MADO

TİYATRO SEVERLER DİKKAT!

Yaşam 29.01.2022 - 11:47, Güncelleme: 29.01.2022 - 11:51
 

TİYATRO SEVERLER DİKKAT!

Nevşehir’de yaşayan ve tiyatro izlemeyi hatta dahil olmayı seven insanlar bu sene çok mutlu olacaklar.Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Devlet Tiyatrolarının karşılıklı olarak imzaladıkları protokol sayesinde

Nevşehir’de yaşayan ve tiyatro izlemeyi hatta dahil olmayı seven insanlar bu sene çok mutlu olacaklar.Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Devlet Tiyatrolarının karşılıklı olarak imzaladıkları protokol sayesinde üniversitenin Damat İbrahim Paşa Salonu’nda her ay düzenli olarak şehir tiyatrolarının oyunu sahnelenecek. Aralıkta başlayan anlaşma ile şu ana kadar üç oyun oynandı. Bu cumartesi Pusuda Öç adlı oyunla dördüncü oyun olacak. Her iki oyunun biletleri de önceden tükendi. Bu demek oluyor ki Nevşehir’de tiyatroya susayan bir kitle varmış. Geçen hafta, küçüklüğümüzde Ürgüp’e gelen nokta ile virgül tiyatrosunun minik zihinlerimizde açtığı ufuklardan bahsetmiştim. Lisede de 72. Koğuşu arkadaşlarla sergilediğimizde tiyatro sevdam daha da depreşmişti. Ta ki üniversite seçimine kadar. Her anne baba gibi bizimkiler de tiyatrocuların bir şekilde aç kalacağına emin olup, beni Güzel Sanatlar yazmaktan vazgeçirmişlerdi. Ben de tiyatroya küsmüş ve üniversitede bile gitmemiştim.  Üstelik mezun olup geldikten sonra tiyatronun t si kalmamıştı memlekette. Yani bırakın dahil olmayı izleyecek bir imkan bile kalmamıştı. Ama bu sene harika bir şey oldu. Hem üniversitenin anlaşması, hem Nevşehir belediyesinin ara ara özel tiyatroları da getirmesiyle yeniden canlandı sevdam. Zaten bölgeye gelen tiyatroları kaçırmayan ben, artık her ay en az iki tiyatro izleyebilecektim. Bundan daha harika bir şey olabilir miydi? Evet olabilirdi! O da benim tiyatroya dahil olmam. Nevşehir’i bilenler bilir, maalesef büyük şehirlerdeki gibi imkanlar yok. Bir yetişkinin alabileceği kurs sayısı çok az belki de yok bilmiyorum. Ama nasıl olduysa Osman Hoca ve sevgili eşi Nermin Hoca’nın kurduğu Neros akademiyle yollarım kesişti. Kendileri iki harika tiyatro sevdalısı. Kendi çabalarıyla kurdukları atölyelerinde çocukların yanı sıra yetişkinlere drama, müzik ve resim dersleri de veriyorlar. Aynı zamanda Tiyatro Sporu doğaçlama gösterisi adı altında ilçelerde oyun sergiliyorlar. Reklam yapmayı sevmemelerine rağmen her oyunları doluyor. Ben drama atölyesine katıldım. Üniversiteden bu yana bu kadar çok eğlendiğim bir grup hatırlamıyorum. Üstelik grup olarak çok çeşitliyiz. Birbirimizin siyasi görüşünü, dinini, mezhebini kısacası bizi ötekileştiren etiketleri bilmiyoruz. Açıkçası bilmeye de ihtiyacımız yok. Çünkü tek ve çok harika bir ortak noktamız var: o da tiyatro sevdamız. Hepimize zamanın bir yerinde anne babalarımız tarafından tiyatro vetosu gelmiş ya da bu tutkunun üstüne gitmemişiz. Ama yıllar geçmiş ve aynı sevdaya sahip olan kişilerle buluşup tiyatro konuşabildiğimiz bir yer bulmuşuz: Neros akademi Aranızda bu satırları okuyan tiyatro sevdalısı birileri varsa instagramdan @neros_akademi sayfası ile iletişime geçebilirler. Nevşehir’e gelen tiyatroları takip etmek isterseniz de www.biletinial.com sayfasından bakabilirsiniz. Gamze TOYBIYIK KAYA Yazdı...
Nevşehir’de yaşayan ve tiyatro izlemeyi hatta dahil olmayı seven insanlar bu sene çok mutlu olacaklar.Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Devlet Tiyatrolarının karşılıklı olarak imzaladıkları protokol sayesinde

