MADO

Mardinli çift kaybettikleri evladının acısını yaşadıkları sokağı yeşillendirerek unutmaya çalışıyor

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.06.2023 - 11:01, Güncelleme: 11.06.2023 - 10:37
 

Mardinli çift kaybettikleri evladının acısını yaşadıkları sokağı yeşillendirerek unutmaya çalışıyor

Mardinli çift kaybettikleri evladının acısını yaşadıkları sokağı yeşillendirerek unutmaya çalışıyor

Mardin’in Artuklu ilçesinde 25 yıllık mahalle muhtarı Şeyhmus Sincar, iki yıl önce kalp krizi sonucu kaybettikleri evlatlarının acısını unutmak için eşi Nebihe Sincar ile birlikte oturdukları tarihi sokağa "Garip Sincar Sokağı" ismini vererek, 50 çeşit çiçek ve bitkiyle yeşillendirdi. Muhtar ve eşi, sokaktan geçen turistlere de ikramlarda bulunarak Mardin’in tanıtımına katkıda bulunuyor.Mardinli ev hanımı Nebihe Sincar, kaybettiği oğlunun acısını unutmak için evinin sokağını adeta doğadan bir parça haline getirdi. Mahallede anne ve babası olmayan çocuklara yardım ederek oğullarının acısını dindirmeye çalışan Nebihe ve Şeyhmus Sincar çifti, çocuklara yemek yapıp kişisel bakımlarına kadar destek oluyor.Doğadan bir parça haline getirdiği sokakta herkese kapısını açan 60 yaşındaki Nebihe Sincar, "Oğlum vefat ettikten sonra stresimi atmak için çiçeklerle uğraştım. Ben ve eşim çok sıkılıyoruz; burada oturup nefes alıyorum. Sabahtan akşama kadar bu sokak ile uğraşıyorum. Oğlum genç yaşta vefat etti. Oturup ne yapacağımı düşündüğümde sağdan soldan çiçekler aldım. İlk önce birkaç tane ile başladım, sonra büyüttüm. İnsanlar bana çiçek gönderiyor, ben de uğraşıyorum. Caminin yanından eve toprak taşıyorum. Sabah, akşam çiçeklerimi suluyorum" dedi.Herkesin sokağını bu hale getirmesi temennisinde bulunan Sincar, "Sokaklar bu şekilde serin kalıyor. Vali beyi, belediye başkanını, herkesi buraya bekliyorum. Yemek yemeye, çay ve kahve içmeye gelsinler. Kapımı kim çalarsa başım gözüm üstüne. Oğlum vefat ettiğinden beri çiçekler ile stresimi atıyorum. Buranın yapımında eşim, çocuklarım ve komşularım yardımda bulundular" diye konuştu.Mardin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Demirtaş’ı sokaklarını görmeye davet eden Yenikent Mahallesi Muhtarı Şeyhmus Sincar da, sokağın bu hale gelmesinde kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti. Mardin’in bütün sokaklarının bu şekilde yeşillendirilmesini dilediğini aktaran muhtar Sincar, "Bu sokağı örnek olacak şekilde düzenledik. Buradaki en büyük emek eşimindir. 2 sene önce mahalle bekçisi olan oğlum vefat etti. Vefatının ardından sokağımızın ismini değiştirdik. ’Hicran Sokağı’ yerine artık ’Garip Sokağı’ olarak geçiyor. Oğlumuzu sürekli anmak için bu sokağı yeşillendirdik. Bunun için de elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Buraya herkesi olduğu gibi Mardin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Demirtaşı da davet ediyorum" ifadelerinde bulundu.
Mardinli çift kaybettikleri evladının acısını yaşadıkları sokağı yeşillendirerek unutmaya çalışıyor
Mardin’in Artuklu ilçesinde 25 yıllık mahalle muhtarı Şeyhmus Sincar, iki yıl önce kalp krizi sonucu kaybettikleri evlatlarının acısını unutmak için eşi Nebihe Sincar ile birlikte oturdukları tarihi sokağa "Garip Sincar Sokağı" ismini vererek, 50 çeşit çiçek ve bitkiyle yeşillendirdi. Muhtar ve eşi, sokaktan geçen turistlere de ikramlarda bulunarak Mardin’in tanıtımına katkıda bulunuyor.
Mardinli ev hanımı Nebihe Sincar, kaybettiği oğlunun acısını unutmak için evinin sokağını adeta doğadan bir parça haline getirdi. Mahallede anne ve babası olmayan çocuklara yardım ederek oğullarının acısını dindirmeye çalışan Nebihe ve Şeyhmus Sincar çifti, çocuklara yemek yapıp kişisel bakımlarına kadar destek oluyor.
Doğadan bir parça haline getirdiği sokakta herkese kapısını açan 60 yaşındaki Nebihe Sincar, "Oğlum vefat ettikten sonra stresimi atmak için çiçeklerle uğraştım. Ben ve eşim çok sıkılıyoruz; burada oturup nefes alıyorum. Sabahtan akşama kadar bu sokak ile uğraşıyorum. Oğlum genç yaşta vefat etti. Oturup ne yapacağımı düşündüğümde sağdan soldan çiçekler aldım. İlk önce birkaç tane ile başladım, sonra büyüttüm. İnsanlar bana çiçek gönderiyor, ben de uğraşıyorum. Caminin yanından eve toprak taşıyorum. Sabah, akşam çiçeklerimi suluyorum" dedi.
Herkesin sokağını bu hale getirmesi temennisinde bulunan Sincar, "Sokaklar bu şekilde serin kalıyor. Vali beyi, belediye başkanını, herkesi buraya bekliyorum. Yemek yemeye, çay ve kahve içmeye gelsinler. Kapımı kim çalarsa başım gözüm üstüne. Oğlum vefat ettiğinden beri çiçekler ile stresimi atıyorum. Buranın yapımında eşim, çocuklarım ve komşularım yardımda bulundular" diye konuştu.
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Demirtaş’ı sokaklarını görmeye davet eden Yenikent Mahallesi Muhtarı Şeyhmus Sincar da, sokağın bu hale gelmesinde kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti. Mardin’in bütün sokaklarının bu şekilde yeşillendirilmesini dilediğini aktaran muhtar Sincar, "Bu sokağı örnek olacak şekilde düzenledik. Buradaki en büyük emek eşimindir. 2 sene önce mahalle bekçisi olan oğlum vefat etti. Vefatının ardından sokağımızın ismini değiştirdik. ’Hicran Sokağı’ yerine artık ’Garip Sokağı’ olarak geçiyor. Oğlumuzu sürekli anmak için bu sokağı yeşillendirdik. Bunun için de elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Buraya herkesi olduğu gibi Mardin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Demirtaşı da davet ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Mardin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.