MADO

DİKKAT! BAŞINIZA TAŞ DÜŞEBİLİR

Nevşehir 16.05.2023 - 14:31, Güncelleme: 16.05.2023 - 14:47
 

DİKKAT! BAŞINIZA TAŞ DÜŞEBİLİR

İnternet ortamında, yolda yürürken başına binadan kopan taşlardan yaralanan ve vefat eden insanlarla ilgili haberleri sıkça görürsünüz.

Geçtiğimiz günlerde yine yolda annesini beklerken başına binadan kopan taşın başına isabet etmesi sonucu hayatını kayıp eden bir kadının görüntülerini televizyon ekranlarından seyretmişinizdir.İşte aynı olayların Nevşehir’in merkezindeki binadan kopan taşların yoldan gelip geçenlerin üstüne düştüğü ve Allah korusun bugüne kadar ölümlü bir kaza yaşanmadığı şükür sebebimizdir. Bu bina yıllar önce adliye binası olarak kullanıldı, nar caddesi üzerinde ve sahibinin Nevşehir’in tanınmış simalarından maddi ihtiyacı olmayan bir kişi olduğunu tespit ettik. Bina adeta bir mülteci kampı görünümünde, şehrin merkezine yakışmayan görüntüler içermektedir. Çok sayıda vatandaş bu konu ile ilgili serzenişlerini dile getirdi. On beş yirmi daireden Afganlı Suriyeliden alacağın para bu bina sahibinin sakız parası olmadığını biliyoruz. Bina adeta dökülüyor, günlük binadan düşen taşlar sokaktan geçenlere tehlike arz etmektedir. Bu konuda belediye yetkilileri ile görüşme sağladık, zabıta arkadaşlar sanırım tutanak tutmuşlar. Bu yeterli değildir, ölümlü kazalara sebebiyet verilmeden bina sahibini acilen çağırılıp, binanın en kısa sürede boşaltılmasının sağlanması ve binaya mühür vurulması gerekmektedir. Mal sahibi binasını ne zaman söz verip tadilatını başlarsa içeri girilmesine izin verilmelidir. Nevşehir merkezinde onlarca aile kiralık ev ararken görüntü kirliliğini yapan rezalet bur durumda olan bu binaya yerli alilere kiraya verilmesi gerekmektedir. Bunu kim yapacaksa acilen yapılması, çünkü mal sahibi ancak kira almakla meşguldür. Deliyi sahibi bağlar misali konu şimdi yetkili makamlarda, yarın vah tüh demeden binayı boşaltın, kapısına mühürü vurun,  BEKLİYOR VE TAKİP EDİYORUZ           
İnternet ortamında, yolda yürürken başına binadan kopan taşlardan yaralanan ve vefat eden insanlarla ilgili haberleri sıkça görürsünüz.

Geçtiğimiz günlerde yine yolda annesini beklerken başına binadan kopan taşın başına isabet etmesi sonucu hayatını kayıp eden bir kadının görüntülerini televizyon ekranlarından seyretmişinizdir.İşte aynı olayların Nevşehir’in merkezindeki binadan kopan taşların yoldan gelip geçenlerin üstüne düştüğü ve Allah korusun bugüne kadar ölümlü bir kaza yaşanmadığı şükür sebebimizdir.

Bu bina yıllar önce adliye binası olarak kullanıldı, nar caddesi üzerinde ve sahibinin Nevşehir’in tanınmış simalarından maddi ihtiyacı olmayan bir kişi olduğunu tespit ettik. Bina adeta bir mülteci kampı görünümünde, şehrin merkezine yakışmayan görüntüler içermektedir. Çok sayıda vatandaş bu konu ile ilgili serzenişlerini dile getirdi. On beş yirmi daireden Afganlı Suriyeliden alacağın para bu bina sahibinin sakız parası olmadığını biliyoruz. Bina adeta dökülüyor, günlük binadan düşen taşlar sokaktan geçenlere tehlike arz etmektedir.

Bu konuda belediye yetkilileri ile görüşme sağladık, zabıta arkadaşlar sanırım tutanak tutmuşlar. Bu yeterli değildir, ölümlü kazalara sebebiyet verilmeden bina sahibini acilen çağırılıp, binanın en kısa sürede boşaltılmasının sağlanması ve binaya mühür vurulması gerekmektedir. Mal sahibi binasını ne zaman söz verip tadilatını başlarsa içeri girilmesine izin verilmelidir.

Nevşehir merkezinde onlarca aile kiralık ev ararken görüntü kirliliğini yapan rezalet bur durumda olan bu binaya yerli alilere kiraya verilmesi gerekmektedir. Bunu kim yapacaksa acilen yapılması, çünkü mal sahibi ancak kira almakla meşguldür.

Deliyi sahibi bağlar misali konu şimdi yetkili makamlarda, yarın vah tüh demeden binayı boşaltın, kapısına mühürü vurun,

 BEKLİYOR VE TAKİP EDİYORUZ

  

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.