Zipline da Neymiş

Gündem 07.08.2022 - 14:46, Güncelleme: 08.08.2022 - 11:10
 

Zipline da Neymiş

Sadece balonla uçup giden, başka hiç bir şey yapmayan turist az değil. Batı dünyasıdan turist olmayınca yeni turist profilinin taleplerine uygun yatırımlar da gelmeye başladı.

Kapadokya'da Kapadokya'dan anlamayanlar Kapadokya kararları alıyorlar. Turizm sektöründe yedi yıldan fazladır bulunan meslektaşlar turist profilinin son yedi yılda tamamen değiştiğini net bilir. Artık Kapadokya'ya kültürel tur yapmak isteyen turistten ziyade eğlenmeye gelen, fotoğraf çektirip eşine dostuna hava atmak amaçlı gelen, odasında jakuzi, hamam, havuz soran, eğlence arayan turistlerimiz var. Sadece balonla uçup giden, başka hiç bir şey yapmayan turist az değil. Batı dünyasıdan turist olmayınca yeni turist profilinin taleplerine uygun yatırımlar da gelmeye başladı. Bu yatırımlar 2015 öncesi turist profiline geri dönme, yeniden kazanma azim ve kararlılığının olmadığına dair bir gösterge olabilir. Sen varsan biz yokuz denilmiş gibi bir durum var ortada. Gelmezseniz gelmeyin denilmiş gibi. Eh, o zaman iki ören yerini gezdikten sonra her taraf taş kaya diyen turistlerimizle başbaşa kaldık demektir. Zipline yapmak için Kapadokya'ya gelinir evet ama diğer müze ve ören yerlerini ziyaret ettikten sonra. Kapadokya'da bir günü olan adama sadece ATV ve at binme satarak zaman geçirtilir mi? Balona binsin, iki de manzara noktası, bir de zipline, tamam hadi güle güle olur mu? Yeraltışehri, peribacası, kaya kiliseler, kaya evleri olan köyler, Hacıbektaş, çanak-çömlek... vb. gösterilmeden gelen turiste goodbye dersek, o turist bir daha gelmez. Kapadokya'da karar vericiler Kapadokya'yı bilmeyenlerden oluşuyor maalesef. 'Kapadokya Özürlüleri Kulübü'ne kayıt etmek gerekir bunları. Bir tane vadisini yürümeyen, Taşkınpaşa'sını bilmeyen, Yeşilöz nereydi diyenden fayda gelmez.
Sadece balonla uçup giden, başka hiç bir şey yapmayan turist az değil. Batı dünyasıdan turist olmayınca yeni turist profilinin taleplerine uygun yatırımlar da gelmeye başladı.

Kapadokya'da Kapadokya'dan anlamayanlar Kapadokya kararları alıyorlar. Turizm sektöründe yedi yıldan fazladır bulunan meslektaşlar turist profilinin son yedi yılda tamamen değiştiğini net bilir.

Artık Kapadokya'ya kültürel tur yapmak isteyen turistten ziyade eğlenmeye gelen, fotoğraf çektirip eşine dostuna hava atmak amaçlı gelen, odasında jakuzi, hamam, havuz soran, eğlence arayan turistlerimiz var.

Sadece balonla uçup giden, başka hiç bir şey yapmayan turist az değil. Batı dünyasıdan turist olmayınca yeni turist profilinin taleplerine uygun yatırımlar da gelmeye başladı.

Bu yatırımlar 2015 öncesi turist profiline geri dönme, yeniden kazanma azim ve kararlılığının olmadığına dair bir gösterge olabilir. Sen varsan biz yokuz denilmiş gibi bir durum var ortada.

Gelmezseniz gelmeyin denilmiş gibi. Eh, o zaman iki ören yerini gezdikten sonra her taraf taş kaya diyen turistlerimizle başbaşa kaldık demektir. Zipline yapmak için Kapadokya'ya gelinir evet ama diğer müze ve ören yerlerini ziyaret ettikten sonra. Kapadokya'da bir günü olan adama sadece ATV ve at binme satarak zaman geçirtilir mi?

Balona binsin, iki de manzara noktası, bir de zipline, tamam hadi güle güle olur mu? Yeraltışehri, peribacası, kaya kiliseler, kaya evleri olan köyler, Hacıbektaş, çanak-çömlek... vb. gösterilmeden gelen turiste goodbye dersek, o turist bir daha gelmez.

Kapadokya'da karar vericiler Kapadokya'yı bilmeyenlerden oluşuyor maalesef. ' Kapadokya Özürlüleri Kulübü'ne kayıt etmek gerekir bunları.

Bir tane vadisini yürümeyen, Taşkınpaşa'sını bilmeyen, Yeşilöz nereydi diyenden fayda gelmez.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.