Nevşehir’de yaşayan ve tiyatro izlemeyi hatta dahil olmayı seven insanlar bu sene çok mutlu olacaklar.Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Devlet Tiyatrolarının karşılıklı olarak imzaladıkları protokol sayesinde üniversitenin Damat İbrahim Paşa Salonu’nda her ay düzenli olarak şehir tiyatrolarının oyunu sahnelenecek.

Aralıkta başlayan anlaşma ile şu ana kadar üç oyun oynandı. Bu cumartesi Pusuda Öç adlı oyunla dördüncü oyun olacak. Her iki oyunun biletleri de önceden tükendi. Bu demek oluyor ki Nevşehir’de tiyatroya susayan bir kitle varmış.
Geçen hafta, küçüklüğümüzde Ürgüp’e gelen nokta ile virgül tiyatrosunun minik zihinlerimizde açtığı ufuklardan bahsetmiştim. Lisede de 72. Koğuşu arkadaşlarla sergilediğimizde tiyatro sevdam daha da depreşmişti. Ta ki üniversite seçimine kadar. Her anne baba gibi bizimkiler de tiyatrocuların bir şekilde aç kalacağına emin olup, beni Güzel Sanatlar yazmaktan vazgeçirmişlerdi. Ben de tiyatroya küsmüş ve üniversitede bile gitmemiştim.  Üstelik mezun olup geldikten sonra tiyatronun t si kalmamıştı memlekette. Yani bırakın dahil olmayı izleyecek bir imkan bile kalmamıştı.
Ama bu sene harika bir şey oldu. Hem üniversitenin anlaşması, hem Nevşehir belediyesinin ara ara özel tiyatroları da getirmesiyle yeniden canlandı sevdam. Zaten bölgeye gelen tiyatroları kaçırmayan ben, artık her ay en az iki tiyatro izleyebilecektim. Bundan daha harika bir şey olabilir miydi?
Evet olabilirdi! O da benim tiyatroya dahil olmam. Nevşehir’i bilenler bilir, maalesef büyük şehirlerdeki gibi imkanlar yok. Bir yetişkinin alabileceği kurs sayısı çok az belki de yok bilmiyorum. Ama nasıl olduysa Osman Hoca ve sevgili eşi Nermin Hoca’nın kurduğu Neros akademiyle yollarım kesişti.
Kendileri iki harika tiyatro sevdalısı. Kendi çabalarıyla kurdukları atölyelerinde çocukların yanı sıra yetişkinlere drama, müzik ve resim dersleri de veriyorlar. Aynı zamanda Tiyatro Sporu doğaçlama gösterisi adı altında ilçelerde oyun sergiliyorlar. Reklam yapmayı sevmemelerine rağmen her oyunları doluyor.
Ben drama atölyesine katıldım. Üniversiteden bu yana bu kadar çok eğlendiğim bir grup hatırlamıyorum. Üstelik grup olarak çok çeşitliyiz. Birbirimizin siyasi görüşünü, dinini, mezhebini kısacası bizi ötekileştiren etiketleri bilmiyoruz. Açıkçası bilmeye de ihtiyacımız yok. Çünkü tek ve çok harika bir ortak noktamız var: o da tiyatro sevdamız. Hepimize zamanın bir yerinde anne babalarımız tarafından tiyatro vetosu gelmiş ya da bu tutkunun üstüne gitmemişiz. Ama yıllar geçmiş ve aynı sevdaya sahip olan kişilerle buluşup tiyatro konuşabildiğimiz bir yer bulmuşuz: Neros akademi
Aranızda bu satırları okuyan tiyatro sevdalısı birileri varsa instagramdan @neros_akademi sayfası ile iletişime geçebilirler.
Nevşehir’e gelen tiyatroları takip etmek isterseniz de www.biletinial.com sayfasından bakabilirsiniz.

Gamze TOYBIYIK KAYA Yazdı...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.