MADO

Dünya Mülteciler Günü Kutlandı

Gündem 20.06.2022 - 20:52, Güncelleme: 21.06.2022 - 09:23
 

Dünya Mülteciler Günü Kutlandı

Nevşehir il Genelinde Yaşayan MÜltecilerin bulunduğu ve Müzikli bir şekilde düzenlenen etkinliklerde afgan sanatcılar yöresel oyunlarını sergilediler.

Türkiye Genelinde bugün Dünya Mülteciler Günü kutlandı.Nevşehir'de bu kutlama Ürgüp Mustafapaşa beldesinde bulunan Kapadokya üniversitesi yerleşkesi içinde düzenlendi. Başta Afganlar olmak üzere Nevşehir il Genelinde Yaşayan MÜltecilerin bulunduğu ve Müzikli bir şekilde düzenlenen etkinliklerde afgan sanatcılar yöresel oyunlarını sergilediler. ''Kapadokya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Kayseri İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği iş birliğiyle, Dünya Mülteciler Günü etkinliği bugün 11.00'de Oktay Sinanoğlu Binası bahçesinde yapıldı'' açıklaması yapıldı.. İşte Etkinlikte sergilenen Afgan Halk Dansı.. [video width="640" height="352" mp4="http://www.nevsehirhabercisi.com/wp-content/uploads/2022/06/VID-20220620-WA0010.mp4"][/video]
Nevşehir il Genelinde Yaşayan MÜltecilerin bulunduğu ve Müzikli bir şekilde düzenlenen etkinliklerde afgan sanatcılar yöresel oyunlarını sergilediler.

Türkiye Genelinde bugün  Dünya Mülteciler Günü kutlandı.Nevşehir'de bu kutlama Ürgüp Mustafapaşa beldesinde bulunan Kapadokya üniversitesi yerleşkesi içinde düzenlendi.

Başta Afganlar olmak üzere Nevşehir il Genelinde Yaşayan MÜltecilerin bulunduğu ve Müzikli bir şekilde düzenlenen etkinliklerde afgan sanatcılar yöresel oyunlarını sergilediler.

''Kapadokya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Kayseri İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği iş birliğiyle, Dünya Mülteciler Günü etkinliği bugün 11.00'de Oktay Sinanoğlu Binası bahçesinde yapıldı'' açıklaması yapıldı..

İşte Etkinlikte sergilenen Afgan Halk Dansı..

[video width="640" height="352" mp4="http://www.nevsehirhabercisi.com/wp-content/uploads/2022/06/VID-20220620-WA0010.mp4"][/video]

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.