Kamp'a Gittiler

Nevşehir 18.05.2022 - 09:36, Güncelleme: 18.05.2022 - 10:17
 

Kamp'a Gittiler

Geleneksel Türk Okçuluğu gibi birçok konuda bilgilendirme ve uygulama yapıldı. Kulübün izci liderleri tarafından verilen eğitimler ayrıca izci takımlarına da uygulamalı olarak yaptırılması sağlandı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İzci Kulübü kuruluşunun altıncı yılında "6. Yıl Kutlama Kampı" düzenledi. 2016 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana etkin bir şekilde faaliyetlerine devam eden NEVÜ İzci Kulübü, 6. yıl anısına 48 kulüp üyesinin ve akademik danışmanlarının katılımıyla Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’nde bulunan Damsa Barajı Piknik Alanı'nda kutlama kampı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kampta izci disiplini, kamp düzeni, ateş yakma, ilk yardım, doğada hayatta kalma teknikleri ve Geleneksel Türk Okçuluğu gibi birçok konuda bilgilendirme ve uygulama yapıldı. Kulübün izci liderleri tarafından verilen eğitimler ayrıca izci takımlarına da uygulamalı olarak yaptırılması sağlandı. İzci Daima Hazırdır Kamp detayları hakkında bilgi verilmeyen izciler, "İzci daima hazırdır!" parolasına göre habersiz bir şekilde gece geç saatlerde aniden uyandırılarak gece etkinlikleri yaptırıldı. Jandarma Atlı Birlikleri'nden Kamp Alanına Ziyaret Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi  (JAKEM)  Komutanlığı'na bağlı ekipler kamp alanını ziyaret ettiler. Kamp hakkında bilgi alan JAKEM atlı ekipleri daha sonra izcilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler. Fidanlar Toprakla Buluşturuldu İzci Kulübü tarafından kuruluşunun altıncı yılında düzenlenen "6. Yıl Kutlama Kampı" etkinliği kapsamında ayrıca öğrenciler Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından verilen 150 adet fidanı toprakla buluşturarak hatıra ormanı oluşturdular. Ateş Gecesinde Doyasıya Eğlendiler "Ateş Gecesi" olarak adlandırılan ve izcilerin eğlenceli zaman geçirdiği kampın son gecesinde düzenlenen  törenle birlikte büyük bir ateş yakıldı. Yakılan ateş etrafında toplanan izciler hazırladıkları skeçleri, bir birinden güzel oyunları ve yarışmaları sergileyerek doyasıya eğlendiler. Kamp alanını ziyaret ederek ateş gecesine katılan NEVÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Köse, izci kulübünün etkin bir şekilde yaptığı faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "6. Yıl Kutlama Kampı"  düzenlenen çeşitli faaliyetlerde başarılı olan izcilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. İzci Kulübü’nden Rektör Aktekin’e Teşekkür NEVÜ İzci Kulübü öğrencileri bugüne kadar düzenledikleri etkinliklere vermiş oldukları desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve üniversite yönetimine teşekkür etti.  
Geleneksel Türk Okçuluğu gibi birçok konuda bilgilendirme ve uygulama yapıldı. Kulübün izci liderleri tarafından verilen eğitimler ayrıca izci takımlarına da uygulamalı olarak yaptırılması sağlandı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İzci Kulübü kuruluşunun altıncı yılında "6. Yıl Kutlama Kampı" düzenledi.

2016 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana etkin bir şekilde faaliyetlerine devam eden NEVÜ İzci Kulübü, 6. yıl anısına 48 kulüp üyesinin ve akademik danışmanlarının katılımıyla Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’nde bulunan Damsa Barajı Piknik Alanı'nda kutlama kampı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kampta izci disiplini, kamp düzeni, ateş yakma, ilk yardım, doğada hayatta kalma teknikleri ve Geleneksel Türk Okçuluğu gibi birçok konuda bilgilendirme ve uygulama yapıldı. Kulübün izci liderleri tarafından verilen eğitimler ayrıca izci takımlarına da uygulamalı olarak yaptırılması sağlandı.

İzci Daima Hazırdır

Kamp detayları hakkında bilgi verilmeyen izciler, "İzci daima hazırdır!" parolasına göre habersiz bir şekilde gece geç saatlerde aniden uyandırılarak gece etkinlikleri yaptırıldı.

Jandarma Atlı Birlikleri'nden Kamp Alanına Ziyaret

Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi  (JAKEM)  Komutanlığı'na bağlı ekipler kamp alanını ziyaret ettiler. Kamp hakkında bilgi alan JAKEM atlı ekipleri daha sonra izcilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Fidanlar Toprakla Buluşturuldu

İzci Kulübü tarafından kuruluşunun altıncı yılında düzenlenen "6. Yıl Kutlama Kampı" etkinliği kapsamında ayrıca öğrenciler Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından verilen 150 adet fidanı toprakla buluşturarak hatıra ormanı oluşturdular.

Ateş Gecesinde Doyasıya Eğlendiler

"Ateş Gecesi" olarak adlandırılan ve izcilerin eğlenceli zaman geçirdiği kampın son gecesinde düzenlenen  törenle birlikte büyük bir ateş yakıldı. Yakılan ateş etrafında toplanan izciler hazırladıkları skeçleri, bir birinden güzel oyunları ve yarışmaları sergileyerek doyasıya eğlendiler. Kamp alanını ziyaret ederek ateş gecesine katılan NEVÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Köse, izci kulübünün etkin bir şekilde yaptığı faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"6. Yıl Kutlama Kampı"  düzenlenen çeşitli faaliyetlerde başarılı olan izcilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

İzci Kulübü’nden Rektör Aktekin’e Teşekkür

NEVÜ İzci Kulübü öğrencileri bugüne kadar düzenledikleri etkinliklere vermiş oldukları desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve üniversite yönetimine teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.