AYAĞINA SIKIYOR HABERİ YOK !...

Yaşam 20.04.2022 - 08:39, Güncelleme: 20.04.2022 - 08:39
 

AYAĞINA SIKIYOR HABERİ YOK !...

Hakikaten siyasetten ya ben anlamıyorum ,ya da ne kadar beceriksiz adam varsa ilgili ilgisiz şu hassas günlerde çıkıp konuşuyor.

Kıymetli dostlar hepinize hayırlı Ramazanlar. Daha önceki yazılarımda da bahsetmiştim. İllaki hatırlayanlarınız olacaktır. Türkiye ‘de şu an itibariyle 14 milyon  emekli var . Yani Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur emeklileri ile  birlikte, bu emeklilerin dul ve yetimleri de bu sayıya dahil ,ciddi bir çoğunluk. En son yapılan genel seçimlerde ( rakamları yuvarlayarak yazdım) böyle bir siyasi tablo var. Akparti    21 milyon CHP          11 milyon MHP        5,5 milyon İYİ Parti      5 milyon  oy almış Yani emekliler, yukarıdaki partilerden oylarını çekip, kendileri bir siyasi parti kursalar en kötü ihtimalle ikinci parti olurlar. Aylardır emekliler,, yılda iki defa Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi verilen ve adına da bayram ikramiyesi denilen bir paranın kaç lira olacağını bekliyorlar. Birkaç yıldır bu uygulama devam etmekte ve az da olsa emeklinin bütçesine tuz biber olmaktadır. Geçmiş yazımın birinde bahsetmiştim. Memur ve emeklilere geçen yılbaşı yapılacak zammın en az yüzde 50 olması gerekli ,yoksa emekli kızgın, kırgın, alım gücü düşmekte falan diye yazdık. Zam, yüzde 30 küsur yapıldı, aradan birkaç ay geçti ve dediğimiz oldu. Bir yüzde 30 daha yapılsa dahi 3-5 aylık enflasyona karşılık gelmediği şimdiden anlaşıldı. Gelelim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının yaptığı açıklamaya; Bayram öncesi ödenecek olan Bayram ikramiyeleri, bütçeye bilmem kaç milyar yük getireceği sebebi ile artırılmayacak ve yine 1.100 TL olarak ödenecektir. Bu ; Sayın Bakan hiç mi gazete okumuyor , hiç mi internette haberlere bakmıyor. Şöyle , sosyal medya ya bir bakayım da  emekli ne diyor. Demiyor mu ? Acaba. Aylardır vatandaşı beklenti içine soktular , en az 1500 TL. belki de 2000 TL olacak denilirken ve beklenti oluşmuşken olanlara bir bakın. Ana muhalefet lideri ben iktidara gelirsem 4250 vereceğim diyor . İllaki diyecek verir, veremez o ayrı bir konu , ama bir taahhüt dür bu.  Hakikaten siyasetten ya ben anlamıyorum ,ya da ne kadar beceriksiz adam varsa  ilgili ilgisiz şu hassas günlerde çıkıp konuşuyor. Emekli ,senin bütçenin ne kadar sıkıntıya gireceğini ne bilir arkadaş yaaa.. Ortalık zaten yangın yerine dönmüş. Emekli ,Kamu Bankaları 750 TL. (Üç Yıllığına) promosyon veriyor ve bu konu da adım da atmıyor diye istemeye istemeye 2.750 TL. veren özel bankalara gidiyor. Hiç mi bir şeyden haberiniz yok kardeşim. Bak kaç defa uyardım. Böyle saçma sapan yapılan işlerle ayağınıza sıkıyorsunuz haberiniz olsun . Demedi demeyin. Benden söylemesi. Bütün dostlara ağız tadı ile bir bayram dilerim. Hoşçakal ın Allah’a emanet olun.
Hakikaten siyasetten ya ben anlamıyorum ,ya da ne kadar beceriksiz adam varsa ilgili ilgisiz şu hassas günlerde çıkıp konuşuyor.

Kıymetli dostlar hepinize hayırlı Ramazanlar.

Daha önceki yazılarımda da bahsetmiştim. İllaki hatırlayanlarınız olacaktır.

Türkiye ‘de şu an itibariyle 14 milyon  emekli var . Yani Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur emeklileri ile  birlikte, bu emeklilerin dul ve yetimleri de bu sayıya dahil ,ciddi bir çoğunluk.
En son yapılan genel seçimlerde ( rakamları yuvarlayarak yazdım) böyle bir siyasi tablo var.

Akparti    21 milyon

CHP          11 milyon

MHP        5,5 milyon

İYİ Parti      5 milyon  oy almış

Yani emekliler, yukarıdaki partilerden oylarını çekip, kendileri bir siyasi parti kursalar en kötü ihtimalle ikinci parti olurlar.

Aylardır emekliler,, yılda iki defa Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi verilen ve adına da bayram ikramiyesi denilen bir paranın kaç lira olacağını bekliyorlar.

Birkaç yıldır bu uygulama devam etmekte ve az da olsa emeklinin bütçesine tuz biber olmaktadır.

Geçmiş yazımın birinde bahsetmiştim. Memur ve emeklilere geçen yılbaşı yapılacak zammın en az yüzde 50 olması gerekli ,yoksa emekli kızgın, kırgın, alım gücü düşmekte falan diye yazdık.

Zam, yüzde 30 küsur yapıldı, aradan birkaç ay geçti ve dediğimiz oldu. Bir yüzde 30 daha yapılsa dahi 3-5 aylık enflasyona karşılık gelmediği şimdiden anlaşıldı.

Gelelim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının yaptığı açıklamaya; Bayram öncesi ödenecek olan Bayram ikramiyeleri, bütçeye bilmem kaç milyar yük getireceği sebebi ile artırılmayacak ve yine 1.100 TL olarak ödenecektir.

Bu ; Sayın Bakan hiç mi gazete okumuyor , hiç mi internette haberlere bakmıyor. Şöyle , sosyal medya ya bir bakayım da  emekli ne diyor. Demiyor mu ? Acaba.
Aylardır vatandaşı beklenti içine soktular , en az 1500 TL. belki de 2000 TL olacak denilirken ve beklenti oluşmuşken olanlara bir bakın.

Ana muhalefet lideri ben iktidara gelirsem 4250 vereceğim diyor .

İllaki diyecek verir, veremez o ayrı bir konu , ama bir taahhüt dür bu. 

Hakikaten siyasetten ya ben anlamıyorum ,ya da ne kadar beceriksiz adam varsa  ilgili ilgisiz şu hassas günlerde çıkıp konuşuyor.

Emekli ,senin bütçenin ne kadar sıkıntıya gireceğini ne bilir arkadaş yaaa..

Ortalık zaten yangın yerine dönmüş. Emekli ,Kamu Bankaları 750 TL. (Üç Yıllığına) promosyon veriyor ve bu konu da adım da atmıyor diye istemeye istemeye 2.750 TL. veren özel bankalara gidiyor.

Hiç mi bir şeyden haberiniz yok kardeşim.

Bak kaç defa uyardım. Böyle saçma sapan yapılan işlerle ayağınıza sıkıyorsunuz haberiniz olsun .

Demedi demeyin. Benden söylemesi.

Bütün dostlara ağız tadı ile bir bayram dilerim.

Hoşçakal ın Allah’a emanet olun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.