MADO
Oğuz ÖZDEM (BAŞ YAZAR)
Köşe Yazarı
Oğuz ÖZDEM (BAŞ YAZAR)
 

GİRMEYEN KALMADIYSA!..

Bu kez yeni yıla girerken gerek sosyal medya üzerinden gerekse sözlü olarak herhangi bir dilekte bulunmadım. Kendimi bildim bileli her yıl büyük bir coşkuyla sağlık, mutluluk, neşe, huzur, barış vs. dilekleri peş peşe sıralarım ama yine de hayat kafasına göre geliyor, dilekler boşa gidiyor. Her yıl bir çeyrekle sınırladığım ve büyük umutlarla aldığım Pilli Miyango’yu da bu sene almadım. Nasıl olsa çıkmıyordu. Boş yere de günlerce hayal kurmayayım dedim. Kimi arkadaşlar bu durumu yadırgamış olsalar gerek ki nedenini merak etmişler ve “sen neden yazmadın” dediklerinde “katıldım, beğeni yaptım, moda tabirle yazanları –like- ettim dedim. Yetmez mi? İşin tatava kısmını bir tarafa bırakacak olursak evet bu yıl aleni şeklide dileklerde bulunmadım, bu yıldan beklentilerimi herkesin göreceği şekilde yazıya dökmedim. Çünkü net bir şekilde söylüyorum yazdıklarıma ben kendim inanmayacaktım da ondan. Sağlık dileyecektim, nasıl dileyeyim pandemi bitmedi bitmeye de niyeti yok ha bire varyantları çıkıyor lanet olasıcanın, şimdi de domuzuydu, devesiyidi, kuşuydu grip aldı başını gidiyor çoluk çocuk perişan. Eskisi gibi bir hafata ya da yedi gün esprisi de yapamıyoruz ki en az on beş gün “bozulatıyor” adamı. Barış dileyeceğim nasıl dileyeyim bu güne kadar Kızıl Meydan’da, Beyaz Saray önünde, Times Meydanında, barış naralar atanlar en fazla savaş isteyenler kategorisinde ilk üçteler. Kuzeyden başlayan yangın Avrupa içlerine doğru ilerliyor, Sırbistan ha çaktı çakmağı ha çakacak. Orta Doğu zaten alev alev. Özgürlük dileyeceğim. Ona hiç girmeyeyim. Huzur dileyeceğim ne mümkün bu devirde huzur. Sende sıkıntı yoksa teee on bin kilometre ilerideki borsadan bir tık yapıyor elin oğlu, o dakika sende dolar, Euro, altın tavan. Hadiii, benzin mazot tık tık tık yukarı, fiyat etiketleri benzin göstergesini geçti. Fıldır fıldır dönüyor. Para diyeceğim. Gelen belli, gidenden az. Pilli Miyango da almamışım ne parası? Gökten yağacak değil ya tepemize. Mutluluk desen? Bak işte onun için yılbaşını falan beklemeye gerek yok. Çünkü biz Türkler, en küçük şeylerden bile mutlu olmayı başaran bir ulusuz. Yeri gelir bir çiçekle, yeri gelir torunun bir öpücüğü ile, yeri gelir tutuğumuz takımın galibiyetiyle, yeri gelir bir arkadaşın güler yüzlü selamıyla mutlu oluruz. Kendimizi kandırmayalım. 2023 iyi olmayacak, savaşların, ekonomik çöküşlerin, resesyonların, iflasların, kavgaların, iktidar hırsının, koltuk kavgalarının, zamların, velhasıl istemediğimiz ne varsa onu göreceğimiz bir yıl olacak. Bu asla bir dilek değil, bir öngörü de değil, bir kehanet de. Bu sadece sürecin devamında olabilecek şeyleri görmedir. Bir zamanlar bir büyüğüm bundan belki yirmi beş yıl önce “aman guzum elindekini avcundakini sıkı tut, becerebiliyorsan tasarruf et kısaca kirpi gibi toplanma zamanı” demişti teee o zamanlar. Aha ben de şimdi diyorum “aman millet elinizdekini avcunuzdakini idareli kullanın varsa bir köşeye koyun şimdi kirpi gibi toplanma zamanı”
Ekleme Tarihi: 02 Ocak 2023 - Pazartesi
Oğuz ÖZDEM (BAŞ YAZAR)

GİRMEYEN KALMADIYSA!..

