Acil anjiyo müdahale timi 10 bin hastayı hayata bağladı

Gündem 03.11.2022 - 13:28, Güncelleme: 03.11.2022 - 13:28
 

Acil anjiyo müdahale timi 10 bin hastayı hayata bağladı

Bu ünitenin ilimize kazandırılmasında emeği olan herkese ve açıldığı günden beri bu ünitenin hizmet vermesinde katkı sağlayan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Nevşehir Devlet Hastanesi’nde 2016 yılında kurulan ve 7 gün 24 saat görev başında olan Acil Anjiyo Müdahale Timiyle kalp krizi geçiren 10 bin kişiye koroner anjiyografi yapılarak, hastaların yaşama tutunmaları sağlandı.   Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Macit Yalçın;‘Koroner Anjiyografi Ünitemizde, Acil servise gelen kalp krizi vakalarına dakikalar içinde koroner anjiyografiuygulanarak balon ve stentuygulaması ilemüdahale edebildiğini söyledi.   Yalçın; “ Kalp krizi kalbi besleyen koroner damarların ani tıkanması sonucu oluşur ve hemen müdahale edilmediği taktirdeani ölümle sonuçlanabilmektedir. Kalp krizinin en tipik belirtisi göğüs ağrısıdır .’ dedi. Yalçın; “Nevşehir Devlet Hastanesi Anjiyografi Ünitemizde Gündüz 1 Kardiyoloji Uzmanı, 2 Hemşire ve 2Teknisyen 1 Anjiyo Sorumlusu, 1 Hizmetli, Gece 1 Kardiyoloji Uzmanı, 1 Hemşire, 1 Teknisyenden oluşan Acil Anjiyo Müdahale Timinin her zaman hazır beklediğini söyleyerek; “ Kardiyoloji Kliniğimizde 6 Kardiyoloji uzman hekimi, 5 yataklı Koroner Anjiyo Servisi, 4 yataklı Koroner Yoğum Bakım Servisi, 1 Anjiyografi Ünitesi ile birliktetoplam 6 hemşire 4 teknisyen 1 hizmetli, 11 personelle 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.   Kardiyoloji servisinde 2016 yılından bu güne kadarAnjiyo Müdahale Timimiz kalp krizi geçirerek hastanemize gelen 10 bin hastaya dakikalar içinde koroner anjiyografi işlemini yaparak tekrar hayata tutunmalarını sağlamıştır” dedi. Anjiyografi Ünitesinin hastanemizde kurulması ile birlikte bu vakaların çevre illere sevk edilmesinin önüne geçildiğini kaydetti.   Bu ünitenin ilimize kazandırılmasında emeği olan herkese ve açıldığı günden beri bu ünitenin hizmet vermesinde katkı sağlayan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.
Bu ünitenin ilimize kazandırılmasında emeği olan herkese ve açıldığı günden beri bu ünitenin hizmet vermesinde katkı sağlayan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Nevşehir Devlet Hastanesi’nde 2016 yılında kurulan ve 7 gün 24 saat görev başında olan Acil Anjiyo Müdahale Timiyle kalp krizi geçiren 10 bin kişiye koroner anjiyografi yapılarak, hastaların yaşama tutunmaları sağlandı.
 
Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Macit Yalçın;‘Koroner Anjiyografi Ünitemizde, Acil servise gelen kalp krizi vakalarına dakikalar içinde koroner anjiyografiuygulanarak balon ve stentuygulaması ilemüdahale edebildiğini söyledi.
 
Yalçın; “ Kalp krizi kalbi besleyen koroner damarların ani tıkanması sonucu oluşur ve hemen müdahale edilmediği taktirdeani ölümle sonuçlanabilmektedir. Kalp krizinin en tipik belirtisi göğüs ağrısıdır .’ dedi. Yalçın; “ Nevşehir Devlet Hastanesi Anjiyografi Ünitemizde Gündüz 1 Kardiyoloji Uzmanı, 2 Hemşire ve 2Teknisyen 1 Anjiyo Sorumlusu, 1 Hizmetli, Gece 1 Kardiyoloji Uzmanı, 1 Hemşire, 1 Teknisyenden oluşan Acil Anjiyo Müdahale Timinin her zaman hazır beklediğini söyleyerek; “ Kardiyoloji Kliniğimizde 6 Kardiyoloji uzman hekimi, 5 yataklı Koroner Anjiyo Servisi, 4 yataklı Koroner Yoğum Bakım Servisi, 1 Anjiyografi Ünitesi ile birliktetoplam 6 hemşire 4 teknisyen 1 hizmetli, 11 personelle 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.
 
Kardiyoloji servisinde 2016 yılından bu güne kadarAnjiyo Müdahale Timimiz kalp krizi geçirerek hastanemize gelen 10 bin hastaya dakikalar içinde koroner anjiyografi işlemini yaparak tekrar hayata tutunmalarını sağlamıştır” dedi. Anjiyografi Ünitesinin hastanemizde kurulması ile birlikte bu vakaların çevre illere sevk edilmesinin önüne geçildiğini kaydetti.
 
Bu ünitenin ilimize kazandırılmasında emeği olan herkese ve açıldığı günden beri bu ünitenin hizmet vermesinde katkı sağlayan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.