MADO

TÜRKÇEYİ ÖĞRENMEYE MECBURSUN !

Nevşehir 03.10.2023 - 15:44, Güncelleme: 03.10.2023 - 16:02
 

TÜRKÇEYİ ÖĞRENMEYE MECBURSUN !

Nevşehir'de halk otobüslerinde yer alan Arapça ve ya Farsça olduğunu bilmediğimiz "İnişler Arka Kapıdan" yazısı tepki çekiyor.

Nevşehir'de yaşayan bir gurbetçi vatandaş, halk otobüslerinde yer alan Arapça ve ya Farsça olduğunu bilmediğimiz "İnişler Arka Kapıdan" yazısına karşı tepkisini dile getirdi. Vatandaş, yurt dışında hiçbir ülkede farklı dillerde uyarı levhalarının bulunmadığını ve her ülkenin kendi dilinde uyarılar yapıldığını ifade etti. Ayrıca, "Yabancı bir ülkeye gelen kişiler o ülkenin dilini bilmek zorunda, neden ülkemizdeki Suriyelilere, ve diğer yabancı uyruklulara da aynı şekilde yaklaşılmasın? Bir yazının her dilden yazılması diğer ülkelerde görülen bir şey değil, Türkiye 'ye yakışmıyor, eğer Türkiye'de yaşıyorlarsa, Türkçe öğrenmeli ve yerel uyarıları anlamalılar." şeklinde konuştu.  
Nevşehir'de halk otobüslerinde yer alan Arapça ve ya Farsça olduğunu bilmediğimiz "İnişler Arka Kapıdan" yazısı tepki çekiyor.

Nevşehir'de yaşayan bir gurbetçi vatandaş, halk otobüslerinde yer alan Arapça ve ya Farsça olduğunu bilmediğimiz "İnişler Arka Kapıdan" yazısına karşı tepkisini dile getirdi. Vatandaş, yurt dışında hiçbir ülkede farklı dillerde uyarı levhalarının bulunmadığını ve her ülkenin kendi dilinde uyarılar yapıldığını ifade etti.

Ayrıca, "Yabancı bir ülkeye gelen kişiler o ülkenin dilini bilmek zorunda, neden ülkemizdeki Suriyelilere, ve diğer yabancı uyruklulara da aynı şekilde yaklaşılmasın? Bir yazının her dilden yazılması diğer ülkelerde görülen bir şey değil, Türkiye 'ye yakışmıyor, eğer Türkiye'de yaşıyorlarsa, Türkçe öğrenmeli ve yerel uyarıları anlamalılar." şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.