MADO

Hemsball Özel Takımı Kuruldu

Nevşehir 17.05.2022 - 12:11, Güncelleme: 17.05.2022 - 12:11
 

Hemsball Özel Takımı Kuruldu

Oyuncu alan çizgisini ve şeriti geçen topu, rakip oyuncu ikinci bir defa yere düşürmeden ve ayak bastığı alanından ayaklarını yer ile temas ettirmeden topu tutacaktır. (Oyuncu tek ayak tablada, tek ayak havada alanından çıkmadan topu tutabilir) tutamadığı takdirde bir sayı kaybeder.

Gençlik haftası kapsamında özel gereksinimli bireylerimizle oluşturduğumuz engelsiz Hemsball takımımızla,Hemsball antrenörü Gülcan Bayındırlı önderliğinde, halkla bir arada Hemsball oynadık.Her yaşa, her duruma her yere göre Hemsball oynanabilir. Peki Hemsball nasıl bir spor'dur İşte cevabı.Hemsball Oyunculara karşılıklı ısınmaları için 5 dakikalık bir süre tanınır, süre bitiminde kura atışı ile oyun başlar. Her oyuncu kendine ait alanın içine girer. Hangi oyuncunun ilk olarak başlangıç atışı (servis) kullanacağı kura atışı ile belirlenir kurayı kaybeden oyuncu servis atışı ile oyuna başlar. Kazanılmış 3 set üzerinden oynanır. Setler 12 sayı üzerinden oynanır. Küçükler kategorisinde ise kazanılmış 2 set üzerinden oynanır. Sayı kazanan başlangıç atışı (servis) atma hakkına sahip olur. Sayılar 11-11 olursa set 13’e uzar ve 2 fark olana kadar devam eder. Her setten sonra yer değiştirilir. Top mutlaka çember içerisine değip sektikten sonra oyuncuların önünde bulunan 4 cm.’lik alan çizgisini ve 4x35 cm. şeriti geçmek zorundadır. Oyuncu alan çizgisini ve şeriti geçen topu, rakip oyuncu ikinci bir defa yere düşürmeden ve ayak bastığı alanından ayaklarını yer ile temas ettirmeden topu tutacaktır. (Oyuncu tek ayak tablada, tek ayak havada alanından çıkmadan topu tutabilir) tutamadığı takdirde bir sayı kaybeder. 
Oyuncu alan çizgisini ve şeriti geçen topu, rakip oyuncu ikinci bir defa yere düşürmeden ve ayak bastığı alanından ayaklarını yer ile temas ettirmeden topu tutacaktır. (Oyuncu tek ayak tablada, tek ayak havada alanından çıkmadan topu tutabilir) tutamadığı takdirde bir sayı kaybeder.

Gençlik haftası kapsamında özel gereksinimli bireylerimizle oluşturduğumuz engelsiz Hemsball takımımızla, Hemsball antrenörü Gülcan Bayındırlı önderliğinde, halkla bir arada Hemsball oynadık.Her yaşa, her duruma her yere göre Hemsball oynanabilir.

Peki Hemsball nasıl bir spor'dur İşte cevabı. Hemsball Oyunculara karşılıklı ısınmaları için 5 dakikalık bir süre tanınır, süre bitiminde kura atışı ile oyun başlar. Her oyuncu kendine ait alanın içine girer. Hangi oyuncunun ilk olarak başlangıç atışı (servis) kullanacağı kura atışı ile belirlenir kurayı kaybeden oyuncu servis atışı ile oyuna başlar.

Kazanılmış 3 set üzerinden oynanır. Setler 12 sayı üzerinden oynanır. Küçükler kategorisinde ise kazanılmış 2 set üzerinden oynanır. Sayı kazanan başlangıç atışı (servis) atma hakkına sahip olur. Sayılar 11-11 olursa set 13’e uzar ve 2 fark olana kadar devam eder. Her setten sonra yer değiştirilir.

Top mutlaka çember içerisine değip sektikten sonra oyuncuların önünde bulunan 4 cm.’lik alan çizgisini ve 4x35 cm. şeriti geçmek zorundadır. Oyuncu alan çizgisini ve şeriti geçen topu, rakip oyuncu ikinci bir defa yere düşürmeden ve ayak bastığı alanından ayaklarını yer ile temas ettirmeden topu tutacaktır. (Oyuncu tek ayak tablada, tek ayak havada alanından çıkmadan topu tutabilir) tutamadığı takdirde bir sayı kaybeder. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.