MADO

Özel İdare Kredi Veriyor

Nevşehir 05.07.2022 - 20:44, Güncelleme: 06.07.2022 - 09:29
 

Özel İdare Kredi Veriyor

Amacı ilk can suyu olan Mikro kredi başvurusunun da şartları var.Bununla ilgili olarak Nevşehir İl Özel İdaresinden elde edilen bilgiler ise şöyle

Nevşehir İl Özel İdaresinden 500 Lira ile 5000 Lira arasında Mikro Kredi alabileceğinizi biliyormusunuz ? Amacı  ilk can suyu olan Mikro kredi başvurusunun da şartları var.Bununla ilgili olarak Nevşehir İl Özel İdaresinden elde edilen bilgiler ise şöyle Mikrokredi nedir? Mikro Kredi, dar gelirli kadınların, gelir getirici bir faaliyette bulunmalarına, çalışma hayatına katılmasına imkan sağlayan Nevşehir’deki kadınlara  iş başlatması için küçük  bir başlangıç  sermayedir.   Mikrokredi niçin ve nereden alınır? Özellikle evde üretim yapan (el işi, ev yemekleri,  hayvancılık, hediyelik eşya vb.) ve küçük işletme kurmak isteyip de sermayesi olmayan kadınlar Mikrokredi için Nevşehir İl Özel İdaresine  başvurabilir.   Mikrokredi miktarı ne kadardır? İlk yıl için öngörülen kredi tutarı 500,00 TL ile 5.000,00TL arasındadır. Ancak, kredi alan kadının girişimcilik ruhu ve potansiyeli dikkate alınarak, Mikrokredi her yıl artarak azami 30,000 TL’ye kadar alınabilir.   Mikrokredide para geri nasıl ödenir? Mikro krediden alınan kredi alındığı ay mutlaka yapılması düşünülen GELİR GETİRİCİ FAALİYET İÇİN kullanılmalıdır. Paranın bu şekilde kullanılmasından BİR AY SONRA alınan kredi 10 AYDA VE AYLIK OLARAK bankaya eşit taksitler halinde FAİZSİZ olarak   geri ödenir.      Başvuru Belgeleri         a) Kimlik Fotokopisi,         b) Aile Nüfus Kayıt Örneği (E-devletten adres açıklamalı olarak alınabilir.)         c)İkametgah (E-devletten alınabilir.)         d)Adli sicil kaydı(E-devletten alınabilir.)         e) 1 adet Fotoğraf         f) Başvuru Dilekçesi         g) Başvuru Formu      ğ) Mikro kredi araştırma formu(Kredisi komisyonca onaylanan girişimcilerin  formda belirlenen kurumlardan alması gereken borcu vardır/yoktur belgesidir.)         h) İdarece düzenlenen belgeler;              • Mikro kredi kullanıldığına dair girişimci ve kefilleri tarafından imzalanacak sözleşme ve borç belgesidir. 
Amacı ilk can suyu olan Mikro kredi başvurusunun da şartları var.Bununla ilgili olarak Nevşehir İl Özel İdaresinden elde edilen bilgiler ise şöyle

Nevşehir İl Özel İdaresinden 500 Lira ile 5000 Lira arasında Mikro Kredi alabileceğinizi biliyormusunuz ?

Amacı  ilk can suyu olan Mikro kredi başvurusunun da şartları var.Bununla ilgili olarak Nevşehir İl Özel İdaresinden elde edilen bilgiler ise şöyle

Mikrokredi nedir?
Mikro Kredi, dar gelirli kadınların, gelir getirici bir faaliyette bulunmalarına, çalışma hayatına katılmasına imkan sağlayan Nevşehir’deki kadınlara  iş başlatması için küçük  bir başlangıç  sermayedir.
 
Mikrokredi niçin ve nereden alınır?
Özellikle evde üretim yapan (el işi, ev yemekleri,  hayvancılık, hediyelik eşya vb.) ve küçük işletme kurmak isteyip de sermayesi olmayan kadınlar Mikrokredi için Nevşehir İl Özel İdaresine  başvurabilir.
 
Mikrokredi miktarı ne kadardır?
İlk yıl için öngörülen kredi tutarı 500,00 TL ile 5.000,00TL arasındadır. Ancak, kredi alan kadının girişimcilik ruhu ve potansiyeli dikkate alınarak, Mikrokredi her yıl artarak azami 30,000 TL’ye kadar alınabilir.
 
Mikrokredide para geri nasıl ödenir?
Mikro krediden alınan kredi alındığı ay mutlaka yapılması düşünülen GELİR GETİRİCİ FAALİYET İÇİN kullanılmalıdır. Paranın bu şekilde kullanılmasından BİR AY SONRA alınan kredi 10 AYDA VE AYLIK OLARAK bankaya eşit taksitler halinde FAİZSİZ olarak   geri ödenir.   
 
Başvuru Belgeleri
        a) Kimlik Fotokopisi,
        b) Aile Nüfus Kayıt Örneği (E-devletten adres açıklamalı olarak alınabilir.)
        c)İkametgah (E-devletten alınabilir.)
        d)Adli sicil kaydı(E-devletten alınabilir.)
        e) 1 adet Fotoğraf
        f) Başvuru Dilekçesi 
       g) Başvuru Formu
     ğ) Mikro kredi araştırma formu(Kredisi komisyonca onaylanan girişimcilerin  formda belirlenen kurumlardan alması gereken borcu vardır/yoktur belgesidir.)
        h) İdarece düzenlenen belgeler;
             • Mikro kredi kullanıldığına dair girişimci ve kefilleri tarafından imzalanacak sözleşme ve borç belgesidir. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.