MADO
Oğuz ÖZDEM (BAŞ YAZAR)
Köşe Yazarı
Oğuz ÖZDEM (BAŞ YAZAR)
 

DİNDAR VE DİN(İ)DAR

 Gerçek dindarların dindar gibi görünen dinidarlara müdahale etmediği sürece bu devam edecek.  Bu kelimeyi kullandığımda birkaç dostum beni eleştirdi. Ne demek din(i)dar diye? Çokça anlamının yanında en önemlisini söyleyeyim dedim. Muazzam genişlikte ve büyüklükteki bir dini anlayışı sadece cinselliğe ve öbür dünyadaki cennet cehennem meselesine indirgeyenlerdir dedim.     Dahasını da söyleyeyim mi?    Hoplayıp zıplayanlar, ortalıkta yuvarlananlar, şeyhinin elini tutunca elektrik çarpmışa dönenler, kendisine uzatılan ipin ucundan tutunca günahlarından arınacağını sananlar, tedavi edeceğim diye zavallıların orasını burasını elleyenler, küçücük çocuklara musallat olan şeref yoksunları, cennet vaadiyle mal satma peşinde olan açgözlüler, yardım adı altında saf insanları dolandıranlardır dinidarlar.      Bir zamanlar özel günlerde, milli bayramlarda anma günlerinde duaya başlandığında Hz. Muhammet’ten (s.a.v) başlayıp, sahabelerden, evliyalardan, Enbiyalardan, devlet hizmetinde bulunanlardan, nihayet bizler yaşayalım diye ölümü seçen şehitlerden ve ülkemiz kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’le bitirilen Aminlerin ayyuka çıktığı dualarımız vardı. Bu ulvi dualardan ısrarla ve inatla Atatürk’ün adını çıkaranlardır dinidarlar.     Ayetlerinin içeriğindeki derin anlamı anlayamayan, daha doğrusu havsalası almayan, o daracık dünyasında hasbelkader elde ettiği makam ve mevkii korumak için yapması gereken tek şeyin insanların hoşuna gidecek şeylerden ya da onların korkacağı şeylerden bahsedilmesi gerektiğini düşünenlerdir dinidarlar.      Cenneti kadın ve yemek üzerine kurgulayan, isteyenin yüz değiştirerek istediği kişiye dönüşeceğini söyleyen, sayısını bile tam vererek 70.000 çeşit kahvaltı yiyeceğinden bahsederek kendi girdiği günah çukuruna etrafındakileri de çekenlerdir dinidarlar.     Sakalsız erkeğin kadından farkı olmadığını söyleyenlerdir dinidarlar.    Cenneti kadın, şarap ve yemek üzerine inşa edenlerdir dinidarlar.    Milli günlerde Atatürk adını anmamak için kır bayırı dolaşanlardır dinidarlar.    Kur’an-ı Kerim’in anlaşılmaması için Türkçe okumanın doğru olmadığını söyleyen, okumaktan çok yüksek bir yerde saklama kabında korunmasını öğretenlerdir dinidarlar.    Dirilere daha çok yararı olacak bu kutsal kitabı ölülere dua için kullananlardır dinidarlar.   Yasak olan tüm kuralları kendi çıkarları için olunca esnetmekten geri kalmayanlardır dinidarlar.    Velhasıl gerçek dindarları bir şekilde ekarte ederek, etrafına hoş görünmek için her yolu mubah sayanlardır dinidarlar.   Eli kitaplı, yüzü nurlu, iman ehli gerçek dindarların bu gidişata dur demek için bir meşale yakacakları günün bir an önce gelmesi dileğiyle.               
Ekleme Tarihi: 30 Ekim 2023 - Pazartesi
Oğuz ÖZDEM (BAŞ YAZAR)

DİNDAR VE DİN(İ)DAR

 Gerçek dindarların dindar gibi görünen dinidarlara müdahale etmediği sürece bu devam edecek.  Bu kelimeyi kullandığımda birkaç dostum beni eleştirdi. Ne demek din(i)dar diye? Çokça anlamının yanında en önemlisini söyleyeyim dedim. Muazzam genişlikte ve büyüklükteki bir dini anlayışı sadece cinselliğe ve öbür dünyadaki cennet cehennem meselesine indirgeyenlerdir dedim.

    Dahasını da söyleyeyim mi?

   Hoplayıp zıplayanlar, ortalıkta yuvarlananlar, şeyhinin elini tutunca elektrik çarpmışa dönenler, kendisine uzatılan ipin ucundan tutunca günahlarından arınacağını sananlar, tedavi edeceğim diye zavallıların orasını burasını elleyenler, küçücük çocuklara musallat olan şeref yoksunları, cennet vaadiyle mal satma peşinde olan açgözlüler, yardım adı altında saf insanları dolandıranlardır dinidarlar.

     Bir zamanlar özel günlerde, milli bayramlarda anma günlerinde duaya başlandığında Hz. Muhammet’ten (s.a.v) başlayıp, sahabelerden, evliyalardan, Enbiyalardan, devlet hizmetinde bulunanlardan, nihayet bizler yaşayalım diye ölümü seçen şehitlerden ve ülkemiz kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’le bitirilen Aminlerin ayyuka çıktığı dualarımız vardı. Bu ulvi dualardan ısrarla ve inatla Atatürk’ün adını çıkaranlardır dinidarlar.

    Ayetlerinin içeriğindeki derin anlamı anlayamayan, daha doğrusu havsalası almayan, o daracık dünyasında hasbelkader elde ettiği makam ve mevkii korumak için yapması gereken tek şeyin insanların hoşuna gidecek şeylerden ya da onların korkacağı şeylerden bahsedilmesi gerektiğini düşünenlerdir dinidarlar.

     Cenneti kadın ve yemek üzerine kurgulayan, isteyenin yüz değiştirerek istediği kişiye dönüşeceğini söyleyen, sayısını bile tam vererek 70.000 çeşit kahvaltı yiyeceğinden bahsederek kendi girdiği günah çukuruna etrafındakileri de çekenlerdir dinidarlar.

    Sakalsız erkeğin kadından farkı olmadığını söyleyenlerdir dinidarlar.

   Cenneti kadın, şarap ve yemek üzerine inşa edenlerdir dinidarlar.

   Milli günlerde Atatürk adını anmamak için kır bayırı dolaşanlardır dinidarlar.

   Kur’an-ı Kerim’in anlaşılmaması için Türkçe okumanın doğru olmadığını söyleyen, okumaktan çok yüksek bir yerde saklama kabında korunmasını öğretenlerdir dinidarlar.

   Dirilere daha çok yararı olacak bu kutsal kitabı ölülere dua için kullananlardır dinidarlar.

  Yasak olan tüm kuralları kendi çıkarları için olunca esnetmekten geri kalmayanlardır dinidarlar.

   Velhasıl gerçek dindarları bir şekilde ekarte ederek, etrafına hoş görünmek için her yolu mubah sayanlardır dinidarlar.   Eli kitaplı, yüzü nurlu, iman ehli gerçek dindarların bu gidişata dur demek için bir meşale yakacakları günün bir an önce gelmesi dileğiyle.

   

   

      

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.