MADO

YAZAR AYTEKIN NEVŞEHIR MTAL'DE KONUŞTU

Nevşehir 09.12.2023 - 09:54, Güncelleme: 09.12.2023 - 09:54
 

YAZAR AYTEKIN NEVŞEHIR MTAL'DE KONUŞTU

Yazar Osman Aytekin Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde edebiyat ve sanata dair söyleşiye katıldı.

Okulun konferans salonunda modaratörlüğünü Ahmet Yiğit'in yaptığı söyleşide yazar Osman Aytekin, "çok kitap okuyarak kendimi geliştirmaya çalışıyorum. Üslubundan etkilendiğim yazarlardan Peyami Safa, Sait Faik, Reşat Nuri, Atsız bazılarıdır. Yazarlardan görüşlerine bakmaksızın her yazarı okurum. İstifade ederim. Sizler de yazar olmak istiyorsanız çok kitap okuyun, mutlaka notlar alın, günlükler tutun", dedi. Bir soru üzerine yazar Aytekin, "son yazdığım" Nevşehirli Kahramanlar Harp Hikayeleri" isimli kitabı kaleme alırken birkaç hikaye beni zorladı. Zira Osmanlı'nın son dönemlerinde çeşitli cephelere katılmış kahramanlarımızın öykülerini derlerken bilgi toplamakta oldukça zorlandım, yorucu oldu ama buna değdi", dedi. Yazar Aytekin başka bir soru üzerine ise, "bir makaleyi bitirmem bazen iki üç sati, bir denemeyi iki saat, bir öykü yazmak dört beş günü buluyor. İnceleme araştırma yazılari çok zaman alıyor ama araştırmaktan ve yazmaktan memnunum", dedi.  Yazar Aytekin ayrıca Türk ve dünya sineması, filmleri ve resim sanatına dair görüşlerini de aktardı. Yazar Aytekin, Okul Müdürü Mehmet Dursun, Müdür Yardımcıları Hakan Dönmez, Salih Aplak, Ayşegül Demirses Başer ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Demet Helvacı'ya moderatör Ahmet Yiğit'e ve öğretmenlere teşekkür etti. Söylesi sonrasında yazar Aytekin öğretmen ve öğrencilere kitaplarını imzaladı.
Yazar Osman Aytekin Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde edebiyat ve sanata dair söyleşiye katıldı.

Okulun konferans salonunda modaratörlüğünü Ahmet Yiğit'in yaptığı söyleşide yazar Osman Aytekin, "çok kitap okuyarak kendimi geliştirmaya çalışıyorum. Üslubundan etkilendiğim yazarlardan Peyami Safa, Sait Faik, Reşat Nuri, Atsız bazılarıdır. Yazarlardan görüşlerine bakmaksızın her yazarı okurum. İstifade ederim. Sizler de yazar olmak istiyorsanız çok kitap okuyun, mutlaka notlar alın, günlükler tutun", dedi.

Bir soru üzerine yazar Aytekin, "son yazdığım" Nevşehirli Kahramanlar Harp Hikayeleri" isimli kitabı kaleme alırken birkaç hikaye beni zorladı. Zira Osmanlı'nın son dönemlerinde çeşitli cephelere katılmış kahramanlarımızın öykülerini derlerken bilgi toplamakta oldukça zorlandım, yorucu oldu ama buna değdi", dedi. Yazar Aytekin başka bir soru üzerine ise, "bir makaleyi bitirmem bazen iki üç sati, bir denemeyi iki saat, bir öykü yazmak dört beş günü buluyor. İnceleme araştırma yazılari çok zaman alıyor ama araştırmaktan ve yazmaktan memnunum", dedi. 
Yazar Aytekin ayrıca Türk ve dünya sineması, filmleri ve resim sanatına dair görüşlerini de aktardı.
Yazar Aytekin, Okul Müdürü Mehmet Dursun, Müdür Yardımcıları Hakan Dönmez, Salih Aplak, Ayşegül Demirses Başer ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Demet Helvacı'ya moderatör Ahmet Yiğit'e ve öğretmenlere teşekkür etti.
Söylesi sonrasında yazar Aytekin öğretmen ve öğrencilere kitaplarını imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.