MADO

Ürgüp Bağ Bozumu Festivali’ne Geri Sayım

İlçe Haberleri (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.09.2023 - 13:48, Güncelleme: 03.09.2023 - 12:07
 

Ürgüp Bağ Bozumu Festivali’ne Geri Sayım

Ürgüp Belediyesi tarafından ilki 1967 yılında yapılan 51. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Festival kenti Ürgüp’te Uluslararası Bağ Bozumu Festivali, ’de Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının marşları eşliğinde 6 Eylül Çarşamba günü Belediye önünden Hamam önüne kadar sürecek olan kortej ile başlayacak. Geleneksel köy stantlarının, Ürgüp fotoğraf sergisinin, en güzel üzüm yarışmasının, üzüm ezme yarışmasının ve festival yemeği ikramının yapılacağı, Ürgüp kültürünün her yönüyle yansıtılacağı festival köyünün açılışı kortejin ardından yapılacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin halk oyunları gösterileri de sahnelenecek. Ürgüp İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından oluşturulacak seçici kurul tarafından yılın en güzel üzümü belirlenecek, Yılın en güzel üzümünü yetiştiren çiftçi Ürgüp Belediyesi tarafından bu yılda ödüllendirilecek. Aynı gün festival alanında ‘Alaturka Akşamları’ programıyla konuk sanatçı Gülşen Kutlu katılımıyla Ürgüp’ün meydanındaki şölen alanından TRT Müzik ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Hamam önünde çocuk etkinliklerinin yapılacağı 51. Ürgüp Bağ Bozumu Festivalinde 9 Eylül ‘de saat 14:00’de bağ bozumu ritüeli gerçekleştirilecek. Tüm bölge halkını yarım asırlık festivale davet eden Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk yaptığı yazılı açıklamada; “Türkiye’nin marka değeri en iyi festivalleri artık bölgemizde yapılmaktadır. Buda turizm ve tanıtım hareketliliğini en üst seviyeye çekmiştir. Benim bu düşünceyle hep söylediğim bir söz vardır. Bölgemize katkı sağlayan taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Bu organizasyonlardan bir tanesi de malum bağ bozumu festivalimiz. Ürgüp’ün organizasyon hassasiyeti öne çıkıyor ki ilki 1967 yılında gerçekleşen bir festival bu. 56 yıl önce fikir edinilip gerçekleştirilmiş o tarihten itibaren de sürekli yapılmış Türkiye’nin en köklü organizasyonlarından bir tanesi. Bu hususta yıllardır bu festivale katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bizde göreve geldikten sonra çok önem verdiğimiz işlerden bir tanesi olmuştur. Her yıl daha da üstüne koyup yapmaya çalışıyoruz. Bu yılda yine adından çok söz ettirecek bir iş gerçekleştireceğiz. Şunu söylemeden edemeyeceğim; biz bu işe başladığımız andan itibaren bizlere her hususta destek olan Ürgüplülere de sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Ürgüp’ü Ürgüp yapanda bu birlikteliktir zaten. Ürgüp’ün yarım asırlık festivali ’51. Ürgüp Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali’ bu yıl yine Türkiye’nin önde gelen isimlerini ağırlayacak” dedi.  
Ürgüp Belediyesi tarafından ilki 1967 yılında yapılan 51. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Festival kenti Ürgüp’te Uluslararası Bağ Bozumu Festivali, ’de Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının marşları eşliğinde 6 Eylül Çarşamba günü Belediye önünden Hamam önüne kadar sürecek olan kortej ile başlayacak. Geleneksel köy stantlarının, Ürgüp fotoğraf sergisinin, en güzel üzüm yarışmasının, üzüm ezme yarışmasının ve festival yemeği ikramının yapılacağı, Ürgüp kültürünün her yönüyle yansıtılacağı festival köyünün açılışı kortejin ardından yapılacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin halk oyunları gösterileri de sahnelenecek. Ürgüp İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından oluşturulacak seçici kurul tarafından yılın en güzel üzümü belirlenecek, Yılın en güzel üzümünü yetiştiren çiftçi Ürgüp Belediyesi tarafından bu yılda ödüllendirilecek. Aynı gün festival alanında ‘Alaturka Akşamları’ programıyla konuk sanatçı Gülşen Kutlu katılımıyla Ürgüp’ün meydanındaki şölen alanından TRT Müzik ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Hamam önünde çocuk etkinliklerinin yapılacağı 51. Ürgüp Bağ Bozumu Festivalinde 9 Eylül ‘de saat 14:00’de bağ bozumu ritüeli gerçekleştirilecek.

Tüm bölge halkını yarım asırlık festivale davet eden Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk yaptığı yazılı açıklamada; “Türkiye’nin marka değeri en iyi festivalleri artık bölgemizde yapılmaktadır. Buda turizm ve tanıtım hareketliliğini en üst seviyeye çekmiştir. Benim bu düşünceyle hep söylediğim bir söz vardır. Bölgemize katkı sağlayan taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Bu organizasyonlardan bir tanesi de malum bağ bozumu festivalimiz. Ürgüp’ün organizasyon hassasiyeti öne çıkıyor ki ilki 1967 yılında gerçekleşen bir festival bu. 56 yıl önce fikir edinilip gerçekleştirilmiş o tarihten itibaren de sürekli yapılmış Türkiye’nin en köklü organizasyonlarından bir tanesi. Bu hususta yıllardır bu festivale katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bizde göreve geldikten sonra çok önem verdiğimiz işlerden bir tanesi olmuştur. Her yıl daha da üstüne koyup yapmaya çalışıyoruz. Bu yılda yine adından çok söz ettirecek bir iş gerçekleştireceğiz. Şunu söylemeden edemeyeceğim; biz bu işe başladığımız andan itibaren bizlere her hususta destek olan Ürgüplülere de sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Ürgüp’ü Ürgüp yapanda bu birlikteliktir zaten. Ürgüp’ün yarım asırlık festivali ’51. Ürgüp Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali’ bu yıl yine Türkiye’nin önde gelen isimlerini ağırlayacak” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.