MADO

Ürgüp’e Gidelim de, 'de'si Var

Yaşam 03.02.2022 - 10:20, Güncelleme: 03.02.2022 - 12:30
 

Ürgüp’e Gidelim de, 'de'si Var

Ülkemizin herhangi bir yerinden otobüse bindiniz, Nevşehir terminaline indiniz

Adnan TANGÜLER yazdı... Ülkemizin herhangi bir yerinden otobüse bindiniz, Nevşehir terminaline indiniz; Ürgüp’e gitmek istiyorsunuz. Taksicilere 250 TL daha verirseniz sorun yok, hemen götürürler. Gündüz sorun yok, dolmuşla şehir merkezine, oradan da Ürgüp minibüslerine biner Ürgüp’e gidersiniz. Gündüz vakti bazı Ürgüp minibüsleri terminale geliyorlarmış. Gece ne olacak? Tek yol sabahı beklemek ya da taksiyle Ürgüp’e gitmek. 100 tl'ye Nevşehir'e gel, 250 tl'ye de Ürgüp'e git. Ürgüp'e varana kadar taksici turiste otelini bulur, üstüne bir de tur satar, avantasını alır, yolunu bulur. Hak mı? Sadece üç yıl önce her otobüs için ilçelere servis olur, halk ücret farkını verir ve hiç beklemeden evine giderdi. Peki ne oldu da böyle oldu?      Birileri masa başında Nevşehir'in de turizmden pay alma vakti gelmiştir dedi; öyle ya kale ve çevresi villa olacakken mağaralar çıktı ortaya ve turizme kazandırılmak zorunda kalındı. Hesaplar yapılmaya başlandı Nevşehir'de nasıl turist tutarız diye. Ürgüp ve diğer ilçelerin turistine sünülecekti. Belli ki bu durum, bazen az sayıda yolcu için  ilçelere gitmek zorunda kalan otobüsçülerin de işine gelmiş.       22 bin nüfuslu Nevşehir'in en büyük ilçesinin yöneticileri 3 yıldır elbet bu sorunu çözmek istemişlerdir. Çözüme kim engel olmuştur? Ürgüp'lü hemşehrimin hayatını zorlaştırmıştır bu durum, en azından artık, Ürgüp’e gelmek isteyip de etek dolusu para harcamak zorunda kalan ya da mecburen Nevşehir'i tercih eden turiste ayıp olmasın. Çözüm çok kolay, otobüs seferlerine denk gelen artı servisler koymak, resmi ya da sivil. Nevşehir milletvekillerimizin, valimizin bu durumdan haberi olmamışsa eğer şimdiye kadar, işte öğrendiler. Eskiden nasıldıysa şimdi de o sisteme geri dönülmelidir. Mesele paraysa, artı minibüsleri koymak için Ürgüp esnafı bir araya gelip bu sorunu çözer. Ürgüp'lü değil miydi alt yapısının masraflarını her hane ve esnaf olarak kuruşuna kadar ödeyen kısa süre önce? Yine yaparız.       Nevşehir Kalesi'nin, etrafındaki şaheser kalıntıların ve de Damat İbrahim Paşa Külliyesi'nin turistin dikkatini çekmek için masa başı hesaplarına ihtiyacı yoktur. Mesele turisti bu değerlerin varlığından haberdar edebilme becerisinden geçer.       Halkımızın ve misafir turistlerimizin bu mağduriyetten bir an önce kurtulmaları şarttır.
Ülkemizin herhangi bir yerinden otobüse bindiniz, Nevşehir terminaline indiniz

Adnan TANGÜLER yazdı...

Ülkemizin herhangi bir yerinden otobüse bindiniz, Nevşehir terminaline indiniz; Ürgüp’e gitmek istiyorsunuz. Taksicilere 250 TL daha verirseniz sorun yok, hemen götürürler. Gündüz sorun yok, dolmuşla şehir merkezine, oradan da Ürgüp minibüslerine biner Ürgüp’e gidersiniz.

Gündüz vakti bazı Ürgüp minibüsleri terminale geliyorlarmış. Gece ne olacak? Tek yol sabahı beklemek ya da taksiyle Ürgüp’e gitmek. 100 tl'ye Nevşehir'e gel, 250 tl'ye de Ürgüp'e git. Ürgüp'e varana kadar taksici turiste otelini bulur, üstüne bir de tur satar, avantasını alır, yolunu bulur. Hak mı? Sadece üç yıl önce her otobüs için ilçelere servis olur, halk ücret farkını verir ve hiç beklemeden evine giderdi. Peki ne oldu da böyle oldu?     

Birileri masa başında Nevşehir'in de turizmden pay alma vakti gelmiştir dedi; öyle ya kale ve çevresi villa olacakken mağaralar çıktı ortaya ve turizme kazandırılmak zorunda kalındı. Hesaplar yapılmaya başlandı Nevşehir'de nasıl turist tutarız diye. Ürgüp ve diğer ilçelerin turistine sünülecekti. Belli ki bu durum, bazen az sayıda yolcu için  ilçelere gitmek zorunda kalan otobüsçülerin de işine gelmiş.      

22 bin nüfuslu Nevşehir'in en büyük ilçesinin yöneticileri 3 yıldır elbet bu sorunu çözmek istemişlerdir. Çözüme kim engel olmuştur? Ürgüp'lü hemşehrimin hayatını zorlaştırmıştır bu durum, en azından artık, Ürgüp’e gelmek isteyip de etek dolusu para harcamak zorunda kalan ya da mecburen Nevşehir'i tercih eden turiste ayıp olmasın. Çözüm çok kolay, otobüs seferlerine denk gelen artı servisler koymak, resmi ya da sivil.

Nevşehir milletvekillerimizin, valimizin bu durumdan haberi olmamışsa eğer şimdiye kadar, işte öğrendiler. Eskiden nasıldıysa şimdi de o sisteme geri dönülmelidir. Mesele paraysa, artı minibüsleri koymak için Ürgüp esnafı bir araya gelip bu sorunu çözer. Ürgüp'lü değil miydi alt yapısının masraflarını her hane ve esnaf olarak kuruşuna kadar ödeyen kısa süre önce? Yine yaparız.      

Nevşehir Kalesi'nin, etrafındaki şaheser kalıntıların ve de Damat İbrahim Paşa Külliyesi'nin turistin dikkatini çekmek için masa başı hesaplarına ihtiyacı yoktur. Mesele turisti bu değerlerin varlığından haberdar edebilme becerisinden geçer.      

Halkımızın ve misafir turistlerimizin bu mağduriyetten bir an önce kurtulmaları şarttır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.