MADO

İL İNSAN HAKLARI İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Nevşehir 22.05.2024 - 16:58, Güncelleme: 22.05.2024 - 17:04
 

İL İNSAN HAKLARI İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından  Nevşehir Ticaret Borsası Konferans Salonunda Nevşehir'de İl İnsan Hakları İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

İl İnsan Hakları İstişare Toplantısına  Nevşehir Valisi Ali Fidan, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) 2. Başkanı Av. Alişan Tiryaki, Nevşehir protokolü, STK ve oda temsilcileri, kurum ve kuruluşların yöneticileri katıldı.  Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) 2. Başkanı Av. Alişan Tiryaki konuşmasında Gazze'de yapılan katliama değindi. Tiryaki;  “Hastanelerin kamplarının Birleşmiş Milletler’e ait binaların bombalandığı, kadın, yaşlı çocuk ayrımı yapılmadan katliamların gerçekleştiği Gazze, hepimizin gözleri önünde yaşanan son insanlık trajedisidir. Sadece birkaç ay içerisinde 35 binden fazla insanın katledildiği bu soykırıma dünya vermesi gereken tepkiyi verememiş, özellikle insan hakları savunucusu olan batı toplumu her şeyi tükettiği gibi insan haklarını da burada maalesef tüketmiştir.İnsan hakları 21. yüzyılda tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de hezimete uğramıştır. Sözün değil, özgürlüğün, eşitliğin, adaletin ve en başta da hukukun bittiği yerdeyiz.'' dedi. Ardından konuşmasını yapan Nevşehir Valisi Ali Fidan; ''Türk milletinin asırlar öncesinde de insan hakları konusunda zamanının ilerisinde bir hayat tarzını benimsediğini ve etkileşimde bulunduğu topluluklara örnek teşkil ediyor. Bu da milletimizin inancı, kültürü ve diğer milli özelliklerini kaybetmemesinden kaynaklanmıştır. Katliamı yapanları destekleyenlerin yüzlerine gördüğümüz her yerde suçlarını haykırmak da tarihe karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir. Uzun yıllar dünyaya dürüstlük ve insan hakları konusunda örnek olmuş aziz bir milletin torunları olarak çok çalışacağız, güçlü olacağız, adil olacağız, insan haklarında uygulamalarımızla dünyaya önder olacağız. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlarken temel hak ve özgürlüklerini güven içerisinde kullanmalarına imkân tanıyacak ortamı oluşturmak için de çaba gösteriyoruz” dedi.  
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından  Nevşehir Ticaret Borsası Konferans Salonunda Nevşehir'de İl İnsan Hakları İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

İl İnsan Hakları İstişare Toplantısına  Nevşehir Valisi Ali Fidan, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) 2. Başkanı Av. Alişan Tiryaki, Nevşehir protokolü, STK ve oda temsilcileri, kurum ve kuruluşların yöneticileri katıldı.

 Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) 2. Başkanı Av. Alişan Tiryaki konuşmasında Gazze'de yapılan katliama değindi.

Tiryaki;  “Hastanelerin kamplarının Birleşmiş Milletler’e ait binaların bombalandığı, kadın, yaşlı çocuk ayrımı yapılmadan katliamların gerçekleştiği Gazze, hepimizin gözleri önünde yaşanan son insanlık trajedisidir. Sadece birkaç ay içerisinde 35 binden fazla insanın katledildiği bu soykırıma dünya vermesi gereken tepkiyi verememiş, özellikle insan hakları savunucusu olan batı toplumu her şeyi tükettiği gibi insan haklarını da burada maalesef tüketmiştir.İnsan hakları 21. yüzyılda tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de hezimete uğramıştır. Sözün değil, özgürlüğün, eşitliğin, adaletin ve en başta da hukukun bittiği yerdeyiz.'' dedi.

Ardından konuşmasını yapan Nevşehir Valisi Ali Fidan; ''Türk milletinin asırlar öncesinde de insan hakları konusunda zamanının ilerisinde bir hayat tarzını benimsediğini ve etkileşimde bulunduğu topluluklara örnek teşkil ediyor. Bu da milletimizin inancı, kültürü ve diğer milli özelliklerini kaybetmemesinden kaynaklanmıştır. Katliamı yapanları destekleyenlerin yüzlerine gördüğümüz her yerde suçlarını haykırmak da tarihe karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir. Uzun yıllar dünyaya dürüstlük ve insan hakları konusunda örnek olmuş aziz bir milletin torunları olarak çok çalışacağız, güçlü olacağız, adil olacağız, insan haklarında uygulamalarımızla dünyaya önder olacağız. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlarken temel hak ve özgürlüklerini güven içerisinde kullanmalarına imkân tanıyacak ortamı oluşturmak için de çaba gösteriyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.