MADO

Camii'ler Doldu Taştı

Gündem 18.03.2022 - 10:31, Güncelleme: 18.03.2022 - 16:41
 

Camii'ler Doldu Taştı

Yatsı namazı öncesi başlayan programlarda Nevşehir İl Müftülüğü

Yatsı namazı öncesi başlayan programlarda Nevşehir İl Müftülüğü ilahi ekipleri tarafından mevlid-i şerif, Kur’an-ı Kerim ve salâvatlar okunarak dualar edildi. Nevşehir Merkez Çorapçıoğlu Camii, Uçhisar Lütfiye Hatun Camii ve Nar Kasabası Eyüp Sultan Camii başta olmak üzere birçok camide düzenlenen mevlit programlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bu mübarek geceyi ihya edebilmek için akşam namazı ile birlikte camileri dolduran genç-yaşlı pek çok vatandaş, Yüce Allah’tan af ve mağfiret dileyerek niyazda bulundular İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya vaazında, kandilin faziletleri ve öneminden bahsederek, günahlardan arınmak ve sıkıntılardan kurtulmak için bir fırsat olan bu gecede vatandaşlara dua etmeleri tavsiyesinde bulundu. Namaz sonunda yapılan ikramlarla programlar sona erdi. Nevşehir İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Berat Kandili münasebetiyle Remzi Koparan Camii, Yeni Mahalle Camii ve Uçhisar Kasabası Harem Camii’nin yanı sıra Kur’an kurslarında kadınlara yönelik programlar düzenlendi. Öğle namazı sonrası başlayan programlarda Nevşehir İl Müftülüğü Kur’an kursu hocaları tarafından Kur`an-ı Kerim, salâvatlar, tekbirler ve ilahiler okundu. İl Müftü Yardımcısı Nurcan Solak ve ADRB vaizleri tarafından yapılan sohbetler ile devam eden programlar edilen dua ve ikramlarla sona erdi. Gecenin üç aylar içerisinde rahmet gecelerinden birisi olduğunu belirten Solak, "Recep, Şaban ve Ramazan ayı biz Müslümanların dini hayatında çok önemli bir yeri olan bir hasat mevsimidir. Bir rahmet mevsimidir. Rabbimizin bize bir fırsat iklimi olarak lütfettiği bir zaman içerisindeyiz." diye konuştu.
Yatsı namazı öncesi başlayan programlarda Nevşehir İl Müftülüğü

Yatsı namazı öncesi başlayan programlarda Nevşehir İl Müftülüğü ilahi ekipleri tarafından mevlid-i şerif, Kur’an-ı Kerim ve salâvatlar okunarak dualar edildi.

Nevşehir Merkez Çorapçıoğlu Camii, Uçhisar Lütfiye Hatun Camii ve Nar Kasabası Eyüp Sultan Camii başta olmak üzere birçok camide düzenlenen mevlit programlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bu mübarek geceyi ihya edebilmek için akşam namazı ile birlikte camileri dolduran genç-yaşlı pek çok vatandaş, Yüce Allah’tan af ve mağfiret dileyerek niyazda bulundular

İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya vaazında, kandilin faziletleri ve öneminden bahsederek, günahlardan arınmak ve sıkıntılardan kurtulmak için bir fırsat olan bu gecede vatandaşlara dua etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Namaz sonunda yapılan ikramlarla programlar sona erdi.

Nevşehir İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Berat Kandili münasebetiyle Remzi Koparan Camii, Yeni Mahalle Camii ve Uçhisar Kasabası Harem Camii’nin yanı sıra Kur’an kurslarında kadınlara yönelik programlar düzenlendi.

Öğle namazı sonrası başlayan programlarda Nevşehir İl Müftülüğü Kur’an kursu hocaları tarafından Kur`an-ı Kerim, salâvatlar, tekbirler ve ilahiler okundu.

İl Müftü Yardımcısı Nurcan Solak ve ADRB vaizleri tarafından yapılan sohbetler ile devam eden programlar edilen dua ve ikramlarla sona erdi.

Gecenin üç aylar içerisinde rahmet gecelerinden birisi olduğunu belirten Solak, "Recep, Şaban ve Ramazan ayı biz Müslümanların dini hayatında çok önemli bir yeri olan bir hasat mevsimidir. Bir rahmet mevsimidir. Rabbimizin bize bir fırsat iklimi olarak lütfettiği bir zaman içerisindeyiz." diye konuştu.

Nevşehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.