MADO

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE NEVŞEHİRLİ ADAY

Siyaset 23.01.2024 - 13:28, Güncelleme: 23.01.2024 - 13:37
 

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE NEVŞEHİRLİ ADAY

İYİ Parti, Nevşehirli adayıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yola çıkıyor.

31 Mart'taki seçimlere doğru yaklaşırken, siyasi kulislerde heyecan dorukta. Son bilgilere göre İYİ Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayını belirledi. Partinin tercihi Nevşehirli isim Cengiz Topel Yıldırım oldu. Bu gelişme, seçim sürecine ilişkin önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Cengiz Topel Yıldırım Kimdir? 17 Ağustos 1964 tarihinde Nevşehir'in Kozaklı’da doğdu. İncirli İlkokulu, Etlik Ortaokulu ve Ankara Lisesi’nin ardından, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu olan Cengiz Topel Yıldırım, 2008 yılında Ankaragücü yönetimine girdi. 2014 yılındaki seçimlerde CHP'nin Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan adayı oldu. 15 Şubat 2016 tarihinde CHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirildi. Cengiz Topel Yıldırım, evli ve iki çocuk babasıdır.    
İYİ Parti, Nevşehirli adayıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yola çıkıyor.

31 Mart'taki seçimlere doğru yaklaşırken, siyasi kulislerde heyecan dorukta. Son bilgilere göre İYİ Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayını belirledi. Partinin tercihi Nevşehirli isim Cengiz Topel Yıldırım oldu. Bu gelişme, seçim sürecine ilişkin önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Cengiz Topel Yıldırım Kimdir?

17 Ağustos 1964 tarihinde Nevşehir'in Kozaklı’da doğdu. İncirli İlkokulu, Etlik Ortaokulu ve Ankara Lisesi’nin ardından, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu olan Cengiz Topel Yıldırım, 2008 yılında Ankaragücü yönetimine girdi. 2014 yılındaki seçimlerde CHP'nin Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan adayı oldu. 15 Şubat 2016 tarihinde CHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirildi. Cengiz Topel Yıldırım, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.