NEVŞEHİRDE PATATES HASADI TAMAMLANDI

Nevşehir 15.11.2022 - 18:17, Güncelleme: 16.11.2022 - 09:47
 

NEVŞEHİRDE PATATES HASADI TAMAMLANDI

Patatesin 2022 yılı hasadı tamamlanarak yıl boyu ihtiyaca göre yutiçi ve yurtdışına sevkiyatının gerçekleştirileceği kayadan oyma depolarda muhafazasına başlandı.

2021 yılı itibariyle Türkiye üretiminde 7. Sırada yer alan ve ülkemiz üretiminin %5,79 unu karşılayarak Ülkemiz üretiminde önemli bir yere sahip olan patatesin 2022 yılı hasadı tamamlanarak yıl boyu ihtiyaca göre yutiçi ve yurtdışına sevkiyatının gerçekleştirileceği kayadan oyma depolarda muhafazasına başlandı. Hasat sonunda depolara ziyaret gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür MEMİŞ yaptığı açıklamada ; "Besin maddeleri ve besin değeri yönünden önemli bir kaynak olan patates çeşitli tüketim şekilleri nedeniyle de sofralarımızın vazgeçilmez ürünleri arasındadır. 2022 Yılı Nevşehir'de 76 Bin dekar patates ekilişi yapılmıştır. İlimizde Temmuz-Ağustos ayında yazlık çeşitlerin hasat ve pazarlara sevkiyatıyla başlayan süreç sonrasında kışlık çeşitlerin hasat, sevkiyat ve depolanması işleri devam etmiştir. Sadece Nevşehir üretimi değil çevre illerin depolanacak patatesleri de buraya gelmektedir" dedi.   Nevşehir'de ki yaklaşık kapasitesi 2 Milyon ton olan 1321 adet kayadan oyma doğal depoda yıl içerisinde Ekim – Haziran ayları arasında 1,6 Milyon Ton Yemeklik Patates, Ekim ve Mayıs ayları arasında 250 Bin ton tohumluk patates ve Mart – Eylül ayları arasında 150 Bin ton limon'un  depolandığını da söyleyen İl Müdürü Özgür MEMİŞ Bu hali ile Nevşehirin Ülkemizin patates arz merkezi konumunda olduğunu ifade etti. 
Patatesin 2022 yılı hasadı tamamlanarak yıl boyu ihtiyaca göre yutiçi ve yurtdışına sevkiyatının gerçekleştirileceği kayadan oyma depolarda muhafazasına başlandı.

2021 yılı itibariyle Türkiye üretiminde 7. Sırada yer alan ve ülkemiz üretiminin %5,79 unu karşılayarak Ülkemiz üretiminde önemli bir yere sahip olan patatesin 2022 yılı hasadı tamamlanarak yıl boyu ihtiyaca göre yutiçi ve yurtdışına sevkiyatının gerçekleştirileceği kayadan oyma depolarda muhafazasına başlandı.

Hasat sonunda depolara ziyaret gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür MEMİŞ yaptığı açıklamada ; "Besin maddeleri ve besin değeri yönünden önemli bir kaynak olan patates çeşitli tüketim şekilleri nedeniyle de sofralarımızın vazgeçilmez ürünleri arasındadır. 2022 Yılı Nevşehir'de 76 Bin dekar patates ekilişi yapılmıştır. İlimizde Temmuz-Ağustos ayında yazlık çeşitlerin hasat ve pazarlara sevkiyatıyla başlayan süreç sonrasında kışlık çeşitlerin hasat, sevkiyat ve depolanması işleri devam etmiştir. Sadece Nevşehir üretimi değil çevre illerin depolanacak patatesleri de buraya gelmektedir" dedi.  

Nevşehir'de ki yaklaşık kapasitesi 2 Milyon ton olan 1321 adet kayadan oyma doğal depoda yıl içerisinde Ekim – Haziran ayları arasında 1,6 Milyon Ton Yemeklik Patates, Ekim ve Mayıs ayları arasında 250 Bin ton tohumluk patates ve Mart – Eylül ayları arasında 150 Bin ton limon'un  depolandığını da söyleyen İl Müdürü Özgür MEMİŞ Bu hali ile Nevşehirin Ülkemizin patates arz merkezi konumunda olduğunu ifade etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.