Bu kez yeni yıla girerken gerek sosyal medya üzerinden gerekse sözlü olarak herhangi bir dilekte bulunmadım.

Kendimi bildim bileli her yıl büyük bir coşkuyla sağlık, mutluluk, neşe, huzur, barış vs. dilekleri peş peşe sıralarım ama yine de hayat kafasına göre geliyor, dilekler boşa gidiyor.

Her yıl bir çeyrekle sınırladığım ve büyük umutlarla aldığım Pilli Miyango’yu da bu sene almadım. Nasıl olsa çıkmıyordu. Boş yere de günlerce hayal kurmayayım dedim.

Kimi arkadaşlar bu durumu yadırgamış olsalar gerek ki nedenini merak etmişler ve “sen neden yazmadın” dediklerinde “katıldım, beğeni yaptım, moda tabirle yazanları –like- ettim dedim. Yetmez mi?

İşin tatava kısmını bir tarafa bırakacak olursak evet bu yıl aleni şeklide dileklerde bulunmadım, bu yıldan beklentilerimi herkesin göreceği şekilde yazıya dökmedim.

Çünkü net bir şekilde söylüyorum yazdıklarıma ben kendim inanmayacaktım da ondan. Sağlık dileyecektim, nasıl dileyeyim pandemi bitmedi bitmeye de niyeti yok ha bire varyantları çıkıyor lanet olasıcanın, şimdi de domuzuydu, devesiyidi, kuşuydu grip aldı başını gidiyor çoluk çocuk perişan.

Eskisi gibi bir hafata ya da yedi gün esprisi de yapamıyoruz ki en az on beş gün “bozulatıyor” adamı.

Barış dileyeceğim nasıl dileyeyim bu güne kadar Kızıl Meydan’da, Beyaz Saray önünde, Times Meydanında, barış naralar atanlar en fazla savaş isteyenler kategorisinde ilk üçteler. Kuzeyden başlayan yangın Avrupa içlerine doğru ilerliyor, Sırbistan ha çaktı çakmağı ha çakacak. Orta Doğu zaten alev alev.

Özgürlük dileyeceğim. Ona hiç girmeyeyim.

Huzur dileyeceğim ne mümkün bu devirde huzur. Sende sıkıntı yoksa teee on bin kilometre ilerideki borsadan bir tık yapıyor elin oğlu, o dakika sende dolar, Euro, altın tavan. Hadiii, benzin mazot tık tık tık yukarı, fiyat etiketleri benzin göstergesini geçti. Fıldır fıldır dönüyor.

Para diyeceğim. Gelen belli, gidenden az. Pilli Miyango da almamışım ne parası? Gökten yağacak değil ya tepemize.

Mutluluk desen?

Bak işte onun için yılbaşını falan beklemeye gerek yok.

Çünkü biz Türkler, en küçük şeylerden bile mutlu olmayı başaran bir ulusuz. Yeri gelir bir çiçekle, yeri gelir torunun bir öpücüğü ile, yeri gelir tutuğumuz takımın galibiyetiyle, yeri gelir bir arkadaşın güler yüzlü selamıyla mutlu oluruz.

Kendimizi kandırmayalım. 2023 iyi olmayacak, savaşların, ekonomik çöküşlerin, resesyonların, iflasların, kavgaların, iktidar hırsının, koltuk kavgalarının, zamların, velhasıl istemediğimiz ne varsa onu göreceğimiz bir yıl olacak.

Bu asla bir dilek değil, bir öngörü de değil, bir kehanet de. Bu sadece sürecin devamında olabilecek şeyleri görmedir.

Bir zamanlar bir büyüğüm bundan belki yirmi beş yıl önce “aman guzum elindekini avcundakini sıkı tut, becerebiliyorsan tasarruf et kısaca kirpi gibi toplanma zamanı” demişti teee o zamanlar.

Aha ben de şimdi diyorum “aman millet elinizdekini avcunuzdakini idareli kullanın varsa bir köşeye koyun şimdi kirpi gibi toplanma zamanı”
Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.