda değişen iklim koşulları ve yağışlar nedeniyle oluşan zararlı organizmaların takibi giderek önem kazanmıştır. İklim koşulları değerlendirildiğinde, bitki sağlığı açısından zararlı organizmalar ve özellikle SÜNE ile mücadele verim açısından en önemli konudur. Buğdayların başaklarında yaptığı emgi zararı ile verimde ve kalitede azalmaya neden olmaktadır. Zarar gören daneler tohumluk olarak kullanılamayacağı gibi hamur olma özelliğini de kaybetmektedir. Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür MEMİŞ Süne Mücadelesi ile ilgi yaptığı açıklamada; "Süne mücadelesi kapsamında 2021 yılı Kasım ayında sonbahar kışlak sürveyleri ve 2022 yılı Mart ayında İlkbahar kışlak kontrolleri yapılmıştır. 2022 üretim yılı için İlimiz genelinde İl ve İlçe Müdürlüklerimizce 1 kontrol, 12 sürvey ekibi olmak üzere 13 ekip kurulmuş ve  toplamda 41 Teknik eleman görevlendirilmiştir. Ekiplerimiz 942.500 dekarlık kısmı buğday ekili alanın tamamında kıymetlendirme sürveylerini tamamlamıştır. Zararlının yoğun olduğu alanların tespit edilmesi halinde ekiplerimiz tarafından ilaçlanacak bölgeler belirlenerek üreticilere duyurulacaktır" dedi. Süne zararlısı ile mücadelede üreticilerin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün  duyurularına göre hareket etmeleri konusunda tavsiyede bulunan İl Müdürü Özgür MEMİŞ gereksiz ilaçlamalardan kaçınılmasının canlıların doğada yaşamlarını devam ettirmelerini ve  çevrenin kirlenmesini önlenmesi yönünden önemli olduğunu belirtti.
Buğdayların başaklarında yaptığı emgi zararı ile verimde ve kalitede azalmaya neden olmaktadır. Zarar gören daneler tohumluk olarak kullanılamayacağı gibi hamur olma özelliğini de kaybetmektedir.

​Son yıllarda değişen iklim koşulları ve yağışlar nedeniyle oluşan zararlı organizmaların takibi giderek önem kazanmıştır. İklim koşulları değerlendirildiğinde, bitki sağlığı açısından zararlı organizmalar ve özellikle SÜNE ile mücadele verim açısından en önemli konudur. Buğdayların başaklarında yaptığı emgi zararı ile verimde ve kalitede azalmaya neden olmaktadır. Zarar gören daneler tohumluk olarak kullanılamayacağı gibi hamur olma özelliğini de kaybetmektedir.

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür MEMİŞ " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür MEMİŞ Süne Mücadelesi ile ilgi yaptığı açıklamada; "Süne mücadelesi kapsamında 2021 yılı Kasım ayında sonbahar kışlak sürveyleri ve 2022 yılı Mart ayında İlkbahar kışlak kontrolleri yapılmıştır. 2022 üretim yılı için İlimiz genelinde İl ve İlçe Müdürlüklerimizce 1 kontrol, 12 sürvey ekibi olmak üzere 13 ekip kurulmuş ve  toplamda 41 Teknik eleman görevlendirilmiştir. Ekiplerimiz 942.500 dekarlık kısmı buğday ekili alanın tamamında kıymetlendirme sürveylerini tamamlamıştır. Zararlının yoğun olduğu alanların tespit edilmesi halinde ekiplerimiz tarafından ilaçlanacak bölgeler belirlenerek üreticilere duyurulacaktır" dedi.

Süne zararlısı ile mücadelede üreticilerin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün  duyurularına göre hareket etmeleri konusunda tavsiyede bulunan İl Müdürü Özgür MEMİŞ gereksiz ilaçlamalardan kaçınılmasının canlıların doğada yaşamlarını devam ettirmelerini ve  çevrenin kirlenmesini önlenmesi yönünden önemli olduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.