Kozaklı MYO Öğrencilerine Bağımlılık İle Mücadele Semineri Verildi

Gündem 03.11.2022 - 18:29, Güncelleme: 04.11.2022 - 08:21
 

Kozaklı MYO Öğrencilerine Bağımlılık İle Mücadele Semineri Verildi

Kozaklı Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) işbirliği ile Kozaklı MYO öğrencilerine yönelik “Bağımlılık Mücadele” kapsamında seminer düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kozaklı Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Kozaklı Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) işbirliği ile Kozaklı MYO öğrencilerine yönelik “Bağımlılık Mücadele” kapsamında seminer düzenlendi. Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Yönetim ve Organizasyon Bölümü ve Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü’nden 200’ü aşkın öğrencinin katıldığı seminere Kozaklı MYO müdür, müdür yardımcıları ve bölüm öğretim görevlileri ile Kozaklı TSM yetkili ve görevlileri katıldı. Kozaklı Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde ilk olarak Kozaklı MYO Sosyal Hizmetler Programı Ögr. Gör. Merve Nurlu bir sunum yaptı. Nurlu, bağımlılığın kendine özgü doğasından ve oluşum sürecinden bahsederek madde bağımlılığın ortaya çıkardığı fiziksel, psikolojik ve sosyo-kültürel sorunlara dikkat çekti. Madde bağımlılığının bilhassa ilk gençlik dönemi açısından önemli bir tehlike oluşturduğuna işaret eden Nurlu, madde bağımlılığın telafi edilmesi zor sonuçları hususunda azami düzeyde hassasiyet gösterilmesi ve üniversite öğrencilerinin her türlü madde kullanımından uzak durması gereğini vurguladı. Seminerde bir diğer sunum yapan Nevşehir Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’da Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Elif  Çaylı ise, YEDAM’ın kuruluş amacı, hedefleri, faaliyet alanı ve verdiği hizmetler hakkında bilgiler verdi. YEDAM’ın bağımlılık sonrası rehabilite edici çalışmalarından bahseden Çaylı, bağımlılık sorunu yaşayan tüm bireylerin YEDAM’a başvuru yapabileceğini ifade etti. Son olarak ise seminerde Kozaklı Yatılı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde psikolog Erkan Öğer, üniversite öğrencilerine teknoloji bağımlılığı hakkında bilgiler verdi. Seminer etkinliği, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Kozaklı Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) işbirliği ile Kozaklı MYO öğrencilerine yönelik “Bağımlılık Mücadele” kapsamında seminer düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kozaklı Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Kozaklı Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) işbirliği ile Kozaklı MYO öğrencilerine yönelik “Bağımlılık Mücadele” kapsamında seminer düzenlendi.

Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Yönetim ve Organizasyon Bölümü ve Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü’nden 200’ü aşkın öğrencinin katıldığı seminere Kozaklı MYO müdür, müdür yardımcıları ve bölüm öğretim görevlileri ile Kozaklı TSM yetkili ve görevlileri katıldı.

Kozaklı Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde ilk olarak Kozaklı MYO Sosyal Hizmetler Programı Ögr. Gör. Merve Nurlu bir sunum yaptı. Nurlu, bağımlılığın kendine özgü doğasından ve oluşum sürecinden bahsederek madde bağımlılığın ortaya çıkardığı fiziksel, psikolojik ve sosyo-kültürel sorunlara dikkat çekti.

Madde bağımlılığının bilhassa ilk gençlik dönemi açısından önemli bir tehlike oluşturduğuna işaret eden Nurlu, madde bağımlılığın telafi edilmesi zor sonuçları hususunda azami düzeyde hassasiyet gösterilmesi ve üniversite öğrencilerinin her türlü madde kullanımından uzak durması gereğini vurguladı.

Seminerde bir diğer sunum yapan Nevşehir Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’da Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Elif  Çaylı ise, YEDAM’ın kuruluş amacı, hedefleri, faaliyet alanı ve verdiği hizmetler hakkında bilgiler verdi.

YEDAM’ın bağımlılık sonrası rehabilite edici çalışmalarından bahseden Çaylı, bağımlılık sorunu yaşayan tüm bireylerin YEDAM’a başvuru yapabileceğini ifade etti. Son olarak ise seminerde Kozaklı Yatılı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde psikolog Erkan Öğer, üniversite öğrencilerine teknoloji bağımlılığı hakkında bilgiler verdi.

Seminer etkinliği, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.