MADO
Oğuz ÖZDEM (BAŞ YAZAR)
Köşe Yazarı
Oğuz ÖZDEM (BAŞ YAZAR)
 

BU İYİ OLDU

 Vilayetler birliği yapacağız diye elinden alınan öğretmenler evi nedeniyle yurtsuz tüneksiz kalan öğretmenlerin dün yüzü güldü ve uzun süredir aradıkları mekana nihayet kavuştu. Belediye Başkanı Mehmet Savran, dün Gül Bahçe içindeki önceleri düğün salonu olarak kullanılan yeri, öğretmenler lokali olarak açtı.     Öyle ki iki yılı aşkın süredir yersiz yurtsuz kalıp orada burada zaman geçirmeye çalışan öğretmenler -ki özellikle de emekliler- böyle bir yerin açılacağına ihtimal vermedikleri için açılışa bile sadece on kişi katıldı.    Hikmeti kendinden menkul bir şekilde öğretmenlerin elinden alınan öğretmen evi vilayetler birliği sosyal tesisi adı altında açıldı açılmasına da ne gelen var ne giden. Dilimiz döndüğünce hem daha önceki vali İlhami Aktaş beyefendiye hem de İnci Sezer Becel Hanımefendiye anlattıkburadan size konak olmaz diye ama ya anlatamadık ya da dinletemedik. Şayet ilimizde konaklamak veya tatilini geçirmek isteyecek valilerimiz varsa çok daha güzel butik otellerimiz var orada konuk edelim ya da diğer vilayetler birliği gibi daha güzel bir yerde mesela Avanos’ta ırmak kıyısında harika bir yere yapalım valilerimize yakışır bir konak orada misafir edelim dedik ama biz dedik bir duyduk.     Üniversite yanına yapılan öğretmen evi gerçekten çok güzel oldu kimsenin lafı yok ama gel gelelim oraya da giden yok.    Kurum müdürlerinin kişisel çabaları da öğretmenleri oraya çekmeye yetmedi. Sadece oturup sohbet etmek amacıyla her gün kilometrelerce yol gitmeyi kimse istemedi zaten ekonomik sebeplerle bu imkansızdı da.    Asıl sorun oyun oynayarak zaman geçirmek isteyen öğretmenlerimizin sıkıntılarıydı. Bu onların en doğal hakkıdır 25 yıl devlete hizmet etmiş, emekli olmuş şimdi birkaç arkadaşıyla kafasını dağıtmak için oyun oynamak istiyor bunda da hiçbir beis yok ama işte maalesef yer yok.    Birkaç kahve denediler olmadı, kurumların adıyla açılan lokallere gitmek istediler sığınamadılar. Yabancı gibi oldular yer yer horlandılar.    Nihayet beklenen haber dün geldi ve öğretmenler Belediye Başkanı Mehmet Savran ve Milletvekili Süleyman Özgün’ün katılımlarıyla açılan öğretmen evine kavuştu. Başkan Savran açılışta “uzun zamandır yer üzerinde araştırma yaptığımız için bir az gecikti ama nihayet öğretmenlerimize yakışacağını umduğumuz güzel bir mekanı onlara tahsis etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı olsun dedi.”      Eh geç de olsa bir yanlıştan dönüldü teşekkürler Başkan.
Ekleme Tarihi: 03 Şubat 2024 - Cumartesi
Oğuz ÖZDEM (BAŞ YAZAR)

BU İYİ OLDU

 Vilayetler birliği yapacağız diye elinden alınan öğretmenler evi nedeniyle yurtsuz tüneksiz kalan öğretmenlerin dün yüzü güldü ve uzun süredir aradıkları mekana nihayet kavuştu. Belediye Başkanı Mehmet Savran, dün Gül Bahçe içindeki önceleri düğün salonu olarak kullanılan yeri, öğretmenler lokali olarak açtı. 

 

 Öyle ki iki yılı aşkın süredir yersiz yurtsuz kalıp orada burada zaman geçirmeye çalışan öğretmenler -ki özellikle de emekliler- böyle bir yerin açılacağına ihtimal vermedikleri için açılışa bile sadece on kişi katıldı.

   Hikmeti kendinden menkul bir şekilde öğretmenlerin elinden alınan öğretmen evi vilayetler birliği sosyal tesisi adı altında açıldı açılmasına da ne gelen var ne giden. Dilimiz döndüğünce hem daha önceki vali İlhami Aktaş beyefendiye hem de İnci Sezer Becel Hanımefendiye anlattıkburadan size konak olmaz diye ama ya anlatamadık ya da dinletemedik. Şayet ilimizde konaklamak veya tatilini geçirmek isteyecek valilerimiz varsa çok daha güzel butik otellerimiz var orada konuk edelim ya da diğer vilayetler birliği gibi daha güzel bir yerde mesela Avanos’ta ırmak kıyısında harika bir yere yapalım valilerimize yakışır bir konak orada misafir edelim dedik ama biz dedik bir duyduk.

    Üniversite yanına yapılan öğretmen evi gerçekten çok güzel oldu kimsenin lafı yok ama gel gelelim oraya da giden yok.

   Kurum müdürlerinin kişisel çabaları da öğretmenleri oraya çekmeye yetmedi. Sadece oturup sohbet etmek amacıyla her gün kilometrelerce yol gitmeyi kimse istemedi zaten ekonomik sebeplerle bu imkansızdı da.

   Asıl sorun oyun oynayarak zaman geçirmek isteyen öğretmenlerimizin sıkıntılarıydı. Bu onların en doğal hakkıdır 25 yıl devlete hizmet etmiş, emekli olmuş şimdi birkaç arkadaşıyla kafasını dağıtmak için oyun oynamak istiyor bunda da hiçbir beis yok ama işte maalesef yer yok.

   Birkaç kahve denediler olmadı, kurumların adıyla açılan lokallere gitmek istediler sığınamadılar. Yabancı gibi oldular yer yer horlandılar.

   Nihayet beklenen haber dün geldi ve öğretmenler Belediye Başkanı Mehmet Savran ve Milletvekili Süleyman Özgün’ün katılımlarıyla açılan öğretmen evine kavuştu. Başkan Savran açılışta “uzun zamandır yer üzerinde araştırma yaptığımız için bir az gecikti ama nihayet öğretmenlerimize yakışacağını umduğumuz güzel bir mekanı onlara tahsis etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı olsun dedi.” 

    Eh geç de olsa bir yanlıştan dönüldü teşekkürler Başkan.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.