MADO

ÜRGÜP’TE BAĞ BOZUMU VE BALON AYNI FESTİVALDE

11.09.2021 - 13:00, Güncelleme: 11.09.2021 - 13:06
 

ÜRGÜP’TE BAĞ BOZUMU VE BALON AYNI FESTİVALDE

ÜRGÜP’TE BAĞ BOZUMU VE BALON AYNI FESTİVALDE

Kapadokya’nın Gözbebeği ve Turizm Cenneti Ürgüp’te 49. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu ve Balon Festivali Başladı. Ürgüp Belediyesi tarafından bu sene 49’uncusu düzenlenen ve Ürgüp’ün tarihi ve kültürel değerlerinin en güzel şekilde sergilendiği ‘Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu ve Balon Festivali’ çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Festivalin açılışına; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, protokol üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Gürcistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Rusya’dan misafirlerin de katılımlarıyla etkinlik şölen alanında kurulan festival  köyünde, Ürgüp’ün köylerinin stantları, folklör ve animasyon gösterileri, Uluslar arası resim sergisiyle birlikte yemek ikramları, yarışmalar ve üzüm ikramları yapıldı.  Etkinlik kapsamında ayrıca üzüm yeme gibi birçok yarışmanın düzenlendiği festivalde dereceye giren yarışmacılar ödüllendirildi. BAĞCILIK ve BALON AYNI FESTİVALDE Ürgüp ve köylerinde bağcılığın 5 bin yıllık geçmişe dayandığını belirten Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, “Uluslar arası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali yarım asırdır, Ürgüp üzümünün pekmezden köftüre ve daha birçok farklı ürüne uzanan yolculuğuna şahitlik ediyor. Türkiye ve dünyadan çok sayıda turisti ağırladığımız festivalde; eğlenceli yarışmalar, ünlü isimlerin yer aldığı konserler, yarışma ve folklor gösterileri gibi çeşitli etkinlikler düzenliyoruz” dedi. Bölge turizmi için önemli bir yeri olan sıcak hava balonlarının da festivalin her aşamasında yer alacağını belirten Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, bu yıl festivali balonların görsel şöleniyle birlikte gerçekleştireceklerini söyledi. 500 KİŞİYE ÜCRETSİZ BALON UÇUŞU Festival kapsamında bu yıl 500 kişiye ücretsiz balon uçuşu hediye edeceklerini de ifade eden Aktürk, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne ve Kapadokya Üniversitesi'ne bağlı Ürgüp'teki okullara bu yıl kayıt olan 50'şer Öğrenciye balon uçuşu hediye edeceklerini kaydetti. ÜCRETSİZ HALK KONSERLERİ ve IŞIKLI BALON GÖSTERİLERİ Festivalde 10 Eylül akşamında Gencer Savaş orkestrası ve Niran Ünsal sahne alırken, 11 Eylül’de de Elif Buse Doğan ve Buray balon gösterileri eşliğinde sahne alacak. 12 Eylül’de Turasan bağlarında bağ bozumu yapılarak festival tamamlanacak.    
ÜRGÜP’TE BAĞ BOZUMU VE BALON AYNI FESTİVALDE

Kapadokya’nın Gözbebeği ve Turizm Cenneti Ürgüp’te 49. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu ve Balon Festivali Başladı.

Ürgüp Belediyesi tarafından bu sene 49’uncusu düzenlenen ve Ürgüp’ün tarihi ve kültürel değerlerinin en güzel şekilde sergilendiği ‘Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu ve Balon Festivali’ çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Festivalin açılışına; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, protokol üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Gürcistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Rusya’dan misafirlerin de katılımlarıyla etkinlik şölen alanında kurulan festival  köyünde, Ürgüp’ün köylerinin stantları, folklör ve animasyon gösterileri, Uluslar arası resim sergisiyle birlikte yemek ikramları, yarışmalar ve üzüm ikramları yapıldı.  Etkinlik kapsamında ayrıca üzüm yeme gibi birçok yarışmanın düzenlendiği festivalde dereceye giren yarışmacılar ödüllendirildi.

BAĞCILIK ve BALON AYNI FESTİVALDE

Ürgüp ve köylerinde bağcılığın 5 bin yıllık geçmişe dayandığını belirten Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, “Uluslar arası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali yarım asırdır, Ürgüp üzümünün pekmezden köftüre ve daha birçok farklı ürüne uzanan yolculuğuna şahitlik ediyor. Türkiye ve dünyadan çok sayıda turisti ağırladığımız festivalde; eğlenceli yarışmalar, ünlü isimlerin yer aldığı konserler, yarışma ve folklor gösterileri gibi çeşitli etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

Bölge turizmi için önemli bir yeri olan sıcak hava balonlarının da festivalin her aşamasında yer alacağını belirten Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, bu yıl festivali balonların görsel şöleniyle birlikte gerçekleştireceklerini söyledi.

500 KİŞİYE ÜCRETSİZ BALON UÇUŞU

Festival kapsamında bu yıl 500 kişiye ücretsiz balon uçuşu hediye edeceklerini de ifade eden Aktürk, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne ve Kapadokya Üniversitesi'ne bağlı Ürgüp'teki okullara bu yıl kayıt olan 50'şer Öğrenciye balon uçuşu hediye edeceklerini kaydetti.

ÜCRETSİZ HALK KONSERLERİ ve IŞIKLI BALON GÖSTERİLERİ

Festivalde 10 Eylül akşamında Gencer Savaş orkestrası ve Niran Ünsal sahne alırken, 11 Eylül’de de Elif Buse Doğan ve Buray balon gösterileri eşliğinde sahne alacak.

12 Eylül’de Turasan bağlarında bağ bozumu yapılarak festival tamamlanacak.

 

 

Nevşehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.