NEVÜ'lüler Portekize Gitti

Gündem 06.11.2022 - 18:25, Güncelleme: 07.11.2022 - 08:21
 

NEVÜ'lüler Portekize Gitti

Proje toplantıları Portekiz ekibi tarafından hazırlanan ‘Bireysel at destekli aktiviteler’ alanlarındaki atölye çalışmaları gösteriler dâhilindeki bilgiler ve tartışmalarla tamamlandı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim elemanları ortak oldukları ‘At Destekli Terapilerde Atların Eğitim Modülü” oluşturulmasını içeren  KA2 Erasmus Avrupa Birliği Projesinin 5. toplantısı için Portekiz’e gitti. Proje koordinatörlüğünü Çekya Hipoterapi Birliği’nin yaptığı ve NEVÜ Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ortak olduğu, ‘At Destekli Terapilerde Atların Eğitim Modülü’ oluşturulmasını içeren Avrupa Birliği Projesinin 5. Toplantısı Portekiz’in Santarém şehrinde gerçekleştirildi. Toplantıya; Çekya, İspanya, Finlandiya, Portekiz ve Litvanya’da bulunan At Destekli Terapiler ve Aktiviteler ile ilgili faaliyet gösteren proje ortakları katıldı. ‘At Destekli Aktivite ve Terapiler’ başlığı altında yer alan alt disiplinler ve bunların tanımlanması ile ilgili çalışmaların yapıldığı proje toplantısında, özellikle ‘At Destekli Aktivite ve Terapilerde’ kullanılacak atların sahip olması gereken özellikler ile ilgili uygulama ve çalışmalar gerçekleştirildi. Proje toplantıları Portekiz ekibi tarafından hazırlanan ‘Bireysel at destekli aktiviteler’ alanlarındaki atölye çalışmaları gösteriler dâhilindeki bilgiler ve tartışmalarla tamamlandı.  NEVÜ Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi adına proje ekibinde yer alan  Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Özcan, Doç. Dr. Selçuk Akpınar ve Dr. Öğr. Üyesi Uğur Ödek ise NEVÜ AT-BİN olarak yürüttükleri çalışma ile projelere değinerek, atların engelli çocuklarla olan iletişimini içeren video sunumlarında bulundu.    Proje toplantısı içirişinde ayrıca çalıştaylar gerçekleştirildi.  Çalıştay süresince 4 grup, atların at destekli aktivitelere hazırlanması ve bunların nasıl değerlendirileceği konusunda önemli sorular oluşturmaya çalıştı. Konular ile ilgili görüşlerin belirtildiği çalıştayda standartlar oluşturmak için maksimum miktarda materyal hazırlanırken, bu çalışmalar neticesinde elde edilen veriler, sonraki toplantılarda genel bir standart haline getirilerek bu alanda çalışan tüm uygulayıcıların hizmetine sunulacak.
Proje toplantıları Portekiz ekibi tarafından hazırlanan ‘Bireysel at destekli aktiviteler’ alanlarındaki atölye çalışmaları gösteriler dâhilindeki bilgiler ve tartışmalarla tamamlandı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim elemanları ortak oldukları ‘At Destekli Terapilerde Atların Eğitim Modülü” oluşturulmasını içeren  KA2 Erasmus Avrupa Birliği Projesinin 5. toplantısı için Portekiz’e gitti.

Proje koordinatörlüğünü Çekya Hipoterapi Birliği’nin yaptığı ve NEVÜ Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ortak olduğu, ‘At Destekli Terapilerde Atların Eğitim Modülü’ oluşturulmasını içeren Avrupa Birliği Projesinin 5. Toplantısı Portekiz’in Santarém şehrinde gerçekleştirildi. Toplantıya; Çekya, İspanya, Finlandiya, Portekiz ve Litvanya’da bulunan At Destekli Terapiler ve Aktiviteler ile ilgili faaliyet gösteren proje ortakları katıldı.

‘At Destekli Aktivite ve Terapiler’ başlığı altında yer alan alt disiplinler ve bunların tanımlanması ile ilgili çalışmaların yapıldığı proje toplantısında, özellikle ‘At Destekli Aktivite ve Terapilerde’ kullanılacak atların sahip olması gereken özellikler ile ilgili uygulama ve çalışmalar gerçekleştirildi. Proje toplantıları Portekiz ekibi tarafından hazırlanan ‘Bireysel at destekli aktiviteler’ alanlarındaki atölye çalışmaları gösteriler dâhilindeki bilgiler ve tartışmalarla tamamlandı. 

NEVÜ Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi adına proje ekibinde yer alan  Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Özcan, Doç. Dr. Selçuk Akpınar ve Dr. Öğr. Üyesi Uğur Ödek ise NEVÜ AT-BİN olarak yürüttükleri çalışma ile projelere değinerek, atların engelli çocuklarla olan iletişimini içeren video sunumlarında bulundu.   

Proje toplantısı içirişinde ayrıca çalıştaylar gerçekleştirildi.  Çalıştay süresince 4 grup, atların at destekli aktivitelere hazırlanması ve bunların nasıl değerlendirileceği konusunda önemli sorular oluşturmaya çalıştı. Konular ile ilgili görüşlerin belirtildiği çalıştayda standartlar oluşturmak için maksimum miktarda materyal hazırlanırken, bu çalışmalar neticesinde elde edilen veriler, sonraki toplantılarda genel bir standart haline getirilerek bu alanda çalışan tüm uygulayıcıların hizmetine sunulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.