MADO

TES Başkanı Urgenç; Enver Paşa’yı Yazdı.

Gündem 06.08.2023 - 14:33, Güncelleme: 06.08.2023 - 14:35
 

TES Başkanı Urgenç; Enver Paşa’yı Yazdı.

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç ölümünün 101.yılında Enver Paşa’yı rahmetle anarken hayatının ana başlıklarını vurgulayan bir yazı yayınladı.

Başkan Urgenç’in açıklamaları şu şekildedir. “Enver Paşa: Şehadetinin 101. yılında saygı ile... Enver Paşa; Türk Ordusunun Ruhudur. 1.Dünya Savaşında kazanılan 3 büyük savaşta da var olan kişidir. Kafkas İslam Ordusunun Bakü zaferi, KutülAmera Zaferi ve Çanakkale Zaferinde Osmanlı Devleti’nin Harbiye Nazırıdır. Hürriyet Kahramanı, Edirne Fatihi, Türkistan özgürlük mücadelesinin korbaşısı Şehit İsmail Enver’dir O. Ömrünü vatanının kaderine, Türkistan Ülkü’süne adamış Yalınkılıç ENVER, Şehit olmadan 10 gün önce zevcesi Naciye hanıma yazdığı mektupta, ‘Karaağaca çakımla ismini yazdım.’ dizelerini savaşın soğuk ikliminde yazacak kadar duygusal, yabani çiçeklerden ve kara ağaçtan bir dal göndererek veda edecek kadar sevgi dolu yiğit ENVER! 1881’de sıradan bir memurun oğlu İsmail Enver, 1889’da tutuklu harp okulu öğrencisi, 1907’de Liyakat madalyası ile ödüllendirilen Bulgar dağlarında Çeteci aynı yıl eşkıya, 1908’de Hürriyet kahramanı Binbaşı Enver Bey 1913’de Edine Fatihi İttihatçı Enver 1914’te Başkomutan Vekili ve kudretli aşık Damadı hazret-i şehriyar 1915’te Sarıkamış’ta Turan İmparatorluğu hayalini karlara gömen Enver, 1916’da Kut Zaferi kazanıldığında Harbiye Nazırı ve Başkomutan Vekili Enver Paşa 1918’de Kafkas İslam Ordusunun Bakü zaferi ile Azerbaycan Türklüğünün umudu Enver, 1918 sonbaharında Ülkesini terk etmek zorunda kalan sürgün bir mağlup komutan Enver, 1921’de Türkistan özgürlük mücadelesinin korbaşısı Yiğit Enver, 1922’de Pamir dağlarında Çeğan tepesinde Turan ülküsüyle 42 yaşında Şehit Enver, 1996’da Yıllar sonra bedeni Abide-i Hürriyette ancak Ruhu Tanrı dağlarında kalan Türk’ün Ruhu, Türkistan Korbaşısı, Edirne Fatihi, Gazi Namdar Şehit İsmail Enver Paşa. "Üzüntüden, vatanımı tehdit eden tehlikenin verdiği acılardan kaçamıyorum ve teselliyi nereden bulacağımı bilemiyorum." Sözleriyle vatanın, bayrağın Türk'ün, İslam'ın koskoca imparatorluğun derdini omuzlarında taşıyan koca yürekli Enver Ruhun şad olsun. Ülkünle yol alan Türk Milleti geleceğe emin adımlarla ilerliyor.”  
Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç ölümünün 101.yılında Enver Paşa’yı rahmetle anarken hayatının ana başlıklarını vurgulayan bir yazı yayınladı.

Başkan Urgenç’in açıklamaları şu şekildedir.

“Enver Paşa:

Şehadetinin 101. yılında saygı ile...

Enver Paşa; Türk Ordusunun Ruhudur.

1.Dünya Savaşında kazanılan 3 büyük savaşta da var olan kişidir. Kafkas İslam Ordusunun Bakü zaferi, KutülAmera Zaferi ve Çanakkale Zaferinde Osmanlı Devleti’nin Harbiye Nazırıdır.

Hürriyet Kahramanı,

Edirne Fatihi,

Türkistan özgürlük mücadelesinin korbaşısı Şehit İsmail Enver’dir O.

Ömrünü vatanının kaderine, Türkistan Ülkü’süne adamış Yalınkılıç ENVER,

Şehit olmadan 10 gün önce zevcesi Naciye hanıma yazdığı mektupta, ‘Karaağaca çakımla ismini yazdım.’ dizelerini savaşın soğuk ikliminde yazacak kadar duygusal, yabani çiçeklerden ve kara ağaçtan bir dal göndererek veda edecek kadar sevgi dolu yiğit ENVER!

1881’de sıradan bir memurun oğlu İsmail Enver,

1889’da tutuklu harp okulu öğrencisi,

1907’de Liyakat madalyası ile ödüllendirilen Bulgar dağlarında Çeteci aynı yıl eşkıya,

1908’de Hürriyet kahramanı Binbaşı Enver Bey

1913’de Edine Fatihi İttihatçı Enver

1914’te Başkomutan Vekili ve kudretli aşık Damadı hazret-i şehriyar

1915’te Sarıkamış’ta Turan İmparatorluğu hayalini karlara gömen Enver,

1916’da Kut Zaferi kazanıldığında Harbiye Nazırı ve Başkomutan Vekili Enver Paşa

1918’de Kafkas İslam Ordusunun Bakü zaferi ile Azerbaycan Türklüğünün umudu Enver,

1918 sonbaharında Ülkesini terk etmek zorunda kalan sürgün bir mağlup komutan Enver,

1921’de Türkistan özgürlük mücadelesinin korbaşısı Yiğit Enver,

1922’de Pamir dağlarında Çeğan tepesinde Turan ülküsüyle 42 yaşında Şehit Enver,

1996’da Yıllar sonra bedeni Abide-i Hürriyette ancak Ruhu Tanrı dağlarında kalan Türk’ün Ruhu, Türkistan Korbaşısı, Edirne Fatihi, Gazi Namdar Şehit İsmail Enver Paşa.

"Üzüntüden, vatanımı tehdit eden tehlikenin verdiği acılardan kaçamıyorum ve teselliyi nereden bulacağımı bilemiyorum." Sözleriyle vatanın, bayrağın Türk'ün, İslam'ın koskoca imparatorluğun derdini omuzlarında taşıyan koca yürekli Enver Ruhun şad olsun. Ülkünle yol alan Türk Milleti geleceğe emin adımlarla ilerliyor.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.