uluer
MADO

İKLİM FİNANSMANI YOL HARİTASI HAZIRLANIYOR

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.05.2024 - 13:00, Güncelleme: 10.05.2024 - 13:16
 

İKLİM FİNANSMANI YOL HARİTASI HAZIRLANIYOR

İklim krizi ile mücadelede yerel yönetimlere yönelik finans kaynaklarını ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan AB ile Türkiye arasında ’Yerel Yönetimler ve İklim Değişikliği Finansmanı Tematik Çalıştayı’nın ikincisi yerel yönetimlerin ve STK’ların katılımıyla Nevşehir’de düzenlendi.

Yerel yönetimlerin iklim değişikliği ve çevre alanlarında sorunlarını dile getirdiği, yeşil kentler oluşturmak için finans kaynaklarının masaya yatırıldığı üç çalıştayın ikincisi olan çalıştayın açılışını Türkiye Belediyeler Birliği adına Proje Finansman Müdürü Ertuğrul Şafak yaptı. Avrupa Konseyi Kongresi Çevre ve İklim Değişikliği Sözcüsü Cemal Baş da, ’İklim Değişikliği ve Yerel Yönetimler’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Proje Takım Lideri Esra LaGro, Çalıştay Metodolojisi Sunumu yaparken, çalıştayda Zabala Innovation’dan Paola Votta ve Daniel Errea ’İklim Değişikliği, Çevre ve Enerjiye İlişkin AB finansman Stratejilerini’ katılımcılarla paylaştı. Ana yararlanıcısı Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), eş yararlanıcıları ise Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Vilayetler Birliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, proje yürütücüsü İspanya’dan Eductrade Konsorsiyumu olan ’AB ile Türkiye Arasında Şehir Eşleştirme’ projesinin son çalıştayı yerel yönetimlerin ve STK’ların katılımıyla 17 Mayıs’ta Uşak’ta düzenlenecek. Çalıştay sonuçları Haziran ayından yerel yönetimler için iklim finansmanı yol haritası olması açısından rapor olarak yayınlanacak. Bu raporun daha geniş bir içerikle Ekim 2024’te e-kitap olarak yayınlanıp yerel yönetimlere dağıtılması hedefleniyor. Nevşehir’de düzenlenen çalıştayın ilk bölümünde ’İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kentleşme’ konusu katılımcılar tarafından masaya yatırıldı. İkinci bölümde ise İklim Değişikliği, Çevre ve Enerji konusunda AB finansman stratejileri hakkında bilgilendirme yapıldı. Takım Lideri Esra LaGro tarafından moderatörlüğü gerçekleştirilen etkinlikte iklim değişikliği için AB finansman imkanları konusunda Avrupa çapında başarısı kanıtlanmış bir firma ve aynı zamanda yürütücü konsorsiyum ortağı olan Zabala Innovation’dan Paola Votta ve Daniel Errea Türkiye’ye açık olan AB finans kaynaklarını katılımcıları bilgilendirdi.
İklim krizi ile mücadelede yerel yönetimlere yönelik finans kaynaklarını ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan AB ile Türkiye arasında ’Yerel Yönetimler ve İklim Değişikliği Finansmanı Tematik Çalıştayı’nın ikincisi yerel yönetimlerin ve STK’ların katılımıyla Nevşehir’de düzenlendi.

Yerel yönetimlerin iklim değişikliği ve çevre alanlarında sorunlarını dile getirdiği, yeşil kentler oluşturmak için finans kaynaklarının masaya yatırıldığı üç çalıştayın ikincisi olan çalıştayın açılışını Türkiye Belediyeler Birliği adına Proje Finansman Müdürü Ertuğrul Şafak yaptı. Avrupa Konseyi Kongresi Çevre ve İklim Değişikliği Sözcüsü Cemal Baş da, ’İklim Değişikliği ve Yerel Yönetimler’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Proje Takım Lideri Esra LaGro, Çalıştay Metodolojisi Sunumu yaparken, çalıştayda Zabala Innovation’dan Paola Votta ve Daniel Errea ’İklim Değişikliği, Çevre ve Enerjiye İlişkin AB finansman Stratejilerini’ katılımcılarla paylaştı. Ana yararlanıcısı Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), eş yararlanıcıları ise Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Vilayetler Birliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, proje yürütücüsü İspanya’dan Eductrade Konsorsiyumu olan ’AB ile Türkiye Arasında Şehir Eşleştirme’ projesinin son çalıştayı yerel yönetimlerin ve STK’ların katılımıyla 17 Mayıs’ta Uşak’ta düzenlenecek. Çalıştay sonuçları Haziran ayından yerel yönetimler için iklim finansmanı yol haritası olması açısından rapor olarak yayınlanacak. Bu raporun daha geniş bir içerikle Ekim 2024’te e-kitap olarak yayınlanıp yerel yönetimlere dağıtılması hedefleniyor.
Nevşehir’de düzenlenen çalıştayın ilk bölümünde ’İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kentleşme’ konusu katılımcılar tarafından masaya yatırıldı. İkinci bölümde ise İklim Değişikliği, Çevre ve Enerji konusunda AB finansman stratejileri hakkında bilgilendirme yapıldı. Takım Lideri Esra LaGro tarafından moderatörlüğü gerçekleştirilen etkinlikte iklim değişikliği için AB finansman imkanları konusunda Avrupa çapında başarısı kanıtlanmış bir firma ve aynı zamanda yürütücü konsorsiyum ortağı olan Zabala Innovation’dan Paola Votta ve Daniel Errea Türkiye’ye açık olan AB finans kaynaklarını katılımcıları bilgilendirdi.

Nevşehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.