Nevşehir'de 3200 Yabancı Öğrenci Var

Gündem 23.11.2022 - 08:57, Güncelleme: 23.11.2022 - 08:57
 

Nevşehir'de 3200 Yabancı Öğrenci Var

Okulda Yabancı Öğrencilerin,Yerli Öğrencilere göre oranı %85.9 düzeyinde.

Nevşehir'de kaç tane yabancı öğrenci var bunu bir dönem herkes tartışmış ve okullarda yerli öğrenci kalmadığı bile iddia edilmişti Ancak Nevşehir Merkezdeki Yabancı Öğrenci sayısının toplam 3200 olduğu ilk defa açıklandı. Açıklamayı ise Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç yaptı. Urgenç ayrıca Merkezdeki çeşitli okullarda okuyan öğrencilerin rakamlarını da açıkladı Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç "Nevşehir merkezde bulunan bazı okulların öğrenci sayıları ve yabancı öğrenci sayıları Yabancı Öğrenciler; Suriye, Afgan ve İran kökenli olmak üzere ilimizde toplam 3200 yabancı öğrenci eğitim görmektedir" dedi. Buna göre en yüksek yabancı öğrenci Cumhuriyet Ortaokulunda okuyor.Cumhuriyet Ortaokulunda Toplam 256 Öğrenci okuyor. Bu öğrencilerden sadece 36 tanesi Türk Ogrencilerden oluşuyor. Urgenç'in açıklamasına göre, Okulda 220 Yabancı Öğrenci okumaya devam ediyor.Bu okulda Yabancı Öğrencilerin,Yerli Öğrencilere göre oranı %85.9 düzeyinde.
Okulda Yabancı Öğrencilerin,Yerli Öğrencilere göre oranı %85.9 düzeyinde.
Nevşehir'de kaç tane yabancı öğrenci var bunu bir dönem herkes tartışmış ve okullarda yerli öğrenci kalmadığı bile iddia edilmişti

Ancak Nevşehir Merkezdeki Yabancı Öğrenci sayısının toplam 3200 olduğu ilk defa açıklandı.

Açıklamayı ise Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç yaptı. Urgenç ayrıca Merkezdeki çeşitli okullarda okuyan öğrencilerin rakamlarını da açıkladı

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç "Nevşehir merkezde bulunan bazı okulların öğrenci sayıları ve yabancı öğrenci sayıları Yabancı Öğrenciler; Suriye, Afgan ve İran kökenli olmak üzere ilimizde toplam 3200 yabancı öğrenci eğitim görmektedir" dedi.

Buna göre en yüksek yabancı öğrenci Cumhuriyet Ortaokulunda okuyor.Cumhuriyet Ortaokulunda Toplam 256 Öğrenci okuyor. Bu öğrencilerden sadece 36 tanesi Türk Ogrencilerden oluşuyor.

Urgenç'in açıklamasına göre, Okulda 220 Yabancı Öğrenci okumaya devam ediyor.Bu okulda Yabancı Öğrencilerin,Yerli Öğrencilere göre oranı %85.9 düzeyinde.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.