MADO

“Spor Aşkı Engel Tanımaz” Spor Malzemleri Dağıtıldı

Nevşehir 30.05.2022 - 20:53, Güncelleme: 31.05.2022 - 08:41
 

“Spor Aşkı Engel Tanımaz” Spor Malzemleri Dağıtıldı

"Spor Aşkı Engel Tanımaz" projesi kapsamında Nevşehir’de Özel Eğitim Okullarına spor malzemesi verildi.

“Spor Aşkı Engel Tanımaz” projesi kapsamında Nevşehir’de Özel Eğitim Okullarına spor malzemesi dağıtımı yapıldı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde "Spor Aşkı Engel Tanımaz" projesi kapsamında Nevşehir’de Özel Eğitim Okullarına spor malzemesi verildi. Spor malzemeleri dağıtım töreni Spor Kompleksi Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda Vali İnci Sezer Becel, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Müdürü Muhsin Özdemir, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Tarkan Güney, Okul Müdürleri, Özel Sporcularımız ve Velilerinin katılımıyla gerçekleşti. Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir; " Lansmanı bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan ve desteklenen Spor aşkı engel tanımaz projesi kapsamında ülkemizin 81 ilinde 500 özel eğitim okuluna, farklı engel gruplarının kullanımı için yine bu proje kapsamında özel olarak üretilen yaklaşık 28.000 yerli ve milli spor malzemesi ve ekipmanı desteği yapılmaktadır. Bu kapsamda ilimizde özel eğitim öğrencilerimizin öğrenim gördüğü Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okulu 1. ve 2. kademe, Kapadokya Özel Eğitim Uygulama Okulu 3.kademe, Hacı Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulumuza bugün Bakanlığımız tarafından gönderilen spor malzemeleri teslim edildi. Sporun tabana yayılması, toplumun her kesiminin spor tesislerine erişiminin artırılması ve devamında yapılan desteklerle nitelikli sporcu sayımızın artırılması için başta Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın büyük gayretleriyle her geçen gün çıtamız daha da yükseliyor ve göğsümüzü kabartan sonuçlar alınmaya devam ediyor.  Ülkemiz 2000 Sidney Paralimpik Oyunlarına sadece 1 sporcu ile katılıp madalya alamazken 2020 Tokyo Paralimpik oyunlarına 87 sporcu ile katılıp ikisi altın olmak üzere toplam 15 madalya kazanmıştır. Bu bağlamda son yapılan Tokyo Paralimpik Olimpiyatlarında Türkiye hem katılım sayısı anlamında hem de alınan başarılar ve şampiyonluklarla olimpiyatlara damga vurdu. Kadın goalball takımımız başta olmak üzere Masa Tenisi, Karate, Taekwondo, Yüzme ve birçok branşta harika sonuçlar elde edildi. Halende devam eden Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında Paralimpik branşında birbirinden güzel sonuçlar ve başarılar alınmaya devam etmektedir. Engelli sporcu sayımız 2002 yılında 2763 iken son yıllarda özellikle yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve destekleriyle yapılan maddi ve manevi yardımlar neticesinde 2021 yılı itibariyle 45.441 e ulaşmıştır. Spor Aşkı Engel Tanımaz sloganıyla çıktığımız bu yolda Özel sporcularımız için yapacağımız çalışmalar her geçen gün artacak olup bu konuda ilimizde bizlere her daim destek olan Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, İl Başkanımız ve tüm paydaşlarımıza şahsım ve kurumumuz adına şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyorum" dedi.
"Spor Aşkı Engel Tanımaz" projesi kapsamında Nevşehir’de Özel Eğitim Okullarına spor malzemesi verildi.

“Spor Aşkı Engel Tanımaz” projesi kapsamında Nevşehir’de Özel Eğitim Okullarına spor malzemesi dağıtımı yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde "Spor Aşkı Engel Tanımaz" projesi kapsamında Nevşehir’de Özel Eğitim Okullarına spor malzemesi verildi.

Spor malzemeleri dağıtım töreni Spor Kompleksi Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda Vali İnci Sezer Becel, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Müdürü Muhsin Özdemir, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Tarkan Güney, Okul Müdürleri, Özel Sporcularımız ve Velilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir; " Lansmanı bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan ve desteklenen Spor aşkı engel tanımaz projesi kapsamında ülkemizin 81 ilinde 500 özel eğitim okuluna, farklı engel gruplarının kullanımı için yine bu proje kapsamında özel olarak üretilen yaklaşık 28.000 yerli ve milli spor malzemesi ve ekipmanı desteği yapılmaktadır. Bu kapsamda ilimizde özel eğitim öğrencilerimizin öğrenim gördüğü Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okulu 1. ve 2. kademe, Kapadokya Özel Eğitim Uygulama Okulu 3.kademe, Hacı Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulumuza bugün Bakanlığımız tarafından gönderilen spor malzemeleri teslim edildi.

Sporun tabana yayılması, toplumun her kesiminin spor tesislerine erişiminin artırılması ve devamında yapılan desteklerle nitelikli sporcu sayımızın artırılması için başta Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın büyük gayretleriyle her geçen gün çıtamız daha da yükseliyor ve göğsümüzü kabartan sonuçlar alınmaya devam ediyor. 

Ülkemiz 2000 Sidney Paralimpik Oyunlarına sadece 1 sporcu ile katılıp madalya alamazken 2020 Tokyo Paralimpik oyunlarına 87 sporcu ile katılıp ikisi altın olmak üzere toplam 15 madalya kazanmıştır. Bu bağlamda son yapılan Tokyo Paralimpik Olimpiyatlarında Türkiye hem katılım sayısı anlamında hem de alınan başarılar ve şampiyonluklarla olimpiyatlara damga vurdu. Kadın goalball takımımız başta olmak üzere Masa Tenisi, Karate, Taekwondo, Yüzme ve birçok branşta harika sonuçlar elde edildi. Halende devam eden Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında Paralimpik branşında birbirinden güzel sonuçlar ve başarılar alınmaya devam etmektedir.

Engelli sporcu sayımız 2002 yılında 2763 iken son yıllarda özellikle yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve destekleriyle yapılan maddi ve manevi yardımlar neticesinde 2021 yılı itibariyle 45.441 e ulaşmıştır. Spor Aşkı Engel Tanımaz sloganıyla çıktığımız bu yolda Özel sporcularımız için yapacağımız çalışmalar her geçen gün artacak olup bu konuda ilimizde bizlere her daim destek olan Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, İl Başkanımız ve tüm paydaşlarımıza şahsım ve kurumumuz adına şